هنوز هم مردان نسل قبل با افتخار از كارخانجات بزرگ استان ياد مي كنند و جوانان نسل جديد پاي حرفهاي پدرانشان مينشينند و آن را چون رويايي تمام نشدني مي پندارند.
روزگاري نه چندان دور كه فارس بزرگترين صنعت مخابراتي ايران را در كارخانه مخابرات راه دور ايران ITI را داشت و تجهيزات تخصصي مخابراتي، صنايع الكترونيك تلويزيون، تلفن، كيتهاي هوشمند توليد ميكرد، لامپ پارس چراغ خانه كارگران زيادي را روشن كرده بود، كارخانه پارچه بافي كه تمام بافتههايش پنبه شد و زمينش كاربري مسكوني گرفت، كاشي كاشانه كازرون كه بهترين محصولات را توليد مي كرد، مجتمع گوشت فارس يكي از بهترين و مدرن ترين صنايع استان بود و قبل از سلاخي شدن تكنولوژي اش و حتي خانههاي ويلايي كاركنانش در آن مجتمع زبانزد خاص و عام بود، كارخانه آزمايش بهترين محك براي آزمايش توانمندي متخصصان فارس در توليد كولر و يخچال به شمار مي رفت، كارخانه مجهز كابل سازي كه حتي فرصت نكرد روكش ماشين آلاتش را كنار بزند، كارخانه نقره نخ كه تنها كارخانه ريسندگي فارس بود و يا 19 كارخانه لبني فارس كه استخوانشان در مشكلات خُرد شد و چاره اي به جز تعطيلي نداشتند گوشه اي از داشته هاي عظيم فارس به شمار مي رود كه ديگر اثري از چرخيدن چرخ هاي توليد در اين كارخانجات نيست و حالا جامعه كارگري استان از مسئولان دولتي فارس درخواست مي كند هوشيار باشند چرا كه سرانجام ناخوشايندي در انتظار برخي واحدهاي قديمي فارس است.
مهرزاد مويدي، رئيس شوراي اسلامي كار كارخانجات استان فارس با بيان اين كه سياست غلط برخي مديرنماها در استان باعث شده تا حوزه كار و توليد فارس آسيب جدي ببيند، اضافه كرد: متاسفانه انتصاب مديران عامل در كارخانجات به خصوص كارخانجات زيرنظر شستا (شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي) باعث شده تا كارخانجاتي كه انتظار مي رفت بيشتر حامي جامعه كارگري باشند بزرگترين ضربه را به اين قشر بزنند.
وي با اشاره به وضعيت كارخانه پشم شيشه گفت: به كارگران اين كارخانه اعلام شده پشم شيشه براي انتقال به منطقه ويژه اقتصادي شيراز از اواخر امسال به مدت نامعلومي تعطيل ميشود.
مويدي با اشاره به تغييرات پي در پي مديريتي در اين كارخانه گفت: كارخانه پشم شيشه زيربار تغيير مديريت پيدرپي كمر خم كرده و حتي قرار است حكم جديد مدير عاملي براي يكي از اعضاي هيات مديره كه در شيراز مسئوليت مهمي از لحاظ سياسي و اجتماعي دارد صادر شود، فردي كه بعيد به نظر مي رسد با توجه به مشغله عظيم كاري بتواند زمان لازم را صرف مديريت كارخانه نمايد.
وي با بيان اين كه جامعه كارگري به هيچ عنوان قبل از اتمام كار ساخت كارخانه جديد در منطقه ويژه اقتصادي شيراز اجازه تعطيلي طولاني مدت براي انتقال را نمي دهد، افزود: متاسفانه عده اي به جان كارخانجات فارس افتاده و هر سال شاهد تعطيلي كارخانجاتي در استان هستيم.
رئيس شوراي اسلامي كار استان فارس با اشاره به اين كه در گذشته نيز اقداماتي براي تعطيلي پشم شيشه انجام شد، افزود: اقدامات سابق هم با هوشياري جامعه كارگري و همراهي مسئولان به سرانجام نرسيد و حالا هم اجازه تكرار آن اقدامات را نمي دهيم.
اين نماينده جامعه كارگري گفت: مديران كارخانه اعلام مي كردند كارخانه تعطيل شود و زمين آن فروخته شود تا بتوان زمين جديدي خريداري كرد. سوال اينجاست مگر شركت شستا آن قدر كم توان شده كه پول خريد يك قطعه زمين را نداشته باشد؟
وي ادامه داد: حالا هم كه زمين را خريدهاند بازهم با دلايل ديگر به دنبال تعطيلي كارخانه به بهانه هاي ديگر هستند. متاسفانه بي برنامگي در فارس آن قدر زياد شده كه مديران پايتخت نشين به خود اجازه داده اند در تهران بنشينند و نسخه صنعت را در فارس بپيچند.
مويدي با اين درخواست كه مسئولان فارس اجازه ندهند اتفاقات تلخ گذشته در تعطيلي پي در پي كارخانجات و به وجود آمدن شرايطي همچون شرايط كارخانه هپكو اراك در شيراز تكرار شود، افزود: عده اي صاحب منصبان در شركت شستا از اهالي اين استان هستند اما متاسفانه به دليل نبود ارتباط بين آن ها و مديران استان همين افراد بيشترين ضربه را به صنايع زير مجموعه آن شركت مي زنند به گونه اي كه حتي شركت شيرين دارو را هم در ليست شركت هاي در دست فروش گذاشته اند.
وي با اشاره به خطر از بين رفتن فرصت شغلي 200 كارگر شاغل در پشم شيشه شيراز گفت: تا همين چند وقت پيش قرار بود كوره كارخانه نوسازي شود چرا كه فرسوده بودن آجرهاي آن كوره خطر ريزش دارد حتي آجر هم خريداري و از طريق بنادر جنوبي وارد شد اما مدت هاست تلاشي براي ترخيص آن نمي شود ظاهراً ديگر مديران كارخانه قصد نوسازي كوره را ندارند.
مويدي با بيان اين كه مسئولان دستگاههاي اجرايي فارس نمايندگان دولت هستند، هر اشتباه و سهل انگاري آنها پاي دولت نوشته مي شود افزود: همچنين مردم شيراز به شوراي شهر همسو با دولت راي داده اند و انتظار ميرود شوراي شهر جديد اشتباهات شوراي شهر قبلي را تكرار نكند و برون سپاري پروژهها را با بيرون بردن فرصت هاي شغلي از استان،
اشتباه نگيرد.
رئيس شوراي اسلامي كار استان فارس در توضيح بيشتر گفت: متاسفانه در چند سال اخير پروژه هاي شهري شيراز به پاتوق پيمانكاران بومي تبديل شد اين اتفاق باعث گرديد بسياري از فرصت هاي شغلي شيراز در اختيار كارگران استان هاي همسايه قرار بگيرد و يا پيمانكار غيربومي كه دغدغه اشتغالزايي در شيراز را نداشت از اتباع بيگانه استفاده كند و آخر كار هم پول دريافتي را از شيراز و فارس خارج
كند.
وي گفت: همچنين در مواردي هم كه از كارگران بومي شيراز استفاده مي شد، غالباً حق و حقوق كارگر تمام و كمال از سوي پيمانكار غيربومي پرداخت نمي شد و پيمانكار بعد از اتمام قراردادش كارگر را بلاتكليف رها كرده و از فارس مي رفت و دست كارگر براي دريافت مطالباتش جايي بند نبود.
مويدي در پاياني اظهار اميدواري كرد در شوراي شهر نظارت كامل براي سپردن پروژه ها به پيمانكاران بومي داشته باشد تا جامعه كارگري بيش از اين تحت فشار نبود فرصت شغلي قرار نگيرد.
46
نظر شما