آویگدور لیبرمن و وزیر امور خارجه اسرائیل در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام کرد که به دنبال برقراری رابطه با سوریه است.

این نخستین اظهار نظر عاری از خشونت و اما و اگر است که از دهان وزیر خارجه کابینه جدید این رژیم به گوش می‌رسد. لیبرمن را همگان از سالهای دور و روزهای رقابتهای انتخاباتی مردی می‌دانند بیش از اندازه افراطی که به همه راهکارها می‌اندیشد جز مصالحه.

این بار اما لیبرمن در جامه یک وزیر امور خارجه آرام ادعا کرد که حاضر به مذاکره با سوری‌هاست البته بی‌هیچ قید و شرطی.

دمشق نیز پیش از این اعلام کرده‌بود که در شرایطی که گفت‌وگو‌ها روی خروج کامل اسرائیل از بلندی‌های جولان متمرکز باشند، گفت‌وگو‌های صلح غیرمستقیم با دولت جدید را از سرخواهد گرفت. میانجیگری این دور از مذاکرات میان اسرائیل و سوریه را ترکیه بر عهده دارد. از سال 1967 تاکنون بلندی‌های جولان در اختیار اسرائیل است و سوریه نیز اصلی‌ترین شرط خود برای ارتباط‌گیری با اسرائیل را بازپس‌گرفتن این بلندی‌ها اعلام کرده است.

لیبرمن در گفت‌وگوی اختصاصی با رادیو رسمی اسرائیل گفت: می‌خواهید همین امروز بعد از ظهر با سوریه وارد مذاکره شویم؟ من حرفی ندارم اما مذاکره‌ای بدون پیش‌شرط. موضع‌گیری بنیامین نتانیاهو از حزب لیکود که حالا نخست‌وزیر اسرائیل است در خصوص مذاکره با دمشق با آویگدور لیبرمن تفاوت چندانی ندارد. نتانیاهو نیز تاکنون بارها تأکید کرده است که جولان را به سوریه باز نخواهد گرداند.

لیبرمن در این خصوص گفت: پیش شرط سوری‌ها بازگرداندن زمین‌هایی است که از سال 1967 تاکنون در اختیار ماست. اگر ما با این شرط موافقت کنیم که دیگر چیزی برای مذاکره باقی نمی‌ماند.

لیبرمن چند روز پیش اما در گفت‌وگو با یک روزنامه خارجی موضع دیگری اتخاذ کرده بود و نسبت به هر گونه گفت‌و گو با دمشق ابراز تردید کرده بود. لیبرمن در این مصاحبه سوریه را به حمایت از حماس در فلسطین و حزب‌الله در لبنان متهم کرده و اعلام کرده بود که نمی‌تواند به دمشق برای عادی‌سازی روابط اعتماد کند.

در این میانه اما باز موضع ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم با دولت بسیار متفاوت است. ایهود باراک از جریان‌های چپ حاضر در این ائتلاف است و از نخستین روزهای حضور او در این جمع همگان انتظار روزهایی را داشتند که دامنه اختلافات بالا بگیرد. باراک از طرفداران مذاکره با سوریه است و در تازه‌ترین اظهار نظر خود اعلام کرد که دولتش باید برای ازسرگیری گفت‌وگوهای غیرمستقیم صلح با سوریه تلاش کند.

به گفته مقام‌های وزارت دفاع باراک در یک نشست خصوصی با اعضای این وزارتخانه اعلام کرد که مذاکره با سوریه این کشور را وادار به فاصله‌گیری از محور شرارت می‌کند. جورج بوش رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده سوریه را یکی از محورهای شرارت خوانده بود.

همزمان آویگدور لیبرمن در یک سخنران مطبوعاتی دیگر گفت: در هیچ توافقنامه‌ای نمی‌توان سوریه را به عنوان شریک واقعی به حساب آورد زیرا این کشور از گروه‌های فلسطینی و برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کند. قبل از مذاکرات، سوری‌ها باید از حمایت از تروریسم دست بردارند و مراکز سازمان‌های تروریستی را ببندند. تنها در این صورت مذاکرات درباره‌ مناسبات آینده قابل از سر‌گیری است.

لیبرمن که پیش از این هم ادعا کرده بود مذاکره با فلسطین در اولویت کاری او نیست این بار هم افزود: راه‌های دیپلماتیک تنها راه برای دستیابی به صلح نیست. ما باید در هر مذاکره‌ای دستاوردی داشته باشیم در غیر این صورت باید هر روز با پرتاب موشک زندگی کنیم و این به هیچ وجه خواست ما نیست. فلسطینی‌ها هم در حال حاضر به ثبات وضعیت اقتصادی نیاز دارند.

لیبرمن با انتقاد از طرح زمین در برابر صلح گفت: اسرائیل تاکنون به این طرح پایبند بوده است اما هنوز هر روز بر سر ما موشک فرومی‌آید!

کد خبر 7195

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین