ثبت نام پیشدبستانیها از روز چهارشنبه دوم تیر ماه در سراسر کشور آغاز شده است.
یافتن یک پیش دبستانی با کیفیت خوب و شهریه مناسب، آرزوی دست نیافتنی مادران شاغلی است که بخش عمده ای از وقت خود را در خارج از منزل کار می کنند.
هر چند خانواده ها و مسئولان آموزش و پرورش بر اهمیت این دوره پیش دبستانی در فرایند آموزشی و تربیتی تاکید دارند اما به گفته فاطمه قربان معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، امسال پیش دبستانی دوره رسمی و تحصیلی آموزش و پرورش محسوب نمیشود.
دوره پیش دبستانی به دوره ی دو ساله ای اطلاق می شود که کودکان 4 و 5 سال تمام را تحت پوشش برنامه های تربیتی قرار میدهد. امسال متولدین نیمه اول سال های 84 و 85 می توانند جهت ثبت نام مراجعه کنند.
در گروه سنی 4 و 5 ساله دو میلیون کودک وجود دارند که مراکز پیش دبستانی موجود تنها ظرفیت پذیرش 15 تا 20 درصد آنها را دارند. به همین دلیل معاون وزیر گفته است که:" ثبت نام نوآموزان در این دوره اجباری نیست."
طرح تغییر مقاطع آموزشی که مطابق آن، دوره پیش دبستانی به عنوان یک مقطع تحصیلی رسما زیر پوشش آموزش و پرورش قرار می گیرد از سال تحصیلی 90-91 اجرا می شود. در این صورت مطابق اصل 30 قانون اساسی گرفتن شهریه غیر قانونی می شود.
عده ای از کارشناسان معتقدند که اخذ شهریه برای ثبت نام کودکان در پیش دبستانی در حال حاضر هم مغایر اصل 30 قانون اساسی است.
ابتدا قرار بود که دوره پیش دبستانی به یک سال تقلیل یافته و کودکان از سن 5 سالگی وارد مقطع ابتدایی شوند و با افزوده شدن پیش دبستانی ، دوره ابتدایی 6 ساله شود. اما بعدا مسئولان آموزش و پرورش بر استقلال و تفکیک دوره پیش دبستانی از دوره ابتدایی تاکید کردند.
از چهار سال پیش مراکز پیش دبستانی دولتی به تدریج برچیده شدند. در حال حاضر مراکز پیش دبستانی به صورت غیرانتفاعی یا مشارکت مردمی اداره میشوند.
در این مراکز فضا ی آموزشی از سوی مدارس دولتی تامین میشود، اما پرداخت حق الزحمه مربی و سایر هزینهها از سوی اولیا تامین شود.
شهریه این دوره با هماهنگی شوراهای هماهنگی و نظارت بر دوره پیش دبستانی استانها و با توجه به مقتضیات محلی و استانی تعیین و به مدارس ابلاغ می کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت:" سال تحصیلی 90 ـ 89 تمامی مراکز پیشدبستانی اعم از مراکز زیر نظر بهزیستی و مراکزی که در مدارس غیر انتفاعی یا دولتی وجود دارد با رویکرد قرآنی اداره خواهند شد."
به گفته قربان در سال جاری " راهنمای محتوای کتب پیشدبستانی " را به استانهای کشور ارسال شده تا مراکز پیشدبستانی بر اساس محتوای ارائه شده توسط سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به تدوین محتوا اقدام کنند.
مطابق تفاهم نامه ای که اخیرا میان سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش امضا شد، نیروی انسانی مراکز پیش دبستانی تحت پوشش بهزیستی، بعد از این با تایید آموزش و پرورش بکار گرفته می شود و مراکز پیش دبستانی از مهد کودک ها جدا می شوند.
نظر شما