«خبرجنوب» نوشت: سرانجام هواپیمای باری فارس خوشایند نیست. این هواپیما 10 روز است در فرودگاه قطر پارک شده و تا اطلاع ثانوی هم قرار نیست پرواز کند.

پيگيري خبرنگار ما حاكي است اين هواپيما كه چندي پس از باز شدن بي قيد و شرط درب بازارهاي قطر بر روي كالاهاي ايراني براي حمل بار خريداري شد، چند روز است در فرودگاه آن كشور خاك مي خورد.
هواپيماي شیك و تر و تميزي كه ميگويند مدرن ترين هواپيماي باري ايران است. دماي درون آن مثل دماي يخچال است و بهترين شرايط را براي حمل كالاهاي فساد پذير همچون لبنيات، گوشت، مرغ، ميوه، تره بار و ... دارد اما همان گونه كه اشاره شد اين هواپيما فعلاً قصد پريدن ندارد و ظاهراً مهم ترين مانع بر سر راه پرواز اين هواپيما، بي اعتنايي برخي مسئولين به مشكلاتی است كه اجاره كننده آن دارد. اين مشكلات به حدي است كه سرمايه گذاران به جاي پارك هواپيما در فرودگاه شيراز، از ترس هزينههاي گزاف آن را در فرودگاه قطر پارك كرده اند.
عبدالحسين موذن، مدير بازرگاني شركت هواپيمايي كارگو آروند زرين هما كه آن شركت اجاره کننده اين هواپيماي باري است به «خبرجنوب» گفت: 10 روز است ترجيح دادهايم به دليل مشكلات ريز و درشت بر سر راهمان و تا زمان حل مشكلات اين هواپيما پروازي نداشته باشد. وي با بيان اين كه مشكلات به حدي است كه حتي براي پارك هواپيما هم كسي حاضر به همكاري با ما نشد افزود: طبق تعرفه سازمان هواپيماي كشوري بابت هر روز پارك هواپيماي باري در فرودگاه شيراز 4 هزار دلار بايد پرداخت ميكرديم و پارك آن در 6-5 روز در اين فرودگاه پاي ما 72 ميليون تومان آب خورد. اين هزينه غير از هزينههايي بود كه بابت تيك آف، سوخت، حمل و بارگيري و ... پرداخت کردیم اين در حالي است كه هزينه روزانه پارك هواپيما در فرودگاه قطر كمتر از يك سوم فرودگاه شيراز و رقمي معادل 1300 دلار بود.
وي گفت: در اين شرايط شيراز نه براي پرواز هواپيماي باري مقرون به صرفه است و نه براي پارك آن. مسلم است كه هيچ فرمول اقتصادي پارك هواپيما را در فرودگاه شيراز مقرون به صرفه نمي داند.
موذن در خصوص دلايل عدم پرواز هواپيماي باري براي جا به جايي بار صادركنندگان به قطر گفت: مهم ترين دليل آن، كاربلد نبودن مسئولان و عدم همراهي آن ها با بازرگانان است. اين هواپيماي چند ميلياردي، مدرن ترين هواپيماي باري ايران است. دماي داخلي هواپيما بين 2- تا 6 درجه سانتيگراد است و حجم آن 450 متر مكعب مي باشد.
وی با اشاره به این که درون هواپيما شرايط كاملاً استانداردي براي حمل مواد غذايي اعم از شير، مرغ، تخم مرغ، ميوه، تره بار و ... دارد اضافه کرد: كار خودمان را خوب انجام داديم اما مسئولان هيچ حمايتي از ما نكردند، به گونه اي كه با وجود سرمايه گذاري هنگفت و هزينه هاي بالاي پرواز هواپيما و نگهداري آن، حتي نتوانستيم هزار تومان وام از بانك هاي استان بگيريم.
مدير بازرگاني شركت هواپيمايي كارگو آروند زرين هما اضافه كرد: اين هواپيما مخارج روزانه دارد و براي تامين آن نيازمند سرمايه در گردش 500 ميليون توماني هستيم اما هيچ بانكي حاضر به پرداخت اين ميزان تسهيلات در قالب سرمايه در گردش نيست.
وي بيان داشت: بانك ها مي گويند تسهيلات سرمايه در گردش به اين هواپيما تعلق نمي گيرد. مي گويند اگر كارخانه و يا كارگاهي وجود داشته باشد مي توانند اين تسهيلات را پرداخت كنند اما چون ما چنين واحدي نداريم بايد وام شركت هاي خدماتي بگيريم و مشمول سرمايه در گردش با شرايط خاص نمي شويم.
موذن يادآور شد: شرايط تسهيلات سرمايه در گردش شرايط بسيار مناسب تري است و ساير تسهيلات نمي تواند دردي از ما دوا كند.
