علی پورعزیزی *

با نزدیک شدن به زمان تحلیف حکم ریاست جمهوری و معرفی اعضای کابینه دولت دوازدهم، حدس و گمانه زنی ها در این باره بالا گرفته است که ادعای قطعی بودن برخی از تغییر و تحولات را می کنند. به نظر می رسد این تحلیل ها بیشتر به منظور جهت دهی و اعمال فشار بر افراد مؤثر در ترکیب کابینه است.

مبنای این تحلیل ها و در عین حال پیشنهادها (جهت‌دهی‌ها) کارشناسانه و معتبر نیست. به عنوان مثال این گزارش ها یکی از افراد عضو کابینه فعلی را برای یک وزارتخانه خیلی مهم پیشنهاد داده اند، این در حالی است که سمت کنونی و زمینه فعالیت او هیچ گونه تناسبی با وزارتخانه پیشنهادی ندارد.

اگر چه به نظر می رسد که اکثر گمانه زنی ها تا به حال درباره تغییرات احتمالی در ترکیب کابینه جای سؤال دارد اما پیش‌بینی تغییر قطعی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جای تأمل است. زهرا احمدی پور کمتر از یک سال است که به عنوان رئیس سازمان میراث منصوب شده است. در جلسه معارفه احمدی پور که با حضور اسحاق جهانگیری برگزار شد، دلیل این انتصاب را تلاش برای افزایش مشارکت زنان در رده بالای مدیریتی، جوان گرایی، نخبه گرایی و به پشتوانه سخت کوش بودن و کارنامه احمدی پور ذکر شد.

اکنون با گذشت کمتر از یک سال از این انتصاب، اهمیت هیچ کدام از این شاخص ها در رابطه با گزینش یک مدیر سیاسی بی اعتبار یا کم نشده بلکه به یک مطالبه ملی نیز تبدیل شده است. سال هاست که مردانِ کشور ما کماکان با همان دانشِ قبل، دولت را در دست دارند و نتیجه وضعیت فعلی است.

از طرفی دیگر با توجه به عملکرد کوتاه رئیس فعلی سازمان میراث، تغییرات اساسی را شاهد بوده ایم. این تحولات را می‌توان از گزارش های سازمان و مشاهدات میدانی دریافت. همین بس که حیاط خلوت سیاسیون در این مدت گام هایی جدی در راستای شفاف سازی نهاده است. هر چند که نمی توان برمبنای این دوره کوتاه، قضاوت کرد که جهشی در این سازمان صورت گرفته است اما به طور قطع می توان گفت که تفاوت معنی داری با گذشته داشته است.

مضاف اینکه در این مدت کوتاه، فرصت تغییرات در رده های مدیریتی سازمان به منظور هم جهت کردن آنها وجود نداشته و حتی منطقی نبوده است و این مسأله، هر گونه پیش داوری را منتفی می کند. همچنین هیچ گونه حاشیه خاصی در این دوران که در سایر وزارت خانه ها و سازمان ها وجود داشته است، اتفاق نیفتاده است، حال با تمام توان سعی در پاسداری از میراث ملموس و ناملموس بدون هیچ ملاحظه و نفع جناحی داشته است.

گزارش های ذکر شده بدون توجه به این واقعیت ها در رابطه با عملکرد و شرایط سازمانی و بدون ذکر هیچ گونه دلیل خاص، از تغییر قطعی رییس سازمان میراث فرهنگی سخن می گویند.

تغییر یا ابقای رئیس کنونی سازمان میراث سیگنال های ویژه ای خواهد داشت. کمترینش این است که در صورت تغییر، از طرفی معیارهای انتخاب او همچون مشارکت زنانِ نخبهِ جوانِ سخت کوش در رده های بالای مدیریتی که از جانب جهانگیری به نقل از رئیس جمهور ذکر شد، بلاموضوع می شود. 

*کارشناس ارشد آمایش سزمین

۴۷۴۷

کد خبر 683285

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پیمان IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
    5 1
    من هم کاملا موافق هستم ایشان مدیری پاکدست بوده اند بنابراین می توان حدس زد که این گزارشات به منظور دستیابی به اهداف خاصی که از این پاکدستی ضرر کرده و واسطهگری برای هم جهت کردن سازمان و بازی های سیاسی با منافع خاص طرح می شود. به احتمال زیاد، پشت صحنه های این گمانه زنی ها، دوران سرنوشت ساز انتخابات هم برای اینکه در هر صورت بتوانند ادامه دهند، پیدایشان نبود، درحالی که خانم احمدی پور هر لحظه و هر مکان را فرصتی برای انتخاب مجدد روحانی و هزینه دادن "برای ایران" تبدیل کرده بود.
  • بارخدا IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
    5 1
    مطلب بسیار به جایی بود . واقعا مایه ی تاسفه ، در این تغییر احتمالی فقط جوانب سیاسی لحاظ شده امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد که یقینا با بهره وری سازمانی همراه نمی باشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین