یک پژوهشگر ایرانی، سمعکی ساخته که به راحتی درون دهان قرار می‌گیرد و صدای تقویت‌شده را از طریق استخوان‌های صورت به حلزون گوش منتقل می‌کند. این سمعک ویژه درمان ناشنوایی یک‌طرفه طراحی شده است.

ابوالفضل کریمی: پژوهشگری ایرانی به نام امیر ابوالفتحی ایده جالبی برای ساخت سمعک ارائه داده که در آن از استخوان‌های صورت برای انتقال صدا استفاده می‌شود.

به گزارش پاپ‌ساینس، ابوالفتحی تا مدتی پیش، نایب‌رئیس بخش تحقیق و توسعه شرکت Invisalign بود که بست‌های دندانی شفاف برای مرتب کردن دندان‌ها می‌سازد. او مدتی قبل با یکی از دوستانش که در ساخت سمعک در حال فعالیت بود، صحبت می‌کرد که ناگهان به ایده‌ای جالبی برای ساخت سمعک رسید.

او می‌دانست که استخوان، رسانای خوبی برای صداست؛ پس به این فکر افتاد تا یک سمعک دهانی قابل جدا شدن بسازد که بتواند صدا را از دندان‌ها و استخوان‌های سر به گوش برساند. این فکر در نهایت منجر به ساخت SoundBite شد، سمعکی که برای افراد مبتلا به ناشنوایی یک‌طرفه طراحی شده است. هر سال نزدیک به 50 هزار نفر فقط در ایالات متحده به این نوع ناشنوایی دچار می‌شوند.

ابوالفتحی پس از مشورت با یکی از دوستان خود به نام مایکل بنینگر (متخصص گوش و حلق و بینی در کلینیک کلیولند، اوهایو) تصمیم گرفت ایده خود را به واقعیت تبدیل کند.

مهم‌ترین مشکل، ساخت این دستگاه در کوچک‌ترین اندازه ممکن بود. به همین دلیل ابوالفتحی محرک‌های پیزوالکتریک را انتخاب کرد که برای تولید لرزش‌هایی که از طریق استخوان منتقل می‌شوند، به انرژی بسیار کمی نیاز دارد. به این ترتیب او توانست از باتری بسیار کوچک‌تری استفاده کند و دستگاهی بسازد که به راحتی در دهان قرار می‌گیرد.

ساوندبایت از اکریلیک ساخته شده و روی یکی از دندان‌های آسیاب فرد نصب می‌شود. میکروفون نصب‌شده در گوش ناشنوا به شیوه وایرلس، صدای ورودی را به یک دریافت کننده الکترونیکی که روی دندان نصب شده، می‌فرستد. سپس امواج صدا از دندان و از طریق استخوان‌های آرواره به حلزون گوش فرستاده می‌شود که وظیفه پردازش صدا را بر عهده دارد. باتری این وسیله نیز بین 6 تا 8 ساعت کار می‌کند و می‌توان آن‌را دوباره شارژ کرد.

سمعک‌های قدیمی فقط شدت صدا را تقویت می‌کردند و به همین دلیل برای افرادی که حلزون گوششان از کار افتاده بود، کارایی نداشتند. بهترین وسیله‌ای که در حال حاضر برای ناشنوایی یک طرفه در بازار موجود است، سمعک متصل به استخوان (BAHA) است که مانند ساوندبایت از استخوان برای فرستادن صدا به حلزون گوش استفاده می‌کند، اما نصب BAHA نیاز به عمل جراحی دارد تا یک قطعه تیتانیومی در داخل جمجمه قرار بگیرد.

ساوندبایت، شنوایی را به اندازه BAHA به فرد باز می‌گرداند، با این تفاوت که روش جدید نیاز به جراحی ندارد. در عوض شما به راحتی می‌توانید آن را داخل دهان خود قرار داده و از آن خارج کنید.

در آزمایش‌های اولیه در ماه فوریه / بهمن گذشته، بیماران اعلام کردند که بعد از استفاده از این وسیله، شنوایی آن‌ها بین 80 تا 100 درصد برگشته و آن‌ها به ندرت وجود این وسیله را در دهان خود احساس می‌کنند.

اگر این دستگاه بتواند تائیدیه سازمان غذا و دارو، اف.دی.ای را بگیرد که چندان هم دور از ذهن نیست، در تابستان امسال و با قیمت 6هزار دلار در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت. این در حالی است که جراحی برای سمعک BAHA بیش از 10هزار دلار هزینه به همراه دارد.

شرکت ابوالفتحی به نام Sonitus Medical تصمیم دارد با شرکت‌های بیمه مذاکره کند تا حداقل بخشی از هزینه خرید این وسیله را به عهده بگیرند. علاوه بر آن ابوالفتحی به دنبال کاربردهای دیگری برای این فناوری مانند وایرلس، ام.پی.تری‌های ضد آب و ارتباطات نهانی برای سازمان‌های اطلاعاتی و سری است.

اما اگر هیچ کدام از این اهداف به نتیجه نرسید، او از این که می‌تواند کیفیت زندگی انسان‌ها را ارتقا ببخشد راضی است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 66451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلیمی IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    2 1
    چگونه می توان بااین شرکت (آقای ابوالفتحی ) تماس گرفت
    • مریم A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
      3 0
      سلام من 33 سالمه.در13 سالگی به دلیل بیماری اوریون شنوایی یک گوشم رو از دست دادم.دکترها میگن عصب گوشم از بین رفته.استخوانها و پرده گوشم کاملا سالم هستند.آیا این دستگاه برای من میتونه مفید باشه؟با توجه به این که عصبی نیست تا صدارو به مغز برسونه؟؟؟ لطفا جواب سوالم رو حتما برام بفرسیتید.از اینکه صدای مخاطب به خوبی به گوشم نمیرسه خیلی اذیت میشم و گاهی هم خجالت زده میشم.ممنوم.