«خبرجنوب» نوشت: تا حالا با یک آدم صرفا داخل دایره برخورد کرده اید؟ فردی که می ترسد از این دایره بیرون بیاید؛ اینها شهروندانی هستند که به شدت از انتقاد می ترسند و هراس از انتقادپذیری، آنها را خودمحور کرده و در عین حال همیشه به خود نمره بیست می دهند!

اين خودشيفتهها دائم مي گويند من خوبم و شما بديد و انگار پنجره ديد آنها تنها به روي خودشان باز ميشود و خود را مانند باغهاي زيبايي ميبينند كه از همه سر هستند! خودشيفتگان اجتماعي، خسته كنندههاي غيرقابل تحملي هستند كه مدام در حال سرزنش ديگران بوده و اطرافيان را مورد انتقاد قرار ميدهند. به گفته روانشناسان و متخصصان امر، پايه شخصيت اين افراد، حقارت هاي پيچيده اي از گذشته است كه براي پوشاندن آن از مكانيزم جبران استفاده مي كنند!
عضو نظام روانشناسي فارس در اين خصوص به «خبرجنوب» گفت: خودشيفتگي يك نوع اختلال شخصيت است كه از خفيف شروع مي شود. به طور كلي مي توان گفت در بعد اجتماعي 60 درصد مردم فارس از طيف خفيف تا متوسط دچار خودشيفتگي اجتماعي هستند كه اين ميزان، بيماري و يا اختلال محسوب نمي گردد.
كاظم احمديان افزود: اما در موارد شديد تعداد خودشيفته ها بيشتر از 10 تا 15 درصد در فارس نيست كه در صورت مراجعه، درمان آنها اگرچه پيچيده، اما امكان پذير است.
وي يادآور شد: معمولا خودشيفته ها به اين دليل كه در خود نقصي نمي بينند اهل مراجعه به مشاور و يا روانشناس نيستند و به همين علت آمار ارائه شده از خودشيفتهها تقريبي است.
احمديان گفت: اين افراد اعتماد به نفس كاذبي دارند و بسيار خودمحور هستند و به همين دلايل، توانايي اينكه به اصطلاح از لاك خود بيرون بيايند را ندارند و از اين قضيه دچار هراس بسياري هستند.
وي افزود: خودشيفته ها هميشه به ظاهر، رفتار و ايده هاي خود نمره بيست ميدهند و دچار يك نوع كمال گرايي فانتزي و رويايي هستند و به صورت رويايي خود را در كمال مي بينند.
اين مشاور خانواده عنوان كرد: تا با اين افراد مواجه نشوي، زندگي و يا معامله نكني، متوجه خودشيفتگي آنها نمي شوي چرا كه آنها نقاب به چهره دارند و داراي رنگ و لعاب هاي فانتزي هستند و معمولا نقش «من بهترين هستم» را اجرا مي كنند!
احمديان افزود: خودشيفته ها دائم ميگويند من خوبم و شما بديد؛ خسته كنندههاي غيرقابل تحملي كه مدام ديگران را سرزنش مي كنند و خود را بي نقص ميدانند.
عضو نظام روانشناسي فارس يادآور شد: پايه شخصيت اين افراد، حقارت هاي پيچيده اي از گذشته است كه از مكانيزم جبران استفاده مي كنند و خودشان را بسيار بزرگ جلوه مي دهند.
احمديان افزود: زيرساخت شخصيت خودشيفته ها، اضطراب است و وقتي درمان مي شوند از خودمحوري بيرون مي آيند و تازه متوجه مي شوند كه چندان هم كه تاكنون تصور مي كردند همه چيز تمام نيستند و بقيه هم خوب و زيبا هستند.
اين مشاور خانواده گفت: افراد يادشده اگر درمان نشوند در زندگي اجتماعي و خانوادگي به مشكل برمي خورند و به خصوص در جوامع امروزي قابل تحمل نيستند.
مشاور خانواده سازمان بهزيستي فارس هم در اين خصوص عنوان كرد: خودشيفتگي يا نارسيسيسم از يك افسانه يوناني گرفته شده كه مرد جواني به نام نارسيوس عاشق عكس خود در آب مي شود و براي گرفتن آن در آب مي پرد و غرق مي شود!
حميدرضا محموديان گفت: اگرچه دوست داشتن خود، مطلوب است اما افراط در آن موجب بروز مشكلات بسياري ميشوند و به ويژه اطرافيان از حضور چنين افرادي رنج مي برند.
وي يادآور شد: خودشيفتگي ميتواند مانع بزرگي بر سر راه روابط ميان فردي باشد و اگرچه خيلي از افراد ويژگي هايي از خودشيفتگي را تا حدي دارند اما برخي به طور خاص به آن مبتلا هستند و اين ويژگي شخصيتي در آنها تبديل به يك رفتار بارز شده و اطرافيان هم از اين وضعيت آزار ميبينند.
محموديان افزود: اين بيماران با احساس عميق اهميت به خود مواجه اند و با ويژگي خودبزرگ بيني و تصور اينكه بي نظيرند، مشخص مي شوند.
اين مشاور بهزيستي استان گفت: خودشيفته ها خود را آدم هاي خاصي ميپندارند و در مورد توانايي هايشان اغراق مي كنند و دائم به بيان آنها مي پردازند. به عبارتي محتاج توجه و تائيد بوده و هميشه احساس محق بودن مي كنند. در روابط بين فردي نيز ديگران را استثمار مي نمايند.
محموديان يادآور شد: اين افراد فاقد همدلي اند و تحمل شان براي انتقاد بسيار كم است و منتقدان به خود را آدم هاي ناداني مي دانند كه درك درستي از واقعيت ندارند.
وي گفت: تحقير ديگران براي خودشيفتهها عادي است و از همه طلبكارند و از ديدگاه روان پريشي، آنها داراي والدين سرد و بي عاطفه بوده اند كه به ندرت موفقيت هاي كودك را ستايش مي كرده اند. اين افراد از ديدگاه شناختي- اجتماعي داراي عزت نفس شكننده هستند.
اين مشاور بهزيستي فارس افزود: شيوع اختلال خودشيفتگي در استان حدود 2 تا 16 درصد از جمعيت باليني است و درمان آنها بسيار دشوار مي باشد.
محموديان يادآور شد: برخي بالين گران براي درمان خودشيفته ها، گروه درماني را پيشنهاد مي كنند تا ضمن روبه رو شدن با مشاركت و همدلي، زمينه درمان آنها فراهم شود.

 

46

کد خبر 684209

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار