آمریکا و روسیه با هدف رونق بخشیدن به روابط خود تلاش می کنند مانع از گسترش دامنه رسوایی جاسوسی شوند و این ماجرا به تخریب روابط دیپلماتیک بین دو کشور منجر نشود.

در پی بازداشت ده تن از افراد مظنون به جاسوسی به نفع روسیه در آمریکا ، آندری نسترنکو سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد بازداشت این افراد بی اساس است و با اهداف سیاسی صورت گرفته است. وی افزود بیانیه عمومی وزارت دادگستری آمریکا با روحیه جنگ سرد انجام شده است. نیکولای کوالیوف رئیس سابق دستگاه فدرال امنیتی روسیه اعلام کرد برخی از اتهامات اصلی آمریکا علیه جاسوسان روسی به " یک رمان بد جاسوسی" شباهت دارد.

در عین حال ، دولت روسیه در آخرین بیانیه خود از شدت لحنش کاست. ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه در دیدار خود با بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا در اقامتگاه تابستانی خود ابراز امیدواری کرد این ماجرای جاسوسی به روابط روسیه و آمریکا لطمه وارد نکند. وی افزود:" امیدوارم که به گرایش های مثبتی که به تازگی در روابط دوجانبه به دست آمده است درپی حوادث اخیر لطمه ای وارد نشود."

دولت اوباما همچنین عباراتی را برای توضیح موضع خود درباره ماجرای جاسوسی درحالی که این ماجرا می تواند پیامدهای سیاسی وخیمی داشته باشد جستجو کرد.

 باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا دوبار از پاسخ دادن به پرسش های خبرنگاران درباره این رسوایی جاسوسی خودداری کرد. رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید ظاهرا در پاسخ به پوتین اعلام کرد ماجرای جاسوسی بر روابط روسیه و آمریکا که به تازگی به گرمی گراییده است هیچ تاثیری ندارد. وی افزود:" فکر می کنم ما به شروع جدیدی مبادرت کرده ایم که امکان می دهد با هم درباره پرونده هایی ماند پاسخ سازمان ملل به کره شمالی و ایران کار کنیم.

فکر می کنم این مسئله بر روابط ما تاثیر نخواهد گذاشت." گیبس تاکید کرد بازداشت روس ها ماجرایی است که فقط به دستگاه قضایی ارتباط دارد. وی در عین حال اذعان کرد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا پیش از گفتگو با دمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه در پنج شنبه گذشته در کاخ سفید از این رسوایی جاسوسی مطلع بوده است در عین حال او این ماجرا را در گفتگوی خود با رئیس جمهوری روسیه مطرح نکرده است.

به گفته وی، دولت اوباما اهمیت زیادی برای بهبود روابط با روسیه قایل است وبه این راهبرد ادامه می دهد. آمریکا در چارچوب تلاش به منظور پایه ریزی مشارکتی راهبردی با مسکو توافقنامه خلع سلاح هسته ای موسوم به پیمان استارت جدید را تمدید و حمایت خود را از این مشارکت با تصویب مجموعه ای دیگر از تحریم ها در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران در چارچوب برنامه هسته ای جنجالی این کشور به دست آورد.

فیل گوردن از مقامات بلند پایه وزارت امور خارجه آمریکا در باره روابط با مسکو اعلام کرد :" ما نباید چشم انداز ادامه منافع مشترک خود را رها کنیم هرچند که هنوز مسایلی وجود دارد که ما درباره آن به توافق نرسیده ایم." وی افزود:" فکر می کنم شما باید این پرونده جاسوسی را در این چارچوب ملاحظه کنید.

ما فکر می کنم پیشرفت های زیادی در این هجده ماه گذشته انجام داده ایم و ما به این روابط متفاوت با روسیه ادامه می دهیم." در عین حال ، ویکتور کرمنیوک معاون مدیر موسسه روسی تحقیقات کانادا و آمریکا این ماجرا را تحریک آمیز توصیف کرد. کرمنیوک در گفتگو با خبرگزاری شین هوا گفت :" در آمریکا گروه های فشاری وجود دارند که از نزدیکی دو کشور و تلاش ها به منظور گرم شدن روابط راضی نیستند . الکساندر تورشین نایب رئیس اول شورای فدراسیون( مجلس علیای پارلمان روسیه) خواستار خویشتن داری در این ماجرا شد.

وی گفت :" این ماجرا بازگشت به جنگ سرد نیست و این حادثه به رسوایی جاسوسی گسترده ای منجر نخواهد شد." به گزارش خبرگزاری شین هوا از مسکو، آندری کوشینز کارشناس بلند پایه مرکز تحقیقات راهبردی و بین المللی روسیه به دیدگاه مشابهی اشاره کرد. وی گفت فکر می کنم مانند اغلب رسوایی های جاسوسی این ماجرا نیز آرام می شود."

کد خبر 72163

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین