دنیای اقتصاد نوشت:واکنش بازار معاملات مسکن به فرمول جدید «مالیات بر ساخت و فروش ملک»، ردیابی شد.

تحقیقات میدانی حاکی است گروهی از سازنده‌ها در مناطقی از تهران، به‌دلیل ابهام درباره نتیجه ریالی فرمول جدید مالیات، از ادامه فروش انصراف داده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تغییر مبنای محاسبه «مالیات بر اولین فروش آپارتمان نوساز»، دو اثر «روانی» و «واقعی» بر بازار مسکن دارد که اولی، به شکل کوتاه‌مدت است و دومی با تاخیر حداقل یک فصلی ظاهر می‌شود. واکنش فعلی، اثر اولیه ارزیابی می‌شود که توان تغییر قیمت‌ فروش را ندارد.

 

فرمول جدید مالیات بر ساخت و فروش آپارتمان، پیش از عملیاتی شدن در بازار «ساخت و ساز»، جو روانی بازار «معاملات ملک» را تحت تاثیر قرار داد. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از آخرین وضعیت بازار مسکن و ردیابی نوع واکنش‌ فعالان ملکی به پایه جدید مالیات بر ساخت حاکی است:‌ در برخی مناطق تهران، سازنده‌ها با اعلام انصراف موقتی از فروش، فایل‌های خود را از بازار عرضه خارج کرده‌اند و یک گروه دیگر نیز برای فروش، قصد تعلل دارد.

واسطه‌های بازار ملک، «منشأ تغییر ناگهانی» رفتار فروشنده‌های نوساز طی دو هفته اخیر را مصوبه ماه گذشته هیات دولت درخصوص تغییر پایه محاسبه نرخ مالیات بر ساخت و اولین فروش واحدهای مسکونی عنوان می‌کنند، به‌طوری که افزایش قابل توجه مبلغ این نوع مالیات، اثر مستقیم و آنی بر فرآیند فعالیت سازنده‌ها در بازار معاملات ملک گذاشته است. ماه گذشته، با تصویب یک آیین‌نامه مربوط به ماده‌ای از قانون اصلاحی مالیات‌های مستقیم در هیات دولت، پایه محاسبه مالیات بر ساخت و فروش مسکن، از «قیمت منطقه‌ای ملک» به «درآمد حاصل از ساخت و فروش ساختمان» تغییر پیدا کرد که بر اساس این تغییر، از امسال سازنده‌های حقوقی (شرکت‌های ساختمانی)، معادل 25 درصد و سازنده‌های حقیقی (بساز و بفروش‌ها) نیز معادل 15 تا 25 درصد سود فروش، مشمول پرداخت این نوع مالیات می‌شوند.

هر چند مبلغ ریالی فرمول جدید مالیات بر ساخت مسکن نسبت به فرمول قدیم، چند برابر شده و به‌عنوان نمونه برای یک آپارتمان 400 میلیون تومانی -با احتساب میانگین سود سازنده‌ها در شرایط فعلی- مبلغ آن از حداکثر 500 هزار تومان به حدود 16 تا 17 میلیون تومان افزایش یافته است، اما «ابهام فعالان ساختمانی» نسبت به تاثیر واقعی و دقیق مالیات جدید بر هزینه‌های ساخت و ساز از یکسو و شیوع برخی جوسازی‌ها با هدف سوءاستفاده از این فرمول برای تحریک قیمت مسکن از سوی دیگر، سبب شده در حال حاضر «جو روانی» بازار معاملات ملک، زودتر از اثرپذیری بازار اصلی–بازار ساخت و ساز- تحت‌الشعاع فرمول جدید مالیات بر ساخت قرار بگیرد.

بررسی‌های «دنیای اقتصاد» در این باره نشان می‌دهد: فرمول جدید مالیات بر ساخت و فروش مسکن، دو اثر «روانی» و «واقعی» در بازار معاملات ملک به همراه دارد که اولی، مقطعی و زودگذر بوده و دومی با تاخیر حداقل یک فصلی از زمان تصویب، به‌صورت تدریجی و پایدار، بروز خواهد کرد. این دو اثر، متفاوت از تاثیرپذیری بازار ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی است.

45302
کد خبر 682492

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    6 20
    این املاک و خونه های نوساز خالی رو باید جوجه کروکودیل بیارن بریزن توش و بازدید عمومی بذارن واسه بچه های محک. به والدینشون هم به قید قرعه ماهیتابه رژیمی میشه اهدا کرد
  • بدون نام ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    8 14
    واقعا اين دولت به جاي رفع مسايل كه باعث ركود در بخش صنعت ساختمان ، در بدترين موقع ممكن بدترين قانون تصويب كرد ... هميشه راحتترين راه حل دست كردن در جيب مردم هست
  • نوری A1 ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    11 10
    بعبارتی آپارتمان 400 میلیونی دیروز را امروز باید 410416 میلیون خریداری کرد. بار مضاعف به دوش خریدار از سوی وزارت دارایی خدمتگذار
    • بی نام DE ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
      7 19
      چه ربطی به خریدار داره؟؟؟؟؟؟؟اپاتمان ۴۰۰تومانی قیمت واقعیش ۲۵۰تومانه..........خالا مبلغ مالیاتش رو باید بساز بفروش از سود طمعش کم کنه........والا حالا حالاها باید رو دستش بمونه.........
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    7 16
    مالیات باعث رکود بیشتر در بازار شد و سبب شد دلال ها و املاکیها ورشکسته تر بشن
  • مهدی IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    6 17
    چهار ساله که بسازو بفروش ها منتظر افزایش قیمتها هستند. یک سال دیگه هم روش. شاید اونها از شرایطی خبر دارند که مثلا تا یک سال دیگه قدرت خرید مردم 50 درصد افزایش پیدا میکنه؟؟؟؟. من که اینطوری فکر نمی کنم .الله اعلم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین