شبکه تلویزیونی بی بی سی انگلیسی تصریح کرد در دیدار پادشاه عربستان با رئیس جمهور امریکا مسائل بسیار مهمی مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است که اطلاعات و جزئیات کاملی از انها به بیرون درز نکرده است .
این شبکه ابتدا گفت : پادشاه عربستان سعودی در واشنگتن روند صلح و پرونده هسته ای ایران را مورد بحث و بررسی قرار داد .
اوباما بعد از این دیدار گفت :مذاکراتش با پادشاه سعودی بر ضرورت ادامه روند صلح و ایجاد کشور فلسطینی در کنار اسرائیل تاکید داشت .
وی افزود :در این مذاکرات مسائل راهبردی مهمی از جمله تلاش ایران برای دستیابی به توانمندی هسته ای نظامی و اوضاع افغانستان و پاکستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
کارین طربیه خبرنگار بی بی سی عربی با تهیه گزارشی در این خصوص گفت : انچه از دیدار اوباما و ملک عبدالله علنی شد این بود که دیدار یک دیدار صرفا تشریفاتی بود .
عکسهای یادگاری و ستایش انها از روابط خوب میان دو طرف از جمله مسائل قابل توجه بود اما در مقابل جزئیات اندکی از دیدار دو طرف و مسائل مطرح شده بین انها منتشر شد در حالیکه این دو بحث و تبادل نظر زیادی انجام دادند .
بی بی سی عربی با پخش قسمتهایی از اظهارات اوباما در خصوص بررسی مسائل افغانستان ، پاکستان و ایران و تلاش این کشور برای دستیابی به توان نظامی هسته ای و روند صلح افزود : برجسته ترین عنوان مذاکرات دو طرف عملیات صلح و تاکید به پایبند بودن ابتکار صلح اعراب و ایجاد کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل بود .
این درحالی بود که ملک عبدالله و اوباما بر ضرورت از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم و انتقال به مذاکرات مستقیم تاکید کردند .
بی بی سی عربی در ادامه این گزارش تصریح کرد طبق اطلاعات و اخبار درز کرده ، پادشاه عربستان در فاصله یک هفته مانده به دیدار اوباما و نتانیاهو ؛ به سمت اعمال فشار امریکا بر اسرائیل حرکت کرده است .
این درحالی است که موجی از ناامیدی درخصوص شکنندگی مذاکرات بوجود امده و انتقادهای گسترده ای از تصمیمات دولت راستگرای اسرائیل بویژه در خصوص شهرک سازی انجام گرفته است .
این منبع خاطر نشان کرد : طبیعتا موضوع ایران نیز یکی از مسائل مورد بررسی در مذاکرات طرفین بود بگونه ای که کاخ سفید گفته است اوباما و عبدالله بر حمایت قوی خود از تلاشهای بین المللی برای مهار کردن برنامه هسته ای ایران تاکید کردند .
بی بی سی عربی افزود : با توجه به صدور بیانیه ای خشمگینانه از جانب کاخ سفید در این باره (برنامه هسته ای ایران ) و همچنین انتظار گسترده برای انجام این سفر همگی حکایت از ان دارد که جزئیات مورد بحث دو طرف مسائل ثانویه نبوده است .
این منبع افزود :شک و تردیدی نیست انچه امریکا و عربستان را به یکدیگر مرتبط کرده است روابطی استراتژیک در زمینه های مختلف است .
این درحالی است که عربستان اولین صادرکننده نفت در جهان و همپیمان اصلی امریکا در خاورمیانه است .اگرچه اطلاعات زیادی درباره این سفر منتشر نشد اما ورای ان تفاسیر و گرایشهای سیاسی متعددی قرار دارد
نظر شما