وی با حضور در محل ساخت پروژه هاي باغ موزه مشاهير و تالار مركزي شيراز، از نزديك در جريان ميزان پيشرفت، كمبودها و مشكلات اين دو بناي زيرساختي و مهم فرهنگي فارس قرار گرفت، پروژه هايي كه بنا به دلايل مختلف از جمله كمبود اعتبار و نبود اهتمام كافي در مديران ارشد گذشته استان تاكنون نتوانسته اند به پيشرفت مناسب خود دست پيدا كنند و به رغم تلاشهاي مديركل فرهنگ و ارشاد در سالهاي اخير، همچنان در پيچ و خم كمبود اعتبار باقي ماندهاند.
اين پروژه ها البته با مشكلات ديگري هم دست و پنجه نرم مي كنند كه مجموع آن ها باعث شده تا پيشرفت مطلوب و قابل قبولي را تا به امروز تجربه نكنند.
با همه اين ها، استاندار فارس ديروز در حضور اصحاب رسانه، اهالي فرهنگ و برخي مديران كل استاني اين وعده را داد كه در حد وسع و توان خود تلاش كند و زير ساخت فرهنگي و عمراني اين استان پهناور، شرايط مطلوبتري را تجربه نمايد.
اين وعده ها گرچه بوي خوش بهبود ز اوضاع استان شنيدن را به ذهن هر شنوندهاي متبادر مي كند اما هميشه يك واقعيت در اين استان چهره نامناسب خود را به مردم نشان داده و آن هم چيزي نيست جز قرباني شدن پروژهها و فعاليت هاي فرهنگي و هنري زير سايه سنگين پروژه هاي عمراني. موضوعي كه بايد اميدوار بود اسماعيل تبادار به عنوان استاندار جديد فارس اين رويه را تغيير دهد و همان طوركه تاكيد كرده و وعده داده با ديد و ذهنيتي همه جانبه نگر، به موضوعات فرهنگي، عمراني و زيربنايي توجهي نه يكسان، اما متناسب را داشته باشد، توجهي كه باعث شود حوزه فرهنگ و هنر از قرباني شدن در زير چرخ طرحهاي عمراني خارج شود و شخصيت مستقل خود را در كنار آن ها داشته باشد.
با اين مقدمه، گزارش حضور استاندار فارس در محل پروژه تالار مركزي شيراز را مرور ميكنيم، تالاري كه از 3 بخش اصلي تشكيل شده و داراي سالن هاي تخصصي موسيقي، تئاتر و مركز همايش هاي عمومي خواهد بود.
به گزارش خبرنگار «خبرجنوب»، در ابتداي اين بازديد سخنگوي پیمانکار پروژه به ارائه توضيحاتي در خصوص چگونگي ساخت تالار مركزي شيراز پرداخت و گفت: در اين تالار يك سالن تخصصي موسيقي با ظرفيت 800 نفر و يك سالن تخصصي تئاتر با ظرفيت 750 نفر با تكنولوژي و طراحي روز ساخته خواهد شد.
وي با بيان اين كه كمبود اعتبار و تاخير در تامين زمين مورد نياز تالار باعث شده تا روند ساخت اين پروژه نسبت به برخي شهرهاي ديگر كشور با كندي مواجه شود، اظهار داشت: اين پروژه تا كنون بالغ بر 22 درصد پيشرفت داشته اين در حالي است كه از حدود 42 ميليارد تومان اعتبار برآورد شده تنها رقمي در حدود 12 ميليارد تومان تامين شده است.
پيمانكار تالار مركزي شيراز با اشاره بسته شدن قرارداد خريد بالغ بر 8 ميليارد تومان آهن آلات مورد نياز اين پروژه اظهار داشت: با تحويل آهن آلات مذكور اين امكان را داريم كه اسكلت بندي بنا را به سرانجام برسانيم.
پيشرفت 35 درصدي تالار مركزي شيراز ظرف 3 ماه
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس نيز در ادامه به برخي مشكلات اساسي پروژه تالار مركزي شيراز اشاره و خاطرنشان كرد: براي بهبود وضعيت ساخت و ساز و تسريع در روند احداث تالار 3 تقاضاي اساسي داريم كه مهم ترين آن ها استقلال زمين پروژه از سيلو و همچنين مستقل شدن انشعابات آن است.
بهزاد مريدي اتمام كار تالار مركزي شيراز را از عمده ترين درخواست هاي جامعه فرهنگي و هنري فارس دانست و خطاب به مدير ارشد اجرايي دولت در استان گفت: رسانه ها و روساي انجمنهاي فرهنگي و هنري به عنوان نمايندگان مردم اين موضوعات را دنبال مي كنند و خواستار توجه ويژه دولت به آن ها هستند.
وي همچنين به تداوم روند پيشرفت تالار مركزي شيراز اشاره كرد و افزود: با تامين آهن آلات مورد نياز براي ساخت اسكلت بنا، ظرف 3 ماه پيشرفت پروژه به حدود 35 درصد خواهد رسيد.
گردشگري ادبي ظرفيت مغفول شيراز
استاندار فارس نيز پس از شنيدن توضيحات پيمانكار پروژه و مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي بر اين نكته تاكيد كرد كه در حد توان و وسع خود براي رفع مشكلات حوزه فرهنگ كوشش كند.
اسماعيل تبادار با بيان اين كه رايزنيهاي لازم براي جذب اعتبار 8 ميليارد توماني امسال اين پروژه را انجام خواهد داد، گفت: تالار مركزي شيراز و باغ موزه مشاهير از پروژه هاي مهم استان به حساب مي آيند و اگرچه به دليل كمبودهاي مالي با مشكلاتي مواجه هستند اما تلاش مي كنيم تا براي رفع آن ها اقدام لازم را انجام دهيم.
وي همچنين در مواجهه با خبرنگاران و سوال و جواب با آن ها بر اين نكته تاكيد كرد كه حرف «چاق و چله اي» براي گفتن ندارد.
تبادار در پاسخ به سوالي درباره اين كه در جريان بازديد خود از باغ موزه مشاهير، آيا پيشرفتي را شاهد بوده يا خير؟ با شوخي گفت: «باغ موزه مشاهير قطعاً پيشرفت كرده و آن گونه كه من مشاهده كردم ستون هايش خيلي بالا رفته بود».
استاندار فارس همچنين در پاسخ به درخواست رئيس انجمن موسيقي فارس مبني بر اين كه در كنار توجه به حوزه هاي عمراني به حوزه فرهنگ و هنر هم توجه داشته باشد، اظهار داشت: «ذهني همه جانبه نگر دارم و به هر دو حوزه عمراني و فرهنگي توجه ويژه خواهم داشت چرا كه تمام مسائل استان را مهم مي دانم و هيچ توفيري ميان آن ها برايم وجود ندارد».
تبادار همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرجنوب» براي بيان سرفصل برنامه هاي فرهنگي خود اظهار داشت: «تشريح اين سرفصلها نياز به زمان بيشتري دارد و در نزديكترين زمان ممكن در جلسه اي به اين سوالات پاسخ خواهم داد».
وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ما مبني بر ضرورت توجه به حوزههاي مختلف فرهنگي و هنري استان به خصوص گردشگري ادبي و برندسازي در اين حوزه و جبران غلفتهايي كه تاكنون رخ داده است، ابراز داشت: «بنا دارم در بخش هاي مختلف بررسيها و واكاويهاي لازم را انجام دهم و نسبت به موضوعات مورد بحث اشراف پيدا كنم. قطع به يقين در كنار بحثهاي مختلفي كه در استان وجود دارد بخش فرهنگي و به خصوص گردشگري ادبي بايد به جد مورد توجه قرار گيرد و به آن پرداخته شود».
گفتني است گردشگري ادبي از جمله ظرفيتهاي بالقوه فارس در جذب گردشگر است كه به دليل برجسته شدن ساير حوزه هاي گردشگري مانند طبيعي، تاريخي، مذهبي، درماني و ... كمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اين در حالي است كه مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس در سالهاي اخير تلاش هايي را براي احيای اين نوع گردشگري انجام داده كه نيازمند حمايت و برنامه ريزي کلان تر از سوي مديران ارشد استان و كشور مي باشد.
ناگفته پيداست استان فارس به لحاظ غناي ادبي يكي از برجسته ترين مناطق ايران به حساب مي آيد و استفاده از اين ظرفيت و پرداختن به آن ميتواند سهم قابل توجهي در افزايش تعداد گردشگران داشته باشد.
46
نظر شما