وي بيان داشت: در اين شرايط تنها كاري كه مسئولان دولتي مرتبط براي ما انجام داده اند آن است كه يك تلفن به بانك مي زنند و ما را براي وام معرفي مي كنند، مدير بانك هم كه از حرف مسئولان حساب نمي برد، پرداخت اين وام را فقط در قالب وام بخش خدمات امكانپذير ميداند البته آن هم به شرط آن كه ما در شيراز تشكيل پرونده بدهيم. پرونده به تهران برود، كميتههاي پرداخت تسهيلات تشكيل شدند. پرداخت تسهيلات تصويب گردد و پرونده به شيراز بازگردانده شود، در آن صورت امكان پرداخت وام وجود دارد!
موذن گفت: استانهاي ديگر به اصرار خواستار انتقال هواپيما به آن استانها هستند اما از آن جا كه ما شيرازي هستيم حاضر نيستيم اين هواپيما به هيچ استان ديگري برود. اميدوارم مسئولين استان بيشتر پيگير اين قضيه باشند تا هواپيماي باري فارس بتواند پرواز خود را از سر بگيرد.
خدمات ارايه شده به تجار، رقابت پذير نيست
سيد رضا ساداتي، مدير بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نيز در اين خصوص با تاييد عدم پرواز تنها هواپيماي باري فارس به سرويس اقتصادي «خبرجنوب» گفت: به صراحت بايد بگویم توسعه صادرات به عنوان اولويت برخي دستگاه هاي اجرايي فارس، تعریف نشده است؛ اين در حالي است كه برون گرايي اقتصادي از برنامه هاي اصلي و كلان اقتصادي كشور است.
وي افزود: متاسفانه خدمات ارايه شده از سوي برخي دستگاههاي اجرايي نسبت به همان خدمات در ساير كشورها گرانتر است و اين خدمات به هيچ وجه رقابت پذير نيستند. معضلي كه در نهايت باعث افزايش قيمت تمام شده كالاي صادراتي گرديده و توليدات ايراني را از گردونه رقابت با نمونه هاي خارجي آن در بارهاي جهاني خارج مي كند.
ساداتي با تاكيد بر اين كه حل مشكلات موجود بر سر راه تنها هواپيماي باري فارس نيازمند توجه چند دستگاه اجرايي است افزود: خوشبختانه در فارس ظرفيت بالاي صادراتي وجود دارد اما تا زماني كه زيرساختهاي لازم تامين نشود، نمي توان از اين ظرفيت ها استفاده كرد. وي تاكيد كرد: اختيارات مديران ارشد فارس براي برخورد با دستگاه هايي كه حاضر به همكاري با فعالان اقتصادي نيستند بايد افزايش پيدا كند.
مدير بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بيان داشت: اين سازمان نه تنها برابر مقررات بلكه خارج از وظايف و حيطه اختيار خود براي حل مشكلات مذكور تلاش كرده اما چه كنيم كه ديگر كاري از دست ما برنميآيد و بقيه هم بايد وارد گود شوند.
ساداتي در خصوص سرانجام پرداخت يارانه حمل و نقل بار هوايي كه مورد انتقاد تجار فارس قرار گرفته نيز اظهار داشت: به زودي پرداخت اين يارانه كه 10درصد هزينه حمل و نقل بار است آغاز خواهد شد.
وي گفت: هر فردي كه از طريق كارگو بار صادراتي خود را به كشورهاي هدف ارسال و مستندات آن را براي ما ارسال كرده است مشمول اين يارانه خواهد شد.
اصليترين زيرساخت صادرات مواد غذايي به فارس برمي گردد؟
به گزارش سرويس اقتصادي «خبر جنوب» برخورداري فارس، استاني بدون آزادراه و بدون مرزهاي دريايي و زميني، از يك هواپيماي باري مدرن آرزوي ديرينه صادركنندگان استان فارس بود. زيرساختي كه با استفاده از آن بتوان محصولات كشاورزي و فرآوردههاي آن را در عرض يكي دوساعت به كشور مقصد صادر كرد، نه آنكه ساعتها بار صادراتي در كانتينر، مسير جاده هاي نه چندان استاندارد فارس را بپيمايد وپس از آن در لنجهاي فرسوده زير تيغ آفتاب به قطر و يا كشورهاي حاشيه خليج فارس صادر شود.
اين آرزو چندي قبل برآورده شد اما هنوز چند هفته از رسيدن اين هواپيما به فارس نگذشته، اسير دست مشكلات شد و در فرودگاه قطر زمينگير گرديد.
حال صادركنندگان فارس منتظرند گره اين مشكل با تدبير مسئولين حل شود و بديهيترين امكانات براي صادرات محصولات كشاورزي به فارس برگردد.

46

کد خبر 705999

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار