معاون اول رییس جمهور گفت: گفتن ایجاد چند میلیون شغل زحمتی ندارد، اما در بهترین دوران درآمدی کشور رشد اشتغال،‌ صفر بود و در عوض در بدترین دوران انقلاب 600 تا 700 هزار شغل در سال ایجاد شد.

به گزارش خبرآنلاین، اسحاق جهانگیری در جشنواره آموزش دانشگاه تهران، به شعارهای بی اساس انتخاباتی در خصوص ایجاد اشتغال انتقاد کرد و از لزوم به صحنه آمدن نخبگان دانشگاهی سخن گفت.

اهم اظهارات معاون اول ریاست جمهوری را به نقل از خبرگزاری‌ها در ادامه بخوانید؛

*بسیار مشکل است که بتوان با وضعیت موجود یک میلیون شغل در سال ایجاد کرد، اما افزایش نرخ اشتغال به چه راهکارها و الزاماتی نیازمند است. از جمله الزامات مورد نیاز این است که فضای بین‌المللی کشور دیگر نباید هرگز دچار تنش شود تا بتوانیم در این فضا فناوری و تکنولوژی وارد و کالا صادر کنیم و البته دغدغه جدی دیگر نیز سرمایه‌گذاری در ایران و امنیت سرمایه‌گذاری است که باید تکلیف آن مشخص شود که آیا می‌خواهیم سرمایه‌گذاران به ایران وارد شوند؟

*با شعار و حرف زدن نمی‌توان اشتغال ایجاد کرد، اقتصاد ایران هم رشد 12 درصدی و هم رشد منفی 7 درصد، هم تورم 50 درصدی و هم تورم 6 درصد را تجربه کرده است و از سوی دیگر در بهترین دوران ایجاد اشتغال، سالانه 600 تا 700 فرصت شغلی ایجاد شده اما در سالهای پیش از این دولت در بهترین دوران درآمدی کشور، میزان ایجاد اشتغال جدید برابر با صفر بوده است.

*با به صحنه آمدن نخبگان مراکز علمی و حضور مدیران قوی و نخبه در دولت و عملیاتی شدن الزامات فوق‌الذکر می‌توان سالی یک میلیون شغل ایجاد کرد.

*دانشگاه باید به مرکز اشتغالزایی کشور تبدیل شود.

*پردیس دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف به دلیل محدودیت منابع مالی موفق به خریداری کردن زمین‌های اطراف دانشگاه و شکل‌گیری پردیس در این دو دانشگاه نشده است. وضعیت فروش نفت و درآمدهای کشور را مانع این مسأله است؛ که در دولت بعد حل خواهد شد.

*در جلسه‌ای که چندی قبل با مقام معظم رهبری داشتم در خصوص هفت،‌هشت ابرچالش کشور با ایشان سخن گفتم که مهمترین این ابرچالش‌ها معضل اشتغال،‌ آب و مسایل محیط زیستی بود. بسیاری از اندیشمندان هشدار می‌دهند که در ‌آینده نزدیک در حوزه آب و مسایل زیست محیطی به ویژه ریزگردها با بحران‌های جدی روبرو خواهیم شد. در دولت بعد باید یکی از مسیرهایی که به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد حل ابرچالش‌های کشور از طریق دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه تهران است.

*دکتر نیلی و سه، چهار نفر دیگر از مدیران نخبه کشور نتوانستند از مجلس رأی اعتماد بگیرند. دکتر فرجی دانا هم مقطع کوتاهی در خدمت دولت و وزارت علوم بود. عدم اقبال مجلس به اساتید دانشگاه تهران دولت را متوجه این مسأله کرد که در مسیر سختی قرار داریم.

*دانشگاه به عنوان یک نهاد می‌تواند از نظر علمی، مالی و اداری مستقل شود. وزارت علوم و دولت باید قدم‌های بزرگی در این زمینه بردارند. همانطور که در دولت آقای خاتمی استقلال دانشگاه‌ها از طریق هیأت‌های علمی دنبال شد. دانشگاه نهادی است که اگر مسایلش خوب حل و فصل شود می‌تواند همه دغدغه‌های کشور و نظام را برطرف کند.

29212

کد خبر 660958

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =