«خبرجنوب» نوشت: بهره برداری از تقاطع غیر هم سطح معلم، هم مشکلات ترافیکی منطقه را حل می کند و هم 7 هکتار از زمین های زیرپل برای تبدیل به فضای شهری آزاد می شود.

شهردار شيراز در مراسم افتتاح فاز دوم و تكميل تقاطع معلم با اعلام اين مطلب گفت: هدف از اجراي اين تقاطع تكميل رينگ غرب به شرق و شمال به جنوب شهر است كه از اين تقاطع عبور مي كند و با اجراي آن سرعت تردد در اين محور بيشتر مي شود. از سويي فاصله شمال غرب شهر به مركز و حرم مطهر شاهچراغ (ع) از طرف بولوار حسيني الهاشمي کمتر مي شود.
عليرضا پاك فطرت ادامه داد: اجراي اين پروژه تنها موجب باز شدن گره ترافيكي محل نشد بلكه با افتتاح آن 7 هكتار زمين در زيرپل را آزاد كرديم كه اين زمين ها مي تواند تبديل به فضاي سبز عمومي و باعث زيبايي شهر شود كه 2 هكتار از آن به پارك حاشيه اين ميدان افزوده مي شود.
وي افزود: اگر براي ساخت اين پروژه 70 ميليارد تومان هزينه شده 10 برابر ‌آن با اين زمين به شهر بازگشته است،‌ علاوه بر اين در حال حاضر مطالعه براي ايجاد يك زيرگذر عابر پياده از محل پارك حاشيه اين تقاطع تا ميدان زيرپل در حال انجام است تا با اتصال پارك به ميدان مردم بتوانند از فضاي سبزي كه در ميدان نيز احداث مي شود بهتر استفاده كنند.
پاك فطرت با انتقاد از عبور بخش اعظمي از تاسيسات اصلي شهر از تقاطع هايي مانند ميدان معلم گفت: چرا وقتي در طرح تفصيلي شهر مشخص شده كه يك تقاطع از اين محل مي گذرد باز هم به عنوان مثال 10 تا 15 سال قبل خط فاضلاب از اين محل عبور داده شده و يك سال وقت ما در اين پروژه براي جا به جايي تاسيسات تلف شد در حالي كه طبق شهرسازي هوشمند شهردار و مسئولين شهر بايد به گونه اي برنامه ريزي و كار كنند كه در شهر دوباره كاري و چند باره كاري اتفاق نيفتد.
وي با اشاره به اين كه يك سوم مدت زمان ساخت اين پروژه صرف جا به جايي تاسيسات شده است، گفت: اين در حالي است كه ما امروز در هيچ كدام از تقاطع ها اجازه نمي دهيم هيچ گونه تاسيساتي عبور كند تا بعد از چند سال بخواهيم هزينه زيادي را براي جا به جايي آن تاسيسات پرداخت كنيم.
شهردار شيراز در پاسخ به بهانه گيري برخي افراد در زمينه ساخت پروژه هاي عمراني شهري در شيراز گفت: متاسفانه در جامعه برخي افراد وجود دارند كه پشت يك ميز نشسته و يك موبايل در دست دارند و نان مفتي هم از بخش هاي مختلف در ادارات به دستشان مي رسد و كارشان اين شده كه از صبح تا شب در شهر دنبال اين باشند كه در كجا يك پوست پياز افتاده تا همان را بهانه كنند در حالي كه من شاهد بودم فرزندان ما 3 سال در پروژه تقاطع معلم در سرما و گرما كار كرده اند و اين ها هستند كه اقتصاد شهر و استان را مي گردانند و به اقتصاد مقاومتي عمل مي كنند.
وي تصريح كرد: وقتي كه مي گوييم شهرداري را سياسي نكنيد براي اين است كه آقاي شهردار وقتي سياسي شود براي ديده نشدن كم كاري هاي قبل پشت سياست پنهان مي شود.
شهردار شيراز گفت: البته اين تقاطع تنها يك پروژه پل سازي نيست و در زير آن پروژه هاي زيادي نظير پل ميدان احسان اجرا مي شود كه چندين زمين ورزشی و پاركينگ در آن جا ايجاد شده است و جوانان آن منطقه اوقات فراغت خود را در اين پروژه ها سپري مي كنند.
وي تصريح كرد: در بحث مديريت شهري ما بايد با ديد بازتري نگاه كنيم و نبايد دائم بگوييم به پل نياز نداريم. به جاي آن كه شهرسازي مصرف گرا داشته باشيم بايد شهرداري توليدگرا داشته باشيم به ‌آن معنا كه به عنوان مثال با اجراي تقاطعي مانند ميدان معلم 7 هكتار زمين به شهر افزوده شود.
پاك فطرت با اشاره به برخي ابعاد اين پروژه گفت: در ساخت اين پروژه 7 هزار تن ميلگرد و 700 تن كابل پيش تنيده مصرف شده و 300 شمع به عمق 40 متر در آن اجرا شده كه از نظر بزرگي كار 5/2 برابر پل بصيرت است.
معاون عمراني استاندار فارس نيز گفت: واقعيت اين است كه اگر امروز بخواهيم قضاوت كنيم بايد گفت شورا و شهرداري فعلي شيراز در اجراي پروژه هاي بزرگ عمراني كارنامه اي قابل قبول دارند و كارهاي بزرگي به ويژه در حوزه حمل و نقل و نگهداري و توسعه فضاي سبز شهري انجام داده اند.
رضاييان افزود: اقدامات شهرداري به ويژه در حوزه فضاي سبز اطراف شهر و ارتفاعات باعث شده تا جلوي دست اندازي به برخي زمين هاي پيرامون شهر گرفته شود و به طور قطع در آينده نيز بايد با برنامه ريزي و كيفيت مناسب تري اين امور ادامه پيدا كند البته شايد انتقاداتي هم در اجراي برخي پروژه ها مطرح شده باشد كه اگر اين انتقادها با نيت خير باشد ما نبايد ناراحت شويم و بايد براي رفع آن تلاش كنيم.
وي اضافه كرد: پروژه تقاطع غير هم سطح معلم هنوز نيازمند تكميل است و بايد از سويي به تقاطع شهيد رودكي و بولوار اميركبير و از سوي ديگر به ميدان قصردشت و بزرگراه كوهسار مهدي (عج) بپيوندد.
رضاييان ادامه داد: زماني كه بخشي از بزرگراه كوهسار مهدي (عج) حد فاصل ميدان قصردشت تا بولوار جام جم افتتاح شد شهردار شيراز قول داد ظرف مدت يك سال فاز سوم اين پروژه تا جواديه نيز به اتمام برسد كه آيندگان هم بايد در فكر تكميل اين پروژه باشند.
وي در خصوص پروژه مشترك دولت و شهرداري شيراز در مترو نيز گفت: خط يك مترو شيراز پس از تهران طولاني ترين خط مترو كشور است و متاسفم از برخي مطالب و طعنه هايي كه در قالب طنز در خصوص توانايي شيرازي ها و فارسي ها گفته مي شود اين در حالي است كه فارسي ها و شيرازي ها در طول تاريخ كارهاي بزرگي را انجام داده اند كه نمونه آن كارهايي است كه در مترو شيراز انجام شده است.
معاون عمراني استاندار فارس گفت: خط يك مترو شيراز با اعتباري بالغ بر 2500 ميليارد تومان اجرا شد كه 50 درصد آن سهم شهرداري شيراز و 50 درصد سهم دولت بوده و دولت تا كنون 1280 ميليارد تومان بودجه آن را تامين كرده كه تنها 725 ميليارد تومان از بودجه سهم دولت در طول 4سال اخير دولت تدبير و اميد هزينه شده است.
ریيس كميسيون عمران شوراي اسلامي شهر شيراز نيز گفت: اين پروژه با مديريت مهندسين جوان شيرازي و در كمترين زمان ممكن اجرا شد البته مشكلات مربوط به جا به جايي تاسيسات مدت زمان زيادي از وقت پروژه را گرفت.
محمديان در پاسخ به برخي انتقادات مبني بر افزايش ترافيك در محور پاسداران و رجايي به دليل اجراي اين پروژه و بالا رفتن سرعت تردد خودروها با افتتاح اين تقاطع اظهار داشت: علت اين مشكلات در اجراي اين پروژه نيست بلكه به دليل اماكن تجاري و مجتمع هاي آموزشي است كه در اين محورها قرار دارد همچنين بي قانوني هايي كه با پارك دوبل در جلوی اين اماكن انجام مي شود.
محمديان افزود: يكي از مواردي كه سياستگذاران كلان كشور بايد به آن توجه كنند تناسب ميان توليد و ورود خودرو با ظرفيت خيابان هاي شهرها است.
وي ادامه داد: در افتتاح پروژه هاي شهرداري طي روزهاي اخير نكاتي مطرح شده كه يكي از آن ها در خصوص برخي نقايص فني از جمله درزهاي انقطاع است كه معمولاً چند ماه پس از بهره برداري اين درزهای انقطاع درست مي شود. متاسفانه زحمات مديران شهرداري گاه با برخي انتقادات غير فني و جوسازي هاي سياسي زير سوال مي رود كه دور از انصاف است. مردم شيراز آگاه و قدردان خدمت گذاران خود در شهرداري هستند.

 

48

کد خبر 691873

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار