مدیرکل نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه بانک ها با برخی مشکلات مواجه هستند، اما ورشکسته نیستند، گفت: مردم این اطمینان را داشته باشند که بانک مرکزی نظارت کافی بر فعالیت موسسات مجاز دارد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پژوهشکده پولی بانکی، عباس کمره‌ای درباره برخی شایعات در فضای مجازی و اظهار نظرهای برخی  افراد در خصوص ورشکستگی بانک های کشور ضمن رد این موضوع، افزود: در حال حاضر برخی بانک ها با مشکلاتی نظیر کمبود سرمایه، انباشت دارایی های غیر مولد و مطالبات غیرجاری بالاتر از استانداردهای بین المللی مواجه هستند و در شرایطی قرار دارند که عملکرد آن ها در دو سال اخیر با اندکی سود همراه بوده است، اما بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد آنها نظارت داشته و ورشکستگی بانک ها به سادگی صورت نمی گیرد.

وی ادامه داد: موضوع ورشکستگی بانک ها با سایر شرکت ها متفاوت است و در قوانین دستورالعمل های بین المللی بانکداری تدابیری برای قبل ورشکستگی در نظر گرفته شده است که به عنوان مثال می توان به اصلاح ساختاری، تجمیع یا ادغام اشاره کرد.

مدیرکل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با اشاره به اینکه در چارچوب موجود تلاش خواهد شد که حداقل زیان هم به سپرده گذاران منتقل نشود، گفت: در سال های اخیر بانک مرکزی به کمک دولت و مجلس شورای اسلامی به سرعت چالش های موجود را مطالعه و سیاست های اصلاحی را در پیش گرفته است.

کمره ای درباره وظایف نظارتی بانک مرکزی اظهار داشت: در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، بانک ها، به علت محدودیت فعالیت های سایر موسسات مالی از جمله عدم رشد و توسعه بازار سرمایه از نقش حساسی در ارتباط با بخش های اقتصادی، خصوصی و مالی در مقوله سرمایه گذاری و تامین مالی برخوردار هستند.

این مقام مسئول افزود: لذا بانک ها، موسسات مالی و اعتباری و فعالیت های آنها در مقایسه با سایر موسسات تجاری، تحت نظر رسمی و دقیق تری قرار دارند. دلیل این امر به نقش بانک ها در حیات اقتصادی و مالی کشورها و همچنین ماهیت فعالیت آن ها  ارتباط دارد.

وی درباره اهمیت نظارت بر بانک ها و نهادهای مالی گفت: فعالیت بانکی دارای ویژگی هایی است که در صورت بروز مشکلات و یا اخلال در یک بانک می تواند به سرعت به دیگر بانک ها سرایت کند و در نهایت  نظام مالی و اقتصادی کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد. بنابراین نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری به یکی از مهمترین دغدغه های مراجع ذی ربط و عمدتا بانک های مرکزی تبدیل شده است.

مدیرکل نظارت بر بانک ها موسسات اعتباری بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هدف اصلی نظارت بانکی حفظ سلامت و ثبات نظام بانکی و افزایش اعتماد عمومی از طریق کاهش ریسک برای مشتریان و ذی نفعان است، گفت: از این رو نظارت در پی آن است تا اطمینان یابد بانک ها و موسسات اعتباری به شیوه ای ایمن و صحیح عمل کرده و در مقابل ریسک ها از سرمایه و ذخایر کافی برخوردار باشند. همانگونه که اشاره شد در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها بانک مرکزی متولی نظارت بر بانک ها وموسسات اعتباری است.

کمره ای درباره اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح شیوه های سنتی گفت: به دلیل ناکارآیی شیوه نظارت سنتی در شناسایی کاستی ها و مخاطرات فراروی نظام بانکی کشور با توجه به رویکرد منفعلانه و گذشته نگر آن، بانک مرکزی با بهره گیری از آخرین دستاوردهای مراکز و مجامع حرفه ای و تخصصی، رویکرد نظارت مبتنی بر ریسک  را به عنوان رویکرد اصلی خود در نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری کشور برگزید و در این راستا ضمن تجدید ساختار سازمانی حوزه نظارت بر بانک ها تدوین و ابلاغ مقررات احتیاطی و تعمیق و گسترش ادبیات نوین بانکی در کشور را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است.

تنگناهای ترازنامه ای دلیل اخلال در نرخ سود سپرده ها

وی درباره سر و سامان دادن به نرخ سود سپرده ها در سیستم بانکی کشور گفت: در حال حاضر به دلیل مشکلات و تنگناهای مختلف در ترازنامه بانک ها و موسسات اعتباری، رابطه نرخ تورم و نرخ سود سپرده مطابق نظریات علمی هم راستا و هم جهت  نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: برخی بانک ها و موسسات اعتباری به دلیل مشکلات نقدینگی و تنگنای اعتباری در رقابت با نهادهایی که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند، جهت تامین نقدینگی مورد نیاز خود حاضر به پرداخت سود بالاتری هستند. باید توجه داشت، در میان مدت با رفع مشکلات ساختاری موجود و تعیین تکلیف دارایی های راکد به خصوص مطالبات غیرجاری، عدم تعادل منابع و مصارف بانک ها کاهش یافته و در کنار نرخ سود و بازدهی پایین بازارهای مالی، شاهد کاهش تدریجی نرخ سود خواهیم بود.

نمره منفی بانک مرکزی به بانک هایی که در نرخ سود تخلف می کنند

کمره ای گفت: در حال حاضر علی رغم مشکلات موجود، بانک مرکزی جهت نیل به اهداف تعیین شده، نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری را به صورت قاطع و سخت گیرانه اعمال کرده و در تصمیم گیری ها و سیاست های تنبیهی و تشویقی، میزان تخلف در نرخ های سود را با نمره منفی لحاظ کرده و برای آن ها تبعات سنگینی در نظر می گیرد.

مدیرکل نظارت بر بانک ها موسسات اعتباری بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در سال های اخیر بانک مرکزی بحث ساماندهی تعاونی های اعتبار را با توجه برنامه پنجم توسعه در دستور کار خود قرار داد و تعاونی های غیر مجاز را منحل کرد، افزود: همچنین طی بخشنامه های متعدد به شبکه بانکی کشور، از آن ها خواسته شد با موسسات غیرمجاز وارد مبادلات مالی نشده و اقدام به ارائه خدمات به آن ها نکنند.

وی ادامه داد: همچنین از افتتاح هرگونه حساب و سپرده جدید برای تمام موسسات مالی و اعتباری، لیزینگ ها و صندوق های قرض الحسنه (با بیش از یک شعبه) بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی خوداری کنند.

 کمره ای در پایان گفت: مردم اطمینان داشته باشند که بانک مرکزی بر وضعیت بانک ها و موسسات اعتباری تحت نظارت، اطلاع کامل دارد.

3535

کد خبر 672609

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی رضا IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    4 0
    با سلام ، آقای کمره ای من و خیلی های دیگر که جزو سپرده گذران هستیم هم اکنون در یک حالت نگرانی و بلا تکلیفی هستیم در افواه شایع گفته می شود بانکهائی که ادغام می شوند سپرده های مردم در آن ها به مدت یک سال بلوکه می شودو با آن که سود به آن تعلق می گیرد ولی صاحب سپرده نمی تواند از آن برداشت کنداین یعنی چه در کجای دنیا این چنین است؟ لطفا این قدر تئوریک صحبت نکنید.رئیس محترم بانک مرکزی در یکی دو سال اخیر با توسل به همین تئوری ها خیلی وعده و قول داده اند ولی عکس آن عمل شده است . کاسپین نمونه آن است . چگونه باید به شما و اطمینان های رئیس بانک مرکزی اطمینان کرد بیائید شفاف باشید. و نظریه پردازی نکنید. فقط بدانید مردم بسیار هوشیارند ضمن این که نگرانند چون سود این سپرده ها بخشی از کمک هزینه آنهاس
  • بی نام A1 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    11 0
    اگر نظارت کافی داشتید که این همه ورشکستگی پیش نمی امد بابا جان
  • بی نام EE ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    10 0
    با این فرمون که برن جلو به زودی میشن...رباخواری بیداد میکنه همینطور فساد
  • بی نام IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 0
    چون سودها یک بار به 63 حساب پرداخت شده
  • بی نام IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    1 0
    نظر کدام مرجع قضایی؟ طی کدام دادگاه و محکمه و قاضی؟ کدام حکم با چه شماره ای و چه تاریخی؟ اگه مردین ماده 236 رو از طریق مجلس اعمال کنید تا پرونده بره قوه قضاییه معلوم بشه حق با کیه و کی دروغ میگه و کی راست؟ معلوم بشه مردم دچار سو تفاهم شدن یا بانک مرکزی
  • بی نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 0
    پرداخت نکردن 10درصد اصل پول هم با نظر مرجع قضایی بوده؟
  • بی نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    9 3
    عاقبت نزولدهی ونزول گیری وسرجمع نزولخوری همینه که هست وهمیشه خواهد بود.
  • بی نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 0
    آقای کمره ای شما با این مجوزی که به کاسپین دادید ، بسیاری از مردم را که در موسسات غیرمجاز سپرده گذاری نمیکردند و به اعتبار درج نام کاسپین در سایت شما رفتند و سپرده گذاری کردند ، بدبخت کردید. حالا هم باید جوابگو باشید. ما که نباید جور عدم نظارت صحیح شما را بکشیم.
  • بی نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    5 5
    عاقبت رباخواری
  • بی نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 0
    قبل از هر چیز زیرساختها و قدرت خرید مردم رو باید بالا برد بعد به فکر تغییر سود بانکی و وارد کردن شوک مجدد به مردم بود.
  • بی نام IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    4 1
    اقتصاد سالم با کاهش نرخ سود بدست نمی اید چون عملا این کار به افرادی صدمه می زند که پس انداز کردند. اول باید منابع مفید سرمایه گذاری سودشان تضمین شود و بعد سود بانک را پایین آورد. نه اینکه سود را پایین بیاورید و مردم با پول های خرد چکار کنند؟ بذارند زیر تشک؟
  • بی نام IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    5 0
    ورشکستگی بانکهای بزرگ اگر اتفاق بیافتد به صورت سریالی برای همه آنها خواهد بود و فقط شاید بانکهای صد در صد دولتی به زور چاپ پول بدون پشتوانه و به قیمت کاهش شدید ارزش ریال بتوانند خودشان را سر پا نگه دارند.
  • بی نام IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    5 0
    نرخ سود بالای برخی بانک ها جهت رقابت در پذیرش سپرده در واقع تلاش برای عقب انداختن ورشکستگی و عمل به تعهدات گذشته به بهای زیان بیشتر در آینده است هر گونه برخورد چکشی با این موسسات و بانک ها منجر به ورشکستگی می شود
  • بی نام IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 2
    سود بانکی باید هر سال کم بشه و تا چهار سال آینده حداکثر 5 بشه. مگرنه یه اتفاق شبیه سال 91 در سال 1401 دوباره خواهد افتاد.
  • بی نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    4 1
    بهترین راه پیشرفت سوق دادن پول مردم به سمت تولید وکارآفرینی وخدماتی است..نه اینکه پول رابه بنگاهی بسپارندوتولیدیهاوحتی کسایی برای خرج عمل عزیزانشان نرخ بهره گزاف ورباپرداخت کنند..سودبالاهمان نزول خوری است باعث تن پروری ورخوت جامعه می شود.
  • بی نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 2
    اون بانکهایی که سود پایین تر میدن دارن ورشکست میشن
  • بی نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 2
    البته فکر نکنم هیچ جای دنیا چنین سودهایی به سپرده ها بدهند. اکثر جاهای دنیا باید کار کنی تا اموراتت بگذرد. اگر از سپرده گذاران بیکار هستی، حتما قبل از فرار کمی جوانب را بررسی کن
  • بی نام IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 2
    اقای سیف لطفانام بانکهایی روکه خطردارند بفرمایید تامااندوخته سی سال خدمتمون به مملکت وچشم امیدمون بعدازحقوق ناچیزبازشستگی به اون هست روببریم بانکهایی که شمامیفرمایید
  • بی نام IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 0
    پول مردم رو نخورید توی این وضیعت بد اقتصادی کسی که سرمایه و پس اندازش رو میزاره بانک بش احتیاج داره ،نکنید این کار رو ، نخورید پول مردم رو .
  • بی نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 0
    اولا ادم نباید حریص بشه دوما هرکه یک پیشنهاد وسوسه انگیز بهت داد بدون که درست نیست مثل یارانه 250هزار تومانی
  • بی نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    5 1
    خروج سرمایه از نظام بانکی و سرازیر شدن آن به بازار سکه یا ارز اثرات به مراتب مخربی بیش از پرداخت سود بانکی داره و این عمل در گذشته هم دیده شده منتها بانکها نباید به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمل کنند و سوار بر تورم بشن بانک باید به عنوان عامل وام دهنده چرخ اقتصاد رو حرکت بده ولی میبینم اینطور نیست و حداقل بسیاری از برجها و مراکز تجاری بالای شهر متعلق به بانکها هستند مردم این وسط چه گناهی دارن که باید تاوان بی فکری مسئولان مرتبط رو بدن؟
  • بی نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    0 3
    مردم چندر گاز پول دارند و همه بهش چشم دوختند. اگه شما درست می گید پول های بالای 20 م روسود 10 درصد بدید و زیر 20 م رو 25 درصد بدید. این میشه عدالت .
  • بی نام IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    3 3
    نرخ سود بالای برخی بانک ها جهت رقابت در پذیرش سپرده در واقع تلاش برای عقب انداختن ورشکستگی و عمل به تعهدات گذشته به بهای زیان بیشتر در آینده است هر گونه برخورد چکشی با این موسسات و بانک ها منجر به ورشکستگی می شود
  • دوست A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    0 0
    جهت انجام هر کاری که بزرگه باید اول زیرساختها ی آن فراهم بشه کنترل تورم همراه با رونق اقتصادی درسته نه کنترل اسمی تورم درکنار رکود سرسام آور بخش صنعت و ساختمان و کشاورزی و ......ارتباط با دنیا و استفاده از تکنولوژی های جدید و واردات کالاها و خدمات ضروروی و صادرات کالای های غیر نفتی به تمام کشورهای دنیا ، توسعه و فراهم کردن زمینه های لازم در بخش های صنایع داخلی و بخش کشاورزی و اهمیت دادن به جوانان نخبه و شرکتهای دانش بنیان و جلوگیری از فرار مغزها راه نجات ایران است و بس خوشبختی دو عالم تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت و با دشمنان مدارا عزیزم بانکها باید تولید ثروت کنند نه نقش یک واسطه رو بازی کنند از این دست بگیرند و به تولید کننده بدن و سود دریافت کنند بلکه باید ارزش آفرین باشند و بس
  • 12345 A1 ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
    0 0
    برید پولتو نو تو بانک های دولتی بزارید تا خیالتون راحت باشه ...کشاورزی ملی مسکن صنعت و معدن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین