وزیر امور خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارنظر، مواضع کشورش دربارۀ ایران، سوریه، کره شمالی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، رکس تیلرسون، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین مدعی شد که نیروهای نظامی ایرانی حاضر در سوریه باید این کشور را ترک کنند.

روسیه


تیلرسون تصریح کرد: روابط بین روسیه و آمریکا در حال حاضر شاهد تنش قابل ملاحظه‌ای است اما واشنگتن و مسکو می‌کوشند با یکدیگر در زمینه‌های متعددی از جمله مبارزه با گروه تروریستی داعش و ایجاد شرایط تحقق صلح در سوریه همکاری داشته باشند.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تأکید کرد، بشار اسد جایگاهی در آینده سوریه ندارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسأله اصلی این است که اوضاع در روابط روسیه و آمریکا بدتر می‌شود.


وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: فکر می‌کنم مردم آمریکا خواستار این هستند که دو قدرت هسته‌ای جهان روابط بهتری داشته باشند.

وی اضافه کرد: مسکو این حق را دارد که به اقدامات دولت آمریکا درخصوص اخراج ۳۵ دیپلمات روسی واکنش نشان دهد.

تیلرسون همچنین اظهار کرد که  با سرگئی‌ لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه نشست آتی آسه‌آن دیدار خواهد کرد.

وی گفت: مسأله سوریه شرایطی است که در آن آمریکا و روسیه می‌توانند میزان همکاری‌های خود را در حوزه‌های منافع مشترک نظیر مبارزه با گروه‌های تروریستی افراط‌گرا همچون القاعده و داعش بسنجند.

این دیپلمات آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که از انتصاب نماینده جدید واشنگتن در امور اوکراین استقبال می‌کند.

وی در ادامه به بحران در اوکراین اشاره و تصریح کرد: موضع آمریکا این است که قبل از این که بتوان درباره تحریم‌های مرتبط به اوکراین علیه روسیه کاری کرد، لازم است توافق‌های مینسک اجرایی شود.

تیلرسون افزود: در شرایط کنونی فرآیند صلح در اوکراین مدت‌هاست که متوقف شده و لازم است آتش‌بس در مناطق شرقی این کشور برقرار شود.

ایران



براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، تیلرسون در اظهارات خود همچنین به تکرار ادعاهای واهی آمریکا علیه کشورمان پرداخت و ایران را به نقض روح برجام متهم کرد.

وی در عین حال به وجود اختلاف نظر با دونالد ترامپ درباره توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ با ایران در سال 2015 اشاره کرد و گفت:‌ هر دو نحوه بهره‌برداری از توافق را به منظور احیای سیاست‌های دولت آمریکا بررسی می‌کنند.

 


کره شمالی

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که ایالات متحده به دنبال سرنگونی رژیم کره‌شمالی نیست و علاقه‌مند است که در برخی از موضوعات با پیونگ‌یانگ مذاکره کند.

تیلرسون گفت: ما در پی تغییر رژیم نیستیم. ما در پی فروپاشی رژیم نیستیم. ما در پی اتحاد سریع‌تر در شبه‌جزیره کره نیستیم. ما دنبال بهانه ای برای اعزام ارتش به شمال مدار ۳۸ درجه شمالی (مرز دو کره پیش از جنگ) نیستیم.

وی افزود: ما دشمن شما نیستیم، تهدیدی علیه شما نیستیم، اما شما تهدیدی غیرقابل قبول متوجه ما می‌کنید و ما مجبوریم پاسخ دهیم.


قطر

وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت: قطر متعهد به تعهداتش در چارچوب یادداشت تفاهمی است که با این کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و منابع مالی آن امضا کرده است.

تیلرسون اظهار داشت: ما شدیدا نگران این اختلافات هستیم زیرا به اعتقاد ما امنیت منطقه خلیج فارس را متلزلزل ساخته و وحدت تلاش‌ها برای مبارزه با تروریسم و وحدت در شورای همکاری خلیج فارس را تهدید می‌کند.

تیلرسون تصریح کرد، مسئولان آمریکایی از همان ابتدا اقدام به تلاش مشترک با امیر کویت کردند که نقش میانجی‌گر را ایفا کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا ادامه داد، هر روز با طرف‌های بحران در تماس است و هر یک از آن طرف‌ها نمی‌خواهند با دیگری مذاکره کنند در این راستا باید دور یک میز مذاکره نشست.


موصل


وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت، آزادسازی موصل کمر داعش را شکست و بیش از 70 درصد از خاک عراق اکنون پس گرفته شده است.
وی افزود: در رقه نیز پیروزی موصل را تکرار می‌کنیم . بازسازی موصل امری است که عراقی‌ها و جامعه جهانی در آن نقش خواهند داشت و هرگز بر عهده ما نخواهد بود.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد، شکست داعش مستلزم این است که اذعان کنیم سازمان بین‌المللی تروریسم وجود دارد که شاخه‌هایی در مالزی، فیلیپین، استرالیا و اندونزی دارد.

52310

کد خبر 693042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
    10 1
    فرق لحن حرف زدن تیلرسون با کره شمالی و ایران متاسفانه نشون میده آمریکا فقط زور حالیش میشه