رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع غذایی گفت:«باید بانک‌ها وام‌هایی با تعرفه تولید در اختیار صاحبان صنایع و تولیدی‌ها قرار دهند. این در‌حالی است که برخی از کارخانه‌ها وام‌ها را با تعرفه‌های آزاد می‌گیرند و در نتیجه قیمت تمام شده کالاها بالا می‌رود.»

مهدی کریمی‌تفرشی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اولویت‌های دولت دوازدهم در حمایت از صنایع و بخش تولید اظهار داشت:«اگر صنایع موفق دنیا را بررسی کنیم، می‌بینیم هر کجا دولت کوچک‌تر و کم‌رنگ‌تر بوده است و خصوصی‌سازی و کوچک‌سازی دولت اجرا شده، تولید ناخالص ملی و ارزش افزوده بالاتری صنعت دارد.»

وی تصریح کرد:« این در حالی است که هر کجا حضور دولت گسترده‌تر و پررنگ‌تر بوده، سوءاستفاده‌ها بیشتر، هزینه‌ها چندین برابر و پیشرفت در کار کمتر بوده است.»

رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع غذایی تصریح کرد:« وقتی که بخش خصوصی خودش بخواهد صاحب صنایع باشد، مطمئنا ابتکار عمل بیشتری دارد و به‌روزرسانی واحدهای تولیدی خود را دنبال می‌کند، اما در دولت امکان دارد این مسایل مورد توجه قرار نگیرد و همیشه در حاشیه باشد.»

کریمی‌تفرشی با تاکید بر مهم‌ترین چالش صنایع، فرسوده بودن ماشین‌آلات است، عنوان کرد:«یک مساله‌ای که هم‌اکنون وجود دارد و خیلی‌ها به این مساله دقت نمی‌کنند، این است که ما در سازمان تجارت جهانی عضو ناظر هستیم؛ در صورتی که افغانستان عضویت رسمی پیدا کرده است.»

رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع غذایی ادامه داد:« ما اگر بخواهیم عضو سازمان تجارت جهانی بشویم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این اتفاق بیفتد، این موضوع مطرح است که وقتی دروازه‌های ایران به روی کالاهای خارجی باز شود، آیا زیرساخت‌های درست را داریم که کالاهای تولیدی توان رقابتی با کالای خارجی را داشته باشند. در حال حاضر چنین شرایطی وجود ندارد.»

کریمی‌تفرشی تاکید کرد:«باید بانک‌ها وام‌هایی با تعرفه تولید در اختیار صاحبان صنایع و تولیدی‌ها قرار دهند. این در حالی است که برخی از کارخانه‌ها وام‌ها را با تعرفه‌های آزاد می‌گیرند و در نتیجه قیمت تمام شده کالاها بالا می‌رود. برای مثال، تعرفه تولید اگر 18 درصد باشد، گاها وام‌ها با 27، 28 درصد سود پرداخت می‌شود. در نتیجه کالا برای مصرف‌کننده نهایی گران‌تر تمام می‌شود و متضرر می‌شوند.»

وی تصریح کرد:«ما هم باید وام‌هایی با تعرفه تولید در اختیار صنایع قرار دهیم و هم این‌که روند فرسودگی ماشین‌آلات اصلاح شود.»

رییس تعاونی تولیدکنندگان صنایع‌غذایی اظهار داشت:«در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌ها و به خصوص کارخانه‌های قدیمی، ماشین‌آلات فرسوده‌ای دارند. صنایع با این ماشین‌آلات نمی‌توانند ابتکار عمل جدیدی داشته باشند و تولید خود را به‌روزرسانی کنند، چون تکنولوژی‌شان برای چند دهه قبل است.»

کریمی‌تفرشی متذکر شد:«ما باید هر چه زودتر صنایع را با تزریق مالی به موقع به‌روز کنیم و در آینده نزدیک بتوان کالاها را قابل رقابت با نمونه‌های خارجی کنند.»

 

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 693135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
    5 0
    دلیل قیمت بالای محصولات غذایی در ایران بی نظمی در تولید محصولات کشاورزی و دامی ،روش های سنتی با بازده پایین در تولید این مواد ،عدم اصلاح سیستم های تولید و توزیع ، عدم خودکفایی درتولید ظروف بهداشتی و مناسب است.در زمان گرانی شدید دلار در سال ۹۱ ، ظرف محصولات لبنی از آنچه درونش بود گرانتر شده بود. به شما قول می دهم اگر بهره بانکی وام را صفر کنیم برای کارخانجات ایران،قرانی از قیمتشان کم نمی کنند،چون همه می خواهند در این شکور یک شبه ره صد ساله روند،حالا به هر قیمتی که شده.
  • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
    5 0
    کاش امکان داشت همه کاسه کوزه ها را همین طور که این آقا بیان کرده سر سود بالای وام ها شکست اما سربار هزینه تولید به دلایل مختلف که یکی از آنها وام است بالاست. هدفمندی یارانه ها در درجه اول هدفش بهینه سازی مصرف حاملهای انرژی که در قیمت تمام شده کالاها نقشی اساسی دارد، بود اما با اجرای نادرست منابعی نماند تا خرج بهسازی خطوط تولید و تعویض ماشین آلات پرمصرف با فناوری های مقرون به صرفه و کم مصرف جدید شود. تولید در ایران گران است و توان رقابت در قیمت و کیفیت با رقبای جهانی را ندارد و با زور تعرفه گمرکی آن را به مصرف کننده تحمیل می کنند. نمونه روشنش صنایع خودروسازی است که به قیمت تولید اشتغال تبدیل شده اند به یکی از معضلات زیست محیطی و هدر دادن منابع