امر به معروف و نهی از منکر به عنوان فروع دین آنقدر مورد توجه قرار گرفته که در اصول اولیه قانون اساسی به آن اشاره شده است به ترتیبی که در اصل هشتم این مساله به عنوان یک وظیفه همگانی مورد توجه قرار گرفته و مقرر شده که بستر لازم برای تحقق آن ایجاد شود.
در این اصل به صراحت آمده است که در جمهوری اسلامی دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم ومردم نسبت به دولت.
اصل فوق اگر در جامعه پیاده شود بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی کاهش پیدا می کند بنابراین دولت باید تلاش کند تا بستر لازم را فراهم کرده که این اصل در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اجرا شود و آن زمان می توان امیدوار بود که بسیاری از آسیب های اجتماعی امکان بروز پیدا نمی کند.
با وجود تصریح قانون اساسی دولت تا کنون اقدام جدی انجام نداده که این اصل را اجرا کند و این بسیار نامطلوب می باشد که بعد از گذشت سی و یک سال از پیروزی انقلاب این اصل بدین گونه مهجور مانده است و قوه مجریه تلاش نمی کند که این اصل را اجرا نماید و به راحتی از کنار آن عبور می کند.
نادیده گرفتن این اصل از سوی دولت موجب شد که مجلس خود اقدام کند و تلاش کند در قالب ارائه طرح این اصل را اجرایی کند در حال حاضر این طرح تقدیم هیات رئیسه شده است تا لااقل در قالب طرح، تشکیلات امر به معروف و نهی از منکر راه اندازی شود و بیش ازاین این اصل نادیده گرفته نشود.
فارغ ازا اینکه اصول قانون اساسی را باید پاس داشت باید توجه کرد که این اصل آنقدر مهم است که امام حسین (ع) فلسفه قیام عاشورا را امر به معروف عنوان کرد بنابراین باید تمام پتانسیل ها را به کار گرفت تا این اصل اجرا شود که اجرای آن می تواند از حجم آسیب های اجتماعی بکاهد و دولت نیز باید نسبت به این اصل توجه بیشتری لحاظ کند .
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس
نظر شما