هواپیماهای جدید برجامی در تهران به زمین نشست

هواپیما هما طبق وعده وزیر راه و شهرسازی و در راستای نوسازی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هشتمین و نهمین هواپیمای برجامی از سری هواپیماهای ATR۷۲ صبح امروز در فرودگاه مهر‌آباد تهران به زمین نشست.

به گزارش خبرآنلاین، در راستای نوسازی شركت هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران صبح امروز پنجشنبه ۶ مهرماه دو فروند هواپیما ای.تی.آر در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.

ایران ایر پیش‌تر ۴ فروند از هواپیماهای ای.تی.آر سفارش داده شده را به طور همزمان تحویل گرفته بود و اکنون با پیوستن ۲ فروند ای.تی.آر دیگر به ناوگان هما ایران ایر صاحب ۶ فروند ATR۷۲می شود.

با وجود تمام سنگ‌ اندازی‌هایی که دولت آمریکا در راه فروش هواپیماهای جدید به ایران کرده بود، از زمستان سال گذشته شرکت ایرباس و سپس ATR رسما فروش هواپیما به ایران را آغاز کردند تا تمام گمانه زنی‌ها در رابطه با احتمال نهایی نشدن مذاکرات میان دو طرف از بین برود، موضوعی که در طول هفته‌های گذشته نیز به حرکت خود ادامه داده و به نظر می‌رسد حتی تهدیدهای دولت ترامپ نیز نتواند در مسیر اجرای آن مشکلی به وجود بیاورد.

با ورود این دو هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ به کشور، پنجمین و ششمین فروند از این نوع هواپیماها، پروازهای عملیاتی خود را در مسیرهای داخلی ایران ایر در مسیرهای کوتاه برد آغاز می کند.

با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم های ظالمانه و با امضای قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما توسط ایران ایر با شرکت های ایرباس ، بوئینگ و ATR، تاکنون ۳ فروند هواپیمای ایرباس و ۴ فروند هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ وارد کشور شده و با ورود این دو فروند هواپیما، هشتمین و نهمین هواپیمای برجامی وارد کشور می شود.

در پی توافق برجام و لغو تحریم ها قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای ATR۷۲ سری ۶۰۰ بین هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ' هما ' و شرکت ایتالیایی - فرانسوی ATR به امضا رسید.

نخستین هواپیمای ATR۷۲-۶۰۰ در سال ۲۰۱۰ تحویل مشتری شد و این هواپیما منطبق با آخرین تکنولوژی و جدیدترین سیستم های رفاهی و ایمنی در صنعت هواپیمایی جهان هم اکنون در حال پرواز است.

مدل سفارشی ایران ایر قادر است ۷۰ نفر را تا مسافت ۱۵۲۸ کیلومتر جا به جا کند و به خاطر استفاده از موتورهای ملخی بسیار کم مصرف، ایمن و پیشرفته هزینه های عملیاتی آن به شدت پایین و مقرون به صرفه است.

این هواپیما قادر است در تمام شرایط جوی پرواز کند و به دلیل مجهز بودن کابین خلبان به نمایشگرهای بسیار پیشرفته امکان فرود در سخت ترین شرایط جوی را نیز دارد.

این مدل و مدل های قبلی سالیان زیادی است که در کشورهای مختلف دنیا از آمریکا و قلب اروپا تا خاور دور مورد استفاده شرکت های مختلف هوایی قرار گرفته و ایران ایر در تلاش است بخشی از ناوگان کوتاه برد خود را با این هواپیماها نوسازی کند.

لزوم توجه به قابلیت پرواز در هر شرایط جوی با توجه به چهارفصل بودن کشورمان حقیقتی غیر قابل انکار است و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن تمام مسایل فنی، اقتصادی و صنعتی این هواپیماها را برای ناوگان خود انتخاب کرده است.

کابین خلبان این هواپیما از نوع شیشه ای (Glass Cockpit) است و از نظر فنی و امکانات نمایشگرها، سیستم های الکتریکی و سایر مسایل فنی شباهت هایی با هواپیمای پیشرفته ایرباس A۳۵۰ دارد که قرار است ۱۶ فروند از اینایرباسها توسط ایران ایر خریداری شود.

موتور های ملخی که در این هواپیما به کار گرفته شده اند توسط شرکت پرآوازه کانادایی پرت اند ویتنی ساخته شدند و از نوع PW۱۲۷M هستند که می تواند قدرتی معادل ۲۷۵۰ اسب بخار نیرو برای پروازهای ایمن این هواپیما تولید کند.

39223

کد خبر 712031

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    13 13
    هواپیماهای جدید دولت هم برای پولدارها و اقلیت جامعه
    • بی نام A1 ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
      1 2
      نترس بیشترازهمه دلولپسان سوارمی‌شوند.اینهارابرای شمامی‌گویندوگرنه خودشان عشق آمریکان مثل او دلواپس عزیز که بااهل وعیال از فرودگاه آمریکا دیپورت شد
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    14 6
    گرانترین وسیله سفر خودرو شخصی است. اکثریت مردم روش صحیح محاسبه هزینه خودرو خودشان بر کیلومتر را نمی دانند و فکر می کنند که استفاده از خودرو شخصی ارزان است. علاوه بر هزینه با توجه به آمار حوادث جاده ای خودرو شخصی در ایران به نسبت حمل و نقل عمومی ایمنی پائینتری دارد.
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    57 16
    هواپیمای ملخی مگه جنگ اول جهانیه ؟
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    20 2
    دوست عزیز موتور این هواپیما از پیشرفته ترین موتورهای موجود در جهان میباشد. لطفا کمی تحقیق کنید بعد نظر بدید. جهت اطلاع: توربوپراپ نوعی موتور توربینی گازی است که در آن از گردش محور توربین برای گرداندن ملخ وایجاد پیش‌رانش استفاده می‌شود. این هواپیما بهترین گزینه برای مسافتهای زیر ۱۰۰۰ کیلومتر میباشد.
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    68 2
    احسنت مبااااارک است
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    15 0
    در آمریکا هم در مسیرهای کوتاه و فرودگاههای کوچک از هواپیماهای مسافربری کوچک ملخ دار مثل همین ای تی آر استفاده میشه. موتور اینها با اون ملخ دارهای زمان جنگ جهانی دوم خیلی فرق می کنه.
  • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    3 55
    چه بسا عیوبی نیز در این هواپیماها پنهان کنند که خدای ناکرده باعث فجایع انسانی بگردد
    • بی نام A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
      2 0
      چه بسا هم مثل مانباشندوجنایت نکنند. دلم میخوادتوروببینم.. ببینم چه شکلی هستی
    • بی نام A1 ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
      2 0
      بابافکرکردین ماکی هستیم؟؟ هیچی نیستیم کسیم باماکاری نداره فقط مشکلشون امنیت جهانیه تایه کره شمالی دیگه به وجودنیاد.وگرنه کاری باهامون ندارن هرچی میخوای شعاربده دادوفریادکن یا پیشرفت کن دست خودته.اول انقلابم اگه برخلاف قوانین بین‌المللی سفارت آمریکا رو که امنیتشو تضمین کردیم باشجاعت در داخل خاک خودمون تسخیرنمی‌کردین این دشمنیه پرهزینه به کشورتحمیل نشده بود.اونها باانقلاب ایران هیچ مشکلی نداشتن.فکرکردین همه نشستن برای ماتوطئه میکنن
  • بی نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    29 0
    حداقل ترمینال جدید فرودگاه امام را زیبا بسازید،چون اولین چیزی که یک خارجی میبینه فرودگاهه،یک مسابقه طراحی بین المللی بگذارید و ترمینال 2 را بسازید،ترمینال فعلی ابرو ربزیه
  • بی نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    68 3
    آیا ورود هواپیماهای جدید مشکل صنعت حمل و نقل هوایی را حل می کند؟ جواب : 100 درصد
  • بی نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    5 2
    به نظر من باید همزمان با خرید هواپیما خط تولیدش هم بیارن،مثل پراید
  • بی نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    51 1
    سهم زیادی از بازار مسافران هوایی ایران نصیب شرکت های کشورهای همسایه می شود. از آنجائیکه حدود 40 سال است که تحریم هستیم خرید هواپیمای نو علاوه بر اینکه بازار را از این شرکت ها می گیرد باعث اشتغال فارغ التحصیلان مرتبط نیز می شود. با اینحال نباید در خرید نگاهمان به هواپیمایی امارات، اتحاد و قطر باشد. ایران کشور وسیعی است و نیاز فراوانی به هواپیماهای زیر 100 نفر برای فرودگاههای کوچک دارد. برای پروازهای بین المللی، عتبات و حج نیز هواپیماهای پهن پیکر مناسبند. برای ساخت هواپیما در داخل نیز متاسفانه پروژه ناموفق ایران 140 را داریم که بسیار بد جواب داده است. تو رو خدا آنچه در خودروسازی انجام شد را به این قسمت نیاورید.
  • بی نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    17 3
    وقتی پول نداریم، چه نظری باید بدیم؟
  • بی نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    9 0
    صنعت هوایی همیشه یک تکنولوژی پیشرو و در بسیاری از مباحثش سری و امنیتی هست که نباید توقع داشته باشیم به این راحتی تکنولوژی ای که بیش از صد سال برای اون زحمت کشیده شده در اختیار ما قرار بگیره. نکته دیگر اسرار بر انتقال تکنولوژی هست که من نمیدونم آخه چرا انقدر حساسیت ایجاد میکنند؟ مگر شما گوشی تلفن همراه میخرید تکنولوژی اون رو هم از تولید کننده گرفتید که الان در بحث هواپیما انقدر حرف از انتقال تکنولوژی میزنید؟
  • بی نام A1 ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    0 0
    توریسم سومین صنعت پرسودجهانه ومسافری که به شهریاکشورشمابیاید از راننده‌ی تاکسی که صنایع دستی درخانه درست میکند تا دست فروش خیابان و رستوران دارو همه ازآن منتفع میشوند البته اینها گفته شده ولی شما فکرنمی‌کنید وچشمتان به دهان کسانی است که توی مختون کنن وشماتکرارکنید.
  • بی نام A1 ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۸
    0 0
    نگران پولهائی باش که به ثروت ملی منوتوست وبه کشورهای دیگر سرازیرمیشود.حداقل یه کمش ۴تاهواپیمابشه
  • حسین IR ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۹
    3 0
    آخ آخ حالا چقدر خوب شد . وقتی سربازیم رو دارم تموم میکنم هواپیمایی برجامی رو میبینم داره تو فرودگاه امام میشینه و با خود فکر میکنم عجب کشور خوب و دولت خوبی داریم که من جوان 25 ساله باید سربازی باشم که هواپیمای برجامی رو از نزدیک ببینم فکر میکنم که چقدر خوب است بعد از سربازی بیکار و بدون درآمد قلبی خود باید بگردم اما خب خداروشکر به هر حال کشور خوبی داریم که هواپیمای برجامی داریم خداروشکر ما اولین کشوری هستیم هواپیمای برجامی داریم ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین