به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران در بیست و ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت:«روز جمعه دو انتخابات مهم را پیشرو داریم که انتخابات دولت دوازدهم مهمترین حادثه در سه دهه اخیر خواهد بود و رای ملت می تواند بسیار سرنوشت ساز باشد. مهمترین دغدغه تمام مردم کشورمان به خصوص فعالان اقتصادی ثبات و آرامشی است که باید در کشور حکم فرما باشد و در بخش های اقتصادی استمرار پیدا کند.»
وی افزود:« نظام افتصادی هر کشور محکمترین و استوارترین بخش کشور خواهد بود. هم می تواند بحران زا باشد و هم از طرف دیگر می تواند آرامش را در کشور ایجاد کند. با تغییر دولت ها مباحث اقتصادی تغییر پیدا می کند، اصلاحاتی در سیاست ها صورت می گیرد و ممکن است یک اقدام غیرکارشناسی بحران هایی را در کشور ایجاد کند.»
خوانساری ادامه داد:«در سال های گذشته با بحران قیمت نفت رو به رو شدیم؛کشورهایی که اقتصادشان وابسته به نفت بوده دچار بحران شدند. می توانیم این کشورها را به دو دسته تقسیم کرد؛ کشورهایی که اقتصادشان وابستگی کمتری به نفت داشت با مشکل چندانی رو به رو نشدند و بیشتر از ذخایر ارزی شان بهره بردند، ولی در مقابل کشورهایی که اقتصادشان کاملا نفتی بود دچار بحران های شدیدی شدند؛ البته این کشورها را هم می توانیم به دو دسته تقسیم کنیم: اول کشورهایی که ذخیره ارزی بالایی داشتند و در چند سالی که قیمت ها افزایش پیدا کرده بود و توانسته بودند ذخایر خوبی ایجاد کنند، مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس که بعد از بحرانی که به وجود آمد با استفاده از این ذخایر بحران اقتصادی را در کشورشان کمی متعادل کردند.»
رییس اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد:« کشورهای دیگری بودند مثل ما، ونزوئلا، روسیه که علاوه بر اینکه وابستگی شدید به درآمدهای نفتی داشتند، ذخایر ارزی چندانی هم نداشتند و با بحران های بسیاری رو به رو شدند. شاهد بودیم که در کشور خودمان یک مرتبه قیمت ارز سه برابر شد، در روسیه هم همین اتفاق افتاد و به یک باره روبل ارزش خود را به شدت از دست داد و شاهد بروز بحران هایی در این کشور بودیم.»
وی بیان کرد:« ما هم مانند روندی مشابه ونزوئلا را پیش گرفتیم به طوری که درآمدهای ارزی کشور افزایش یافته بود ولی همه را مصرف کردیم. هم اکنون ونزوئلا 7 تورم 700 درصدی دارد و پیش بینی می شود در سال 2017 به 1200 درصد نیز برسد. ایران نیز شباهت زیادی به ونزوئلا داشت. هر روز قیمت اجناس فزایش پیدا کرد، در آن سال ها، قیمت مسکن 7،8 برابر شد، واردات بی رویه باعث تعطیلی خیلی از کارخانه ها و واحدهای صنعتی شد، تحریم هایی که وجود داشت باعث قطع روابط اقتصادی و سیاسی کشورمان با بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای توسعه یافته شد و تورم بالای 40 درصد و رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد را در اقتصاد تجربه کردیم.»
خوانساری ادامه داد:« رشد سرمایه گذاری منفی از سال 90 شروع شد و مهم ترین چالشی که با آن رو به رو شدیم سه برابر شدن قیمت ارز و کاهش 50 درصد از قدرت خرید مردم بود. از طرف دیگر نرخ اشغال زایی صفر درصد بود. به عبارتی شرایط کشور مشابه ونزوئلا بود اما با اقداماتی که دولت انجام داد خوشبختانه اوضاع اقتصادی کشور بهبود پیدا کرد.»
رییس اتاق تهران افزود:«در 4 سال گذشته تورم بالای 40 درصد تک رقمی شد. اشتغال صفر در طول هشت سال دولت قبل حالا با رشد رو به رو شده و مهم ترین اتفاقی که فکر می کنم افتاده ثبات در قیمت ها و آرامشی است که در بازار ایجاد شده است. نوسانات ارزی به حداقل رسید و تنش های سیاسی کاهش پیدا کرد. فرار مغزها نیز کمتر شد و امید و آرامش در کشور حاکم شد.»
خوانساری خاطر نشان کرد:« درباره بهبود محیط کسب و کار هم اگرچه هنوز راه زیادی داریم، ولی شرایط بسیار بهبود پیدا کرده است؛ برای نمونه می توان به بخشنامه دولت در بحث مالیات اشاره کرد که نشان دهنده اعتماد دولت به بخش خصوصی است.»
وی بیان کرد:« ما شاهد رکود اقتصادی در خیلی از بخش ها بودیم ولی الان غیر از مسکن در تمام بخش ها این رکود رفع شده است؛ ما نباید اتفاقاتی که در سال های گذشته افتاده را فراموش کنیم ما هم در همین جامعه زندگی می کنیم و مشکلات را احساس کردیم، بحث صف هایی که برای دارو وجود داشت، کمبود مواد غذایی، ورشکستگی خیلی از کارخانه ها را در سال 1390 دیدیم، الان به خاطر همان نابه سامانی ها شاهدیم که خیلی از کارافرینان ما در زندان هستند و یا بدهی های بسیاری دارند، برای اولین بار ما در سال 1388 با کارتن خواب زن رو به رو شدیم و علت آن هم افزایش یک مرتبه قیمت زمین و مسکن بود.»
رییس اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد:« ما خواسته هایمان را از یک رئیس جمهور مقتدر می توانیم در خواست کنیم تا یک رئیس جمهور ضعیف، بنابراین وظیفه ما این است که روز جمعه پای صندوق ها برویم و رای بدهیم. همه اعضا خانواده و افرادی که در کنارمان کار میکنند را تشویق کنیم که رای بدهند تا هم به ندای رهبری گوش فرما دهیم و هم به وظیفه شرعی و انسانی خود عمل کنیم.»
35224
نظر شما