«خبرجنوب» نوشت: مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: علی رغم هشدارهای داده شده، کشت برنج احتمالاً در 26 هزار هکتار از اراضی استان انجام شده است.

احمد دهقان اظهار داشت: كشت برنج در تمامي اراضي كشاورزي فارس امسال همچون چندين سال اخير به دليل خشكسالي در الگوي كشت استان هيچ جايگاهي ندارد اما متاسفانه پيش بيني مي شود در 26 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان، اين محصول پر آب بر كشت شده باشد كه البته وسعت دقيق اراضي زير كشت اين محصول بعد از انجام طرح GIS (طرح پايش مزارع) مشخص مي شود.
وي با بيان اين كه هر كيلو برنج به طور ميانگين به 8 هزار ليتر و يا به عبارتي 8 مترمكعب آب نياز دارد، ادامه داد: در هر هكتار از اراضي برنج كاري شده به طور متوسط حدود 3 تن برنج برداشت مي شود كه در پروسه توليد در هر هكتار از زمان خزانه گيري تا برداشت برنج حدود 22 هزار تا 25 هزار مترمكعب آب مصرف مي شود و به اين ترتيب ميزان مصرف آب براي توليد هر كيلو برنج 8 هزار ليتر مي باشد.
دهقان، دليل اصلي روي آوردن كشاورزان به كشت اين محصول را ارزش اقتصادي بالاي آن دانست و گفت: در بين تمامي محصولات كشاورزي برنج، اقتصادي ترين محصول است، ضمن آنكه فروش اين محصول از بازار بسيار خوبي برخوردار است و برنج كاران بدون هيچ زحمتي محصول خود را مي فروشند. اين در حالي است كه همين محصول بيشترين مصرف آب را دارد و در شرايط خشكسالي فعلي به هيچ وجه كشت آن حمايت و توصيه نمي شود.
به گفته اين مسئول هر هكتار از اراضي برنجكاري شده استان درآمد 30ميليون توماني براي كشاورزان دارد.
وي اظهار داشت: كشت برنج در 26 هزار هكتار از اراضي استان نياز به بالغ بر 570 ميليون مترمكعب (570 ميليارد ليتر) آب دارد كه بديهي است تامين اين ميزان آب از طريق شرايط معمولي با توجه به وضعيت منابع آبي استان به هيچ وجه امكان پذير نيست.
دهقان بيان داشت: البته طرحي در شاليزارها در حال اجراست كه به طرح نوبتي معروف است و با بستن كرت ها، مصرف آب را يك سوم كاهش داده و به 14 تا 15 هزار متر مكعب براي هر هكتار مي رساند.
مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي فارس، عمده كشت برنج در اراضي فارس را در اراضي زيردست چاهها و به خصوص چاههاي غيرمجاز ذكر كرد و افزود: تنها حدود 6 هزار هكتار از اين اراضي در منطقه كامفيروز در حوزه زيردست سد ملاصدرا قرار دارد كه كمتر از هزار هكتار آن به وسيله آب سطحي آبياري مي گردد و مابقي از طريق چاه، آبياري مي شود كه عمدتا چاههاي غيرمجاز مي باشد.
دهقان، مقابله با چاههاي غيرمجاز و نصب كنتور بر سر چاه هاي مجاز آب را تنها راه مقابله با كشت هاي پرآب بر ذكر كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا صحت دارد اراضي برنج كاري شده سد درودزن متعلق به شركت آب منطقه اي است؟ گفت: در اين خصوص در قانون يك لفظ حقوقي به نام مستحدثات وجود دارد كه حاكي از مالكيت شركت آب منطقه اي بر اراضي اطراف سدهاست كه اين قانون در مورد سد درودزن نيز صدق مي كند.
دهقان افزود: زماني كه كل حوضچه سد درودزن پرآب باشد و يك ميليارد مترمكعب آب در آن ذخيره شده باشد، اراضي قابل كشت برنج در اطراف آن سد به حداقل مي رسد. اين در حالي است كه هم اكنون كه تنها در يك سوم اين حوضچه آب ذخيره شده، اراضي قابل كشت برنج در اطراف اين سد متراژ بالاتري پيدا كرده و در حال حاضر كشت برنج تا نزديك حوضچه سد اتفاق افتاده است.

 

46

کد خبر 686162

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار