«خبرجنوب» نوشت: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از اجرای طرح مطالعات و مستندنگاری سه بافت تاریخی در این استان خبر داد و گفت: این طرح با هدف ثبت بافتهای تاریخی استان در فهرست ملی آغاز شده است.

مصیب امیری با اشاره به اینکه تاكنون هيچ يك از بافت هاي تاريخي استان فارس ثبت ملي نشده است، افزود: اين طرح در بافت های روستای دوسيران در شهرستان کازرون، بخش نوبندگان در شهرستان فسا و شهر جهرم در حال اجرا است.به گفته وی با اجرای این طرح های مطالعاتی دوسیران نخستين روستايي خواهد بود كه بافت تاريخي اش در فهرست ملي جاي مي گيرد.
امیری بر لزوم حفاظت از بافت های تاريخي تاكيد كرد و گفت: دوسيران داراي بافت تاريخي منحصربه فردي است كه همچنان بكر و دست نخورده باقي مانده است و این روستا در بستري از سنگ قرار گرفته که مي تواند به يكي از اصلي ترين جاذبه هاي گردشگري شهرستان كازرون تبديل گردد و بي شك ثبت ملي بافت تاريخي تاثير بسزايي در رونق گردشگري منطقه خواهد داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس ادامه داد: با مستندنگاري آثار تاريخي موجود در اين بافت روستايي، بي شك حفاظت از آثار آسان تر خواهد شد و طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته طرح مطالعاتي بافت تاريخي شهر جهرم بااعتبار 80 میلیون تومان نيز در حال آماده سازي است تا اين بافت در فهرست ملي به ثبت برسد.
امیری همچنین افزود:مطالعات بافت تاریخی نوبندگان در شهرستان فسا نیز با اعتباری بالغ بر 78 میلیون تومان در حال انجام است که مرمت جداره ها ی بافت روستایی این بخش نیز با همکاری مردمی با اعتبار 30 میلیون تومان به پایان رسیده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در بخش ديگري از اين گفت وگو از بسته شدن 112 پرونده مرمتي آثار تاريخي در اين استان خبر داد و گفت: مرمت اين آثار يا به پايان رسيده و يا با پيشرفت فيزيكي 90 درصد همراه است و مي توان به مرمت بخش هايي از آثار شاخص استان مانند مسجد جامع عتيق و ديوانخانه در شيراز، قلعه ايزدخواست در شهرستان آباده، كاروانسراي ميان كتل در شهرستان كازرون و چهارطاق هاي فراشبند و فيروزآباد اشاره كرد.
اميري با بيان اينكه برخي از پرونده هاي مرمتي آثار تاريخي استان براي نخستين بار امسال گشوده شد، افزود: به طور مثال امسال براي نخستين بار مطالعات و مستندنگاري و مرمت بخش هايي از قلعه ايزدخواست آغاز شد.
وي ادامه داد: عمارت باغ تاريخي منشي باشي نيز با اعتبار 80 ميليون تومان براي نخستين بار مورد مرمت قرار گرفت. همچنين دو مقبره جاماسب كليم و شيخ خليفه در شهرستان جهرم با اعتباري بالغ بر 205 ميليون تومان مرمت شده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در ادامه با اشاره به مرمت بند تاريخي امير، گفت: اين سد (بند) تاريخي كه قدمتش به هزارسال قبل برمي گردد نيز پس از 15 سال با اعتباري بالغ بر 90 ميليون تومان بخش هاي آسيب ديده آن مورد مرمت قرار گرفت.
به گفته وي، بند امير نمونه منحصربه فردي از سدسازي و دانش مهندسي ايرانيان در حدود هزارسال قبل است كه مرمت و تعميرات سنگي بدنه خارجي و سقف طاق نماهاي بند و احياي طاق يكي از دهانه هاي آن با استفاده از سنگ لاشه محلي و ملات گچ و خاك انجام شده است. اميري ادامه داد: اين سد تاريخي در دوره ديلميان و از سنگ و ساروج ساخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین ازپایان مرمت حمام قاجاری میمند ازتوابع شهرستان فیروزآبادخبر داد و گفت:عملیات اجرایی مرمت در قسمتهای سنگ ازاره بدنه ، سفیدکاری بدنه و کاربندی و تزئینات سقف با تخصیص اعتباری بالغ بر 30 میلیون تومان انجام شد.

 

46

کد خبر 714804

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار