فلاحت‌پیشه درقامت مدافع قرارداد توتال، در پاسخ به صحبت‌های قاضی‌پور که به مقایسه این قرارداد با قرادادهای نفتی دوره قاجار پرداخته‌بود،‌ گفت: نباید به نام تاریخ سیاه کشور به قراردادی که در عرصه حاکمیت ملی بسته شده، حمله کنید.

به گزارش خبرآنلاين، پس از گزارش بيژن زنگنه وزير نفت در مورد قرارداد توتال، نمايندگان موافق و مخالف براي بيان نظرتشان پشت تريبون رفتند.

نادر قاضي‌پور چهره اي بود كه در قامت نماينده مخالف اين قرارداد، گفت: مردم ايران هيچ وقت نسبت به قراردادهاي نفتي خوش بين نبوده‎اند، علت آن هم عملكرد كساني بود كه به نمايندگي از كشورهاي استعمارگر به قصد حيله و فريب به كشور ما مي آمدند. اولين قرارداد مربوط است به دوره ناصرالدين شاه قاجار كه همه معادن ايران را شامل شده بود و آنها مي‎خواستند تحت عنوان كشف معادن، نفت ايران را به دست بياورد، البته سرانجام شاه به خاطر فشار علما ناچار به لغو اين قرارداد شد.

او در مرور تاريخي خود، ادامه داد: در دوره سلطنت مظفرالدين شاه قبل از مشروطه قراردادي براي استخراج نفت امضا شد، در سال 1901 ميلادي اولين چاه نفت در مسجد سليمان به بهره برداري رسيد اما سهم ناچيزي به ايران رسيد، اما بعد از سلطنت رضاخان تا زمان ملي شدن صنعت نفت مناقشات در اين رابطه ادامه يافت، تا جايي كه علماي بزرگي همچون آيت الله كاشاني و مرحوم مصدق چاره را در كوتاه كردن دست خارجي‎ها و در اختيار گرفتن نفت به دست ايراني ها دانستند.

اين صحبت‌هاي قاضي‌پور و قياس اتفاقات دوران شاهان قاجار با اقدام مسئولاني نفتي جمهوري اسلامي، نكته اي بود كه موجب شد، پس از پايان يافتن صحبت هاي او، حشمت الله فلاحت پيشه در دفاع از قرارداد توتال،‌ اينگونه پاسخ او را بدهد: آقاي قاضي پور! نباید به نام تاریخ سیاه کشور به قراردادی که در عرصه حاکمیت ملی بسته شده، حمله کنید.

او افزود: حداکثر میزان فروش نفت در دوران قاجار  ۸ تا ۱۶ درصد، در دوران رضاخان ۳۳ درصد و بعد از ملی شدن نفت ۵۵ درصد شد،‌ ولی ما اکنون به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجي هستيم نه خام فروشی نفت.

27217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 685871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =