به گزارش خبرآنلاین، نشریه آمریکایی فوربز برای بررسی اقدام جدید آمریکا به توافق جدید روسیه و ایران اشاره کرده و می گوید بیشترین نفع را از این اقدامات سیاسی آمریکا علیه ایران، چین و روسیه خواهند برد.
واحد مرکزی خبر در همین راستا گزارش داد: نشریه آمریکایی فوربز با اشاره به توافقنامه جدید ریلی بین ایران و روسیه نوشت:
ایران و روسیه روز دوشنبه یک یادداشت تفاهم به ارزش دو میلیارد و پانصد میلیون دلار امضا کردند. ایران و روسیه قصد دارند خط تولید واگن ریلی راه بیندازند که ایران به شدت به آن نیاز دارد.
این توافق بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت ترانسماش هولدینگ روسیه -که بزرگترین شرکت تأمین کننده تجهیرات ریلی در روسیه محسوب می شود- حاصل شد. دو طرف یک خط تولید مشترک راه اندازی خواهند کرد که هشتاد درصد آن متعلق به شریک روسی خواهد بود و این شرکت تقریبا تأمین مالی کامل آن را بر عهده خواهد داشت.
ایران در حال حاضر در بحبوجه آنچه که می توان آن را تلاش برای توسعه زیرساخت ها نامید، قرار دارد. این کشور که از چند دهه تحریم رهایی یافته است -که سبب از بین رفتن زیرساخت های حمل و نقل آن شده است-، روند احیای مجدد شبکه های بزرگراه ها و ریلی خو درا آغاز کرده است. انتظار می رود ایران پانزده هزار کیلومتر خط ریلی را طی تنها پنج سال آتی به شبکه خطوط ریلی خود بیفزاید. این روند سریع در هر سال به هشت تا ده هزار واگن جدید نیاز دارد.
احیای شبکه حمل و نقل بخشی کلیدی از رویکرد ایران برای تقویت موقعیت جغرافیایی آن و تبدیل شدن به یک قطب پر تردد تجاری ترانس اوراسیا، محسوب می شود. این روند ادامه ابتکار یک کمربند-یک جاده چین و فعالیت های اقتصادی مداوم روسیه در دوره پس از شوروی قلمداد می شود. ایران همچنین در کنار روسیه و هند یک شریک تجاری در ظهور کریدور حمل و نقل شمال-جنوب است، روندی که در تلاش برای ایجاد یک مسیر تجاری چند مدلی است که سبب نصف شدن زمان ارتباط بین شهرها در در ساحل غربی هند و سنژ پترزبورگ می شود.
این توافق نامه که سبب تولید واگن های ریلی برای خطوط ریلی جدید ایران می شود، جدیدترین نوع توافقی است که نشان دهنده شراکت فزاینده تهران و مسکو است. ایران و روسیه که به نظر می رسد احساس دیرینه بی اعتمادی و رقابت را را کنار گذاشته اند، -که این موضوع نشأت گرفته از اختلافات نظامی مختلف در سراسر دوره شوروی بود- اخیرا شراکت های راهبردی و اقتصادی در زمینه های مختلف از جمله در زمینه انرژی، توسعه زیرساختی و کمک های نظامی ایجاد کرده اند و همچنین در بحران سوریه، در یک جبهه قرار دارند. به گفته رئیس پارلمان ایران، تهران همچنین در هر صنعتی برای سرمایه گذاری به روسیه اولویت می دهد.
روابط تجاری بین روسیه و ایران طی سال دو هزار و شانزده، با فروش تجهیزات نظامی -از قبیل بالگردهای MI-17 و سامانه های راکتی مختلف- دو برابر شد. شرکت های نفت و گاز روسیه همچنین در حال وارد شدن به ایران هستند و شرکت گازپروم اخیرا قراردادی با ایران در زمینه توسعه میدان گازی فرزاد بی امضا کرده است. تخمین زده می شود ارزش قرارداد دو جانبه بین این دو کشور به زودی به بیش از ده میلیارد دلار برسد. این رقم در سال دو هزار و چهارده، یک میلیارد و ششصد و هشتاد میلیون دلار بود.
فراتر از خرید و فروش قالی های ایران و هواپیماهای تجاری، شرکت های آمریکایی نمی توانند سریعا وارد بازار در حال ظهور ایران شوند زیرا آمریکا تحریم های خود را علیه ایران به سبب حمایت تهران از تروریسم و پیشینه حقوق بشری اش حفظ کرده است، تحریم هایی که اخیرا تشدید شده اند. آمریکا همچنین نفوذ قابل توجهی بر اقدامات شرکت های اروپایی فعال در ایران دارد و گفته می شود شرکت هایی همانند توتال فرانسه -که در زمینه نفت و گاز فعال است- قبل از ورود به بازار ایران به تأییدیه آمریکا نیاز دارند. این ها مسائلی است که شرایط را برای روسیه همواره می کند.
فوربز نوشت در دوره ای که سرمایه گذاری و روابط تجاری بین کشورها شدید و رو به فزونی است، روشی که کشورها برای اعمال نفوذ بر یکدیگر بکار می گیرند از طریق فعالیت های اقتصادی فزاینده و طرح های توسعه مشترک است. در این میان، کشورهای اعمال کننده تحریم، خود را از میدان خارج کرده اند و زمینه را برای فعالیت رقبایشان برای کسب ثروت و قدرت بیشتر فراهم کرده اند. چین و روسیه از این موضوع مطلع هستند. پوتین احتمالا یک قدردانی به کنگره آمریکا بدهکار است.
52310
نظر شما