به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم نکوداشت بیژن نوباوه در آستانه روز خبرنگار با حضور مرتضی سرهنگی، رئیس دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، محسن قیصری، مستند ساز دفاع مقدس، خانواده شهیدان رسانه و جمعی از همکاران سازمان صدا و سیما، تحت عنوان «آینه فرهنگ» به همت خانه فرهنگ آیه و در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
بیژن نوباوه وطن، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم و قدردانی از خانواده محترم شهدا، اصحاب رسانه و دیگر حاضرین، در ابتدای سخنان خود به کلامی از آیت الله بهجت اشاره کرد و گفت: «هیچ چیز در عالم قابل قیاس با هستی نیست و حیات انسان یک ارزش دارد و آن هستی انسان است و ارزش هستی انسان در حیات است و هیچ ارزشی در دنیا به مثابه شهادت نیست.»
وی در ادامه، از همرزم شهیدش، غلامرضا رهبر به نیکی یاد کرد و گفت: «رهبر واقعا انسان والا و بزرگی بود که برای من در حرفهام به معنی واقعی رهبر و الگو بود. شهید رهبر در زمان شهادتش کودکی 5 ماهه داشت ولی با این حال پشت پا به دنیا زد و شهادت را انتخاب کرد. چرا که در دوره جنگ شهدا ارزش وجودی خود را فقط قابل معامله با خدا میدانستند و شهید رهبر چیزی جز این باور، در سر نداشت.»
نوباوه به ذکر خاطراتی از مجاهدتها و رشادتها، عبودیت خالصانه و معنویت بیبدیل جبههها پرداخت و افزود: «دنیا مثل رزمندگان جبهههای ما را سراغ ندارد و هم اکنون فرزندان این کشور به خاطر اسلام با همان روحیه در سوریه و عراق مقاومت میکنند. ما در هر لباس و هر اعتقاد سیاسی باید تاریخ خود را حفظ کنیم و بدانیم دنیا به ما به عنوان یک کشور سربلند نگاه میکند. اگر میخواهیم پاسدار مجاهدتها و رشادتهای رزمندگان و شهدا و حافظ خون شهدا باشیم، باید ارزشهایمان را حفظ کنیم. این ارزشهای ماست که اسباب سربلندی کشور عزیزمان شده است.»
خبرنگار جهادگر و فعال فرهنگی در خاتمه تصریح کرد: «خدا را شاکرم که هر کاری از دستم بربیاید برای اعتلای کشورم انجام داده و میدهم و از خداوند میخواهم توفیق خدمت و فداکاری را به من عنایت نماید.»
در ادامه مراسم، مرتضی سرهنگی از سخنرانان حاضر در برنامه نیز در خصوص هشت سال جنگ تحمیلی گفت: «جنگ ما با عراق جنگی نیابتی بود. در این جنگ عراق به نیابت از 36 کشور با ما میجنگید و ما از 15 کشور اسیر در اختیار داشتیم.»
وی در بخشی از مطالب خود به سابقه روایتگری در جنگ اشاره کرد و افزود: «با توجه به کتاب نظامنامه جنگ اثر آیتالله بلادی بوشهری که در صدسال قبل به درخواست مبارزان دلوار جهت جنگ علیه اشغالگران انگلیسی در 110 بند نوشته شده است، در بند 22 به رزمندگان سفارش میکنند وقایع میدان جنگ را بنویسند و هر فرمانده باید با خودش یک مطبعه یا چاپخانه کوچک داشته باشد. در بند 23 تصریح میکند که از میدان جنگ عکس بگیرید، این در زمانی است که دوربین عکاسی در پایتخت کشور هم بندرت پیدا میشد چه برسد به قصبات و شهرهای کوچک. اینها بیانگر اهمیت فوقالعاده گزارشگری در جنگ است که این کار را بیژن نوباوه و دوستانش به خوبی انجام دادهاند.»
رئیس دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به نقش گزارشگری در جنگ اشاره کرد و گفت: «تمام اینها برای این است که بدانیم قیمت جنگ چه بوده و برای ما چقدر تمام شده است. در واقع ادبیات، گزارشگری، تصویربرداری و عکس و فیلم جنگ این قیمت را به ما نشان میدهد.»
مرتضی سرتیپی در پایان صحبتهای خود، ضمن قدردانی از همه خبرنگاران، گزارشگران و عکاسانی که صحنههای جنگ را برای ما به یادگار گذاشتهاند، تصریح کرد: «قدردان بیژن نوباوه و تمامی گزارشگران جنگ هستیم؛ اگرچه از فداکاریهای آن ها بیخبریم. این ایثارگران برای خلق این تصاویر از جان خود گذشتند و برخی شهید شدند و برخی مانند جناب نوباوه لباس جانبازی به تن کردند.»
پخش دو نماهنگ از مستندهای جنگ بیژن نوباوه که توسط محسن قیصری، مستندساز و تصویربردار دفاع مقدس و سازنده مستند خبرنگاران جنگ تهیه شده، رونمایی از پرتره بیژن نوباوه وطن که توسط هنرمند چهرهپرداز، سعید رحمتی در حاشیه مراسم به تصویر کشیده شد، تقدیر و اهدا لوح و هدیه توسط بیژن پورمند، مدیر فرهنگی هنری منطقه 5 و رییس فرهنگسرای فردوس و غلامرضا میرزامحمدی رییس خانه فرهنگ آیه به بیژن نوباوه وطن و محسن قیصری و تقدیر از حجتالله صارمی، برادر شهید صارمی از شهدای خبرنگار واقعه مزارشریف و فاطمه رهبر، دختر شهید غلامرضا رهبر از بخشهای دیگر مراسم آینه فرهنگ بود.
5757
نظر شما