«خبرجنوب» نوشت: وحید بااقبالی دانشجوی سال سوم دکترای تکنولوژی غذایی دانشگاه شیراز با اختراع دستگاه «خشک کن رفرکتنس ویندو اولترا (Ultra Refractance Window Dryer)» در جشنواره اختراعات بنیاد ملی نخبگان برگزیده شد.

این اختراع که با شماره 88688 در بیست و ششم اردیبهشت 95 به ثبت رسیده است امکان تجاری سازی در سطح انبوه را دارد. وحید با اقبالی مخترع این دستگاه گفت: فناوری رفرکتنس ویندو یک فناوری نسبتاً جدید است که از آب داغ به عنوان عامل انتقال حرارت استفاده می کند و در آن مواد مرطوب در تماس با یک فیلم پلیمری شناور بر روی آب داغ، با سرعت و کیفیت بالا خشک می شوند.
وی ادامه داد: هدر رفت انرژی حرارتی در این خشک کن بسیار پایین است، با توجه به آخرین یافته ها در خصوص مکانیسم انتقال حرارت در این فنآوری، نام معادل فارسی آبی- رسانشی را می توان برای آن به کار برد.
این دانشجوی دکترای تکنولوژی غذایی دانشگاه شیراز افزود: در این اختراع علاوه برطراحی و به کارگیری فنآوری رفرکتنس ویندو به صورت پیوسته (Continuous)، برای اولین بار در جهان فنآوری های مادون قرمز و فراصوت با فنآوری رفرکتنس ویندو ترکیب شده و این خشک کن در مقیاس نیمه صنعتی (پایلوت) ساخته شده است و ثبت بین المللی آن نیز با تصویب و حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در حال انجام است. این مخترع برگزیده ادامه داد: این اختراع در جشنواره اختراعات بنیاد ملی نخبگان (رویش سبلان) در اسفند 95 برگزیده شده و بنیاد نخبگان برای تجاری سازی این محصول تسهیلاتی اعطا می کند. همچنین این دستگاه به مرحله نهایی مسابقه جایزه بزرگ اختراعات ایران راه یافته است. بااقبالی افزود: طرح مطالعاتی و بهینه سازی این اختراع با تصویب و حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در حال انجام است. وی در ارتباط با کاربرد این دستگاه گفت: این خشک کن با موفقیت برای خشک کردن برش های نازک میوه (چیپس میوه)، پوره و عصاره میوه ها و گیاهان دارویی، جلبک ها، سیست آرتمیا و... با حفظ کیفیت بالا و مصرف پایین انرژی، مورد استفاده قرار گرفته است. این مخترع برگزیده ادامه داد: از مزایای این دستگاه می توان به حفظ مواد حساس به حرارت نظیر ویتامین C، آنتوسیانین ها، بتا کاروتن، ترکیبات فنولی و... قابل رقابت با خشک کن انجمادی، حفظ کیفیت عطر، طعم و رنگ محصول بدون نیاز به هیچگونه مواد افزودنی و نگهدارنده، مصرف پایین و بهره وری بالای مصرف انرژی، فرآیند پیوسته با سرعت نسبتاً بالا و قابلیت کاربرد در مقیاس صنعتی، اشاره کرد.

 

48

کد خبر 655534

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار