تحقیقات جدید نشان می‌دهد ذرات آلوده هوا می‌توانند خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی را حتی در افراد سالم هم افزایش دهند.

دانشمندان استرالیایی معتقدند هر چه قدر هوا آلوده تر باشد، به همان اندازه مردم با احتمال بیش‌تری ممکن است دچار ایست ناگهانی قلبی شوند.
دکتر مارتین دنکامپ از دانشگاه موناش در ملبورن در این باره گفت: " ذرات بسیار ریز در هوا مانند دوده‌ها، گرد و غبار و دیگر آلوده کننده‌ها می‌توانند در حین تنفس عمیق وارد ریه‌ها شده و خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی و لخته شدن رگ‌های خونی را افزایش دهد.
او در ادامه گفت: درست است که افرادی که به بیماری‌های خاص دچار هستند در صورت قرار گیری در معرض آلودگی هوا ممکن است با خطرات بیش‌تری روبه رو شوند، اما تحقیقات ما نشان می‌دهد آلودگی هوا حتی می‌تواند منجر به مرگ ناگهانی افرادی شود که دارای هیچ علامت ظاهری در مورد ابتلا به یک بیماری خاص نیستند.
برای بررسی این موضوع دکتر دنکامپ و تیم همراهش تحقیقاتی را روی 8 هزار و 434 مورد ایست قلبی ناگهانی در بین افرادی بالای 35 سال انجام دادند. این تحقیقات در بین سال‌های 2003 تا 2006 و روی ساکنان شهر ملبورن صورت گرفت.
این تحقیقات نشان داد که بعد از افزایش ذرات آلوده بسیار ریز در هوا که معمولا اندازه ای کم‌تر از .2.5 میکرون دارند و به نام PM2.5 معروف هستند احتمال ایست قلبی افزایش پیدا کرده و به طور متوسط این خطر برای مدت دو روز ادامه پیدا می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد به ازای هر 4.25 میکروگرم افزایش این ذرات در هر متر مربع خطر ایست قلبی نزدیک به 4 درصد اضافه می‌شود.
سازمان قلب آمریکا تخمین می‌زند به ازای هر 2 هزار نفر که در آمریکای شمالی زندگی می‌کند، یک نفر در سال به ایست قلبی دچار می‌شود.
علاوه بر این مونوکسید کربن نیز با افزایش خطر ابتلا به ایست قلبی رابطه دارد اما اثرا آن به اندازه ذرات PM2.5 نیست. البته محققان هیچ‌کدام از دیگر ذرات آلوده کننده و اثر آن روی ایست قلبی ناگهانی را بررسی نکردند. میزان تاثیر این آلوده کننده‌ها روی افراد بین 65 تا 74 سال بیش‌ترین مقدار را داشت که نشان می‌دهد سالمندان باید برای دور نگاه داشتن خود از آلودگی هوا تا حد امکان تلاش کنند.
ام.اس.ان ، 3 ژوئن

کد خبر 66496

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین