مریم خطیبی: بیشترین فروش کتابفروشی نشر نی واقع در خیابان کریم خان زند، طی هفته گذشته به کتاب «معنای زندگی» نوشته تری ایگلتون و ترجمه عباس مخبر اختصاص داشت. این کتاب که نشر آگاه آن را منتشر کرده است، بحثی فلسفی راجع به معنای زندگی است که آیا زندگی معنایی دارد یا خیر و اگر دارد، کجاها باید دنبالش بود. این کتاب دیدگاههای فلاسفه و دیدگاههای دینی را درباره زندگی و اینکه زندگی چیست، بررسی کرده و در پایان هم به نتایجی رسیده است. آیا معنای زندگی، خانه و خانواده است، پول است یا ثروت و قدرت و عشق و اینکه اصلا خوشبختی چیست...
مسئول کتابفروشی نشر نی میگوید به دلیل نداشتن رایانه، آمار دقیق تعداد فروش را در اختیار ندارد اما کتاب «ظلم، جهل و برزخیان زمین» نوشته محمد قائد در رتبه دوم پرفروشهای این کتابفروشی در هفته پایانی خرداد ماه بوده است.
این کتاب دارای یک مقدمه و هفت فصل است. «سودائیانِ عالَمِ پندار»، «خشونت و جنگ به عنوان ابزار گفتگوى فرهنگها»، «برخورد فرهنگهاى شفاهى و مکتوب در آثار پرُفسور، شیخ و شهید»، «سقوط از متعالى به مبتذل در رویارویىِ فرهنگها»، «اصلاحات دینى به عنوان مبحثى درون فرهنگى»، «سه روزی که ایران را همچنان تکان میدهد: خردهفرهنگها و تولید اسطوره» عناوین فصلهای این کتاب است.
«سه آستانه نشین» اثر دایاناجینیس آلن با ترجمه رضا رضایی منتشر شده از سوی نشر نی که به بررسی سه آستانه نشین «بلز پاسکال»، «سورن کییرکگور» و «سیمون وی» پرداخته است سومین کتاب پرفروش این کتابفروشی در طول هفته گذشته است.
همچنین «معمای فراوانی رونقهای نفتی و دولتهای نفتی» نوشته تری لین کارل با ترجمه جعفر خیرخواهان از نشر نی در رتبه بعدی فروش قرار داشته، کتابی که نویسنده در آن کتاب به ریشه یابی روند ناخوشایند در کشورهای نفت خیز می پردازد و به این نتیجه می رسد که بحران و رکود در اقتصاد این کشورها را باید در رونق و بالارفتن بهای نفت جست و جو کرد؛ در واقع نویسنده به دنبال دستیابی به پاسخ این پرسش است که رونق نفتی چه تاثیری بر کشورهای صادر کننده نفت می گذارد و می کوشد پاسخ آن را در پژوهش های میدانی بیابد.
کتاب می کوشد به توضیح این معما بپردازد که چرا بیشتر کشورهای صادرکننده نفت گرفتار زوال اقتصادی و تباهی سیاسی شدند؟ چرا دولت های مختلف صادرکننده نفت که در بسترهای متمایز فعالیت می کنند، مسیرهای توسعه ای مشترکی انتخاب کردند و نتایج معکوسی به بار آوردند...
این کتاب مشتمل بر یک مقدمه، یک دیباچه، سه بخش، 10 فصل با عناوینی چون «کالاها، رونق ها و دولت ها»، «دموکراسی ونزوئلایی در منگنه» و «تاثیر رونق های نفتی بر کشورهای صادرکننده نفت» است.
کتاب نسبتا قطور عباس عبدی هم با عنوان «چهار پژوهش در جامعه شناسی فرهنگ» رتبه پنجم فروش کتابفروشی نی در هفته گذشته را از آن خود کرده است.
این کتاب عمدتاً به تغییر و تحولات صورت گرفته در انتخاب اسامی فرزندان میان ایرانیان در سال های اخیر میپردازد. عبدی در کتاب خود به مسایلی مانند هویت ایرانیان، ایرانی و اسلامی بودن آن، تفکرات مذهبی خانوادههای ایرانی و بحثهای هویتی قومیتی پرداخته است.
«خندیدن بدون لهجه» ترجمه نیلا والا؛ مجموعه ای از داستانهای کوتاه (چسبیده به هم اما مستقل) از فیروزه جزایری دوما است که از سوی نشر باغ نو روانه بازار نشر شده است. نویسنده در این کتاب که ششمین کتاب پرفروش هفته گذشته است، بدون ترتیب زمانی با بیان خاطره هایی از زندگی اش در ایران و آمریکا به تفاوت های فرهنگی دو کشور و مشکلات مهاجرین در تطبیق خود با فرهنگ جدید اشاره می کند.
همچنین «هنر داستاننویسی» اثر دیوید لاج، نویسنده و نظریهپرداز انگلیسی که رضا رضایی به فارسی ترجمه کرده و توسط نشر نی منتشر شده است، رتبه بعدی پرفروش های هفته گذشته کتابفروشی این انتشارات است.
کتاب دیوید لاج به پنجاه فصل تقسیم شده است که نویسنده در هرکدام از این فصلها به یکی از داستاننویسان معاصر پرداخته است. از جمله نویسندگان و داستاننویسانی که لاچ در این کتاب به نقد و بررسی آثارشان پرداخته میتوان به افرادی چون جرومدیوید سالینجر، جورج الیوت، ویرجینیا وولف، پل استر، ارنست همینگوی، چارلز دیکنز، ولادیمیر ناباکوف، جرج اورول، گراهام گرین، ادگار آلنپو، جین آستین و ساموئل بکت اشاره کرد.
نظر شما