امتناع اتحادیه اروپا برای پذیرش ترکیه به عنوان عضو این اتحادیه، دلیل اصلی تغییر سیاست‌ خارجی آنکارا است

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد: امتناع اتحادیه اروپا برای پذیرش ترکیه به عنوان عضو این اتحادیه، دلیل اصلی تغییر سیاست‌ خارجی آنکارا و وخیم‌تر شدن روابط این کشور با اسراییل است.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران در لندن اظهار داشت: وخیم شدن روابط ترکیه و اسراییل جای نگرانی دارد. مخالفان اروپایی با درخواست ترکیه جهت پیوستن به اتحادیه اروپا به عقب راندن این کشور از غرب کمک کردند. برخی در اروپا نخواستند که آنکارا به نوعی ارتباط با غرب که به دنبال آن بوده، دست یابد.

این در حالی است که دولت جدید انگلیس آشکارا به آمریکا اطمینان داده که لندن هم‌چنان به ایفای نقش محوری در افغانستان متعهد است. به نظر می‌رسد که دولت ائتلافی جدید انگلیس در حال طرح ریزی سرمایه گذاری اندکی در جنگ افغانستان در مقایسه با اقدامات گسترده دولت تحت نفوذ حزب کارگر است و به ارائه استراتژی خروج با هدف جلب رضایت مردم انگلیس تمایل نشان داده است.

لیام فاکس، وزیر دفاع انگلیس در دیداری با رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا در لندن گفت: از زمانیکه در این سمت شروع به فعالیت کرده است این سوال را از خود کرده که "چرا باید در افغانستان حضور داشت؟" به این نتیجه رسیدم که جنگ افغانستان در امور امنیتی داخلی ما تاثیر دارد. آمریکا از سال 2001 و زمان حمله به افغانستان به شدت به نیروهای انگلیس نیاز داشته است.

انگلیس حدود 9500 نیرو در افغانستان مستقر کرده و دومین ارتش بزرگ خارجی در افغانستان است. وزیر دفاع آمریکا نیز از عملکرد نیروهای انگلیس به خاطر شجاعت و عزمشان در استان هلمند قدردانی کرد.

گیتس گفت: سربازان انگلیسی در بطن جنگ تمام عیار در افغانستان قرار دارند.

لیام فاکس هم‌چنین درخواست اقدامات بیشتر توسط نیروهای انگلیسی در استان قندهار را رد کرد:‌ ما تمایلی نداریم که بیشتر از آنچه که متعهد شدیم در افغانستان بمانیم.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که آمریکا در حال بررسی اعزام نیروهای تقویتی آمریکا به استان هلمند است. گیتس در کنفرانس خبری با همتای انگلیس خود گفت:‌ سوال من این است که آیا نیروهایی مازاد آمریکایی برای کمک به نیروهای انگلیس در استان هلمند لازم است یا خیر.  با این حال این به نظر ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در افغانستان بستگی دارد که آیا نیروهای مکمل و مازاد برای استان هلمند لازم است یا خیر.

گیتس و فاکس هر دو این موضوع را اعلام کردند که بعید است نیروهای انگلیس از این منطقه خارج شوند. رابرت گیتس هم‌چنین به انگلیس و دیگر هم پیمانان آمریکا در ناتو نسبت به کاهش سطح نیروها در پاسخ به مشکلات اقتصادی‌شان هشدار داد و از آنها خواست که راه‌های دیگری برای جبران مشکلات اقتصادی خود پیدا کنند.

آمریکا نگران است که تدابیر سختگیرانه اقتصادی کشورها منجر به این شود که کشورهای هم‌پیمان آمریکا در افغانستان از سطح نیروهایش در افغانستان بکاهند. گیتس در پاسخ به سوالی در مورد اینکه انگلیس‌، آلمان یا کشورهای دیگر ناتو در حال بررسی کاهش امور دفاعی خود هستند، گفت: آشکار است چون اکثر کشورها با فشار اقتصادی روبه‌رو هستند. امیدوارم که هم پیمانان ما پیش از تصمیم گیری در مورد کاهش سطح نیروهایشان در افغانستان با هدف جبران مشکلات مالی شان راه‌های دیگری بیابند.

کد خبر 67788

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =