۰ نفر
۲۸ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۶

پدرام سلطانی

1- براساس قانون قرار است 30 درصد از محل هدفمندی یارانه‌ها به این واحدها یارانه پرداخت شود اما مشخص نیست این میزان یارانه چگونه قرار است، مصرف شود و حتی مشخص نشده از این 30 درصد یارانه چه میزان به بخش صادرات اختصاص می‌یابد یا به چه میزان قرار است به بخش تولید پرداخت شود.

2-  در ایران به واسطه انرژی ارزان، به مدیریت زنجیره تامین توجه نشده است، از این به بعد در طرح‌های توجیهی باید به مدیریت زنجیره تامین توجه شود و همین طور به مدیریت عملیات. به هر حال ما باید به سویی حرکت کنیم که قیمت تمام شده کالا را بتوانیم به نسبت هزینه‌های حمل مترتب بر آن و نقش هزینه انرژی در قیمت تمام شده کالا بهینه کنیم و این عملی نیست مگر اینکه ما مدیریت عملیات مناسبی داشته باشیم. ما باید بپذیریم که در مدیریت، عملکرد ضعیفی داریم و در مدیریت عملیات بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم.

 3- ما باید قیمت واحد تولید را کاهش دهیم متاسفانه تا به حال هیچ شرایطی در کشور ما به وجود نیامده که بخش خصوصی بتواند در مقیاس وسیع تولید کند. بخش خصوصی همچنین از سرمایه‌گذاری کلان بیم دارد و در حال حاضر نیز همین‌گونه است. امروز هم اگر بخش خصوصی بخواهد دست به سرمایه‌گذاری کلان بزند دیگر منابع بانکی لازم وجود ندارد تا به این کار مبادرت کند. این چالشی است که باید به آن توجه شود ما اگر بخواهیم با سایر کشورها رقابت کنیم باید روش‌های تولید خود را مانند روش‌هایی که در سطح جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد تغییر دهیم. در سایر کشورها تولید در مقیاس کلان انجام و از صرفه مقیاس به خوبی استفاده می‌شود و به همین دلیل قیمت تمام شده آنها پایین است. آنها کیفیت کالا را کنترل و مدیریت امروزی را در پیش می‌گیرند طبیعی است که موفق می‌شوند.  

4- بانک‌ها از این به بعد چگونه می‌توانند به بنگاه‌هایی که در حال حاضر با اضافه شدن هزینه‌های تولید در فضای رکود تورمی دست و پنجه نرم می‌کنند تسهیلات پرداخت کنند؟ به نظر من بنگاه‌های تولیدی از این پس باید برای دریافت تسهیلات جدید برنامه کسب و کار خود را با لحاظ کردن شرایط جدید تدوین کنند. این روند، فعالیت بخش خصوصی را با دشواری همراه می‌کند. من بسیار نگران اثرات تورمی بر صنعت و تولید هستم همچنین نگران این هستم که در فضای نرخ تثبیتی ارز هر آنچه که قرار است به عنوان 20 هزار میلیارد تومان به بازار تزریق شود به بخش واردات سوق پیدا کند و عملا از این معبر، به جای اینکه تولید و صنعت کشور از رکود خارج شود تولیدکنندگان هندی، چینی از رکود خارج شوند. 

5- هدفمند کردن یارانه‌ها تنها ما را به سمت مزیت‌های نسبی واقعی هدایت می‌کند. ما اصولا یک ترکیب اقتصادی داریم که نمی‌توانیم براساس آن یک برنامه‌ریزی طولانی مدتی داشته باشیم. همچنین نمی‌توانیم سیاست‌ها را شناسایی و به آنها اطمینان کنیم و براساس آن سرمایه‌گذاری کنیم. ما همواره دچار پارادوکس هستیم. فعالان اقتصادی می‌خواهند سرمایه‌گذاری کلان انجام دهند اما جرات آن را ندارند زیرا نمی‌دانند که سال آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد. بنابراین خروج از این پارادوکس کار آسانی نیست.

 6- دولت تاکنون برنامه های خود را برای جلوگیری و یا کاهش اثرات هدفمندی یارانه ها بر صادرات را اعلام نکرده و همواره مانند بخش خصوصی ابراز نگرانی می‌کند. این درست نیست که هم دولت نگران باشد و هم فعالان بخش خصوصی. بنابراین دولت باید جلوتر از بخش خصوصی برنامه اجرایی خود را ارائه کند تا بخش خصوصی بتواند براساس آن با یک چشم‌انداز مشخصی حرکت کند.

*عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران

کد خبر 69598

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین