۰ نفر
۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۸

ایسنا نوشت: ایران در بین ۲۰۰ کشور دنیا، جزء سه کشور دارای کمترین تعرفه برق است؛ علاوه‌ بر این در هیچ جای دنیا نرخ برق برای بخش کشاورزی تا این اندازه پایین نیست، به همین دلیل مسوولان وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای افزایش قیمت این کالا به هیات دولت ارائه داده‌اند.

در بخش برق سالانه حداقل ۷۰۰۰ میلیارد تومان مابه‌التفاوت قیمت تمام شده در نرخ تکلیفی بدون احتساب هزینه سوخت است و سالانه ۲۴۰ میلیارد کیلووات ساعت برق یارانه‌ای در داخل کشور به فروش می‌رسد که  فاصله قیمت تمام شده و فروش تکلیفی تبدیل به بدهی  می‌شود. علاوه بر این، اگر سوخت نیروگاه‌ها حساب شود یارانه‌ای که دولت بابت این مابه‌التفاوت پرداخت می‌کند، بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال است.

همچنین نرخ برق در مناطق گرمسیر کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ تومان است که این نرخ‌ها نسبت به تعرفه‌های برق سایر کشورها بسیار پایین است، در همین راستا هوشنگ فلاحتیان معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به مابه‌التفاوت قیمت‌های تکلیفی و واقعی در حوزه برق، از ارائه پیشنهاد افزایش قیمت برق به هیات دولت خبر داد و گفت: پیشنهادی برای سامان دهی به اقتصاد آب و برق به دولت ارائه شده که امیدواریم با تصویب آن بتوان بخشی از مشکلات این بخش را جبران کرد.

در مجموع مسوولان وزارت نیرو معتقدند که تعرفه‌های برق در ایران در قیاس با کشورهای دیگر بسیار ارزان‌تر است به طوری‌که در میان کشورهای اروپایی سوئد کمترین و ایتالیا بیشترین قیمت برق را دارند که البته این نرخ در ایران از کشور سوئد کمتر است.

شهروندان ایتالیایی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۱۵.۷ سنت به اضافه مالیات مربوطه را پرداخت می‌کنند. همچنین آلمان با قیمت ۱۵.۲۲ سنت و انگلستان با فروش هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۱۴.۱۶ سنت، بیشترین قیمت برق را در سطح جهان دارند.

علاوه‌ بر این شهروندان کشور بلژیک، پرتغال و اسپانیا به ترتیب با پرداخت ۱۱.۱۷ سنت، ۱۱.۰۵ سنت و ۱۱.۰۴ سنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند، این درحالی است که در سال گذشته میلادی ساکنان کشور اسلوواکی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۹.۹ سنت و ساکنان آمریکا نیز ۹.۴۳ سنت پرداخت کردند.

از سوی دیگر کشورهای فرانسه، آفریقای جنوبی، اتریش، لهستان، هلند، استرالیا و جمهوری چک نیز قیمت برقی بین ۸ تا ۸.۹ سنت به ازای هرکیلووات ساعت برق دارند و کشورهای کانادا با ۷.۲۳ سنت، فنلاند با ۶.۴۲ سنت و سوئد با ۵.۳۴ سنت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در ایران میانگین قیمت برق ۶۰ تومان معادل ۲ سنت به ازای هرکیلووات ساعت انرژی است به‌همین دلیل بسیاری معتقدند که افزایش تعرفه‌های برق می‌تواند موجب مدیریت مصرف شود بر همین اساس باید گفت که افزایش قیمت این تعرفه می‌تواند اثرات مثبتی در راستای صرفه جویی انرژی داشته باشد.

3535

کد خبر 723030

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    2 0
    شما هزینه ها اروپایی حساب میکنین ؟ حقوق هم اورپایی حساب کنین
    • بی نام A1 ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
      2 0
      پس کی اب وبرق واتوبوس مجانی می شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    3 0
    مگر درآمد در ایران بر اساس دلار است که قیمت برق را با کشورهای دیگه مقایسه میکنیم؟ برق و گاز را مجانی میکنیم
  • بی نام IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    3 0
    کاش در همه موارد با کشورهای اورپایی مقایسه انجام می شد.
  • فرید GB ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    3 0
    آدم تعجب میکند از این مقایسه های قیاس مع الفارق مسئولان دولتی با کشورهای صنعتی درجه اول دنیا بدون لحاظ سطح درآمد و وضعیت رفاه اجتماعی و بهداشتی شهروندان آن ممالک با ایران. دوستان همین تعرفه های انرژی با توجه به درآمد اقشار مختلف در تمام سطوح فشار فوق العاده ای دارد به جامعه وارد میکند.دولت و مدیران دولتی متاسفانه این پست را ارث پدری خویش تلقی میکنند. و همواره با نگاه قیم مآبانه و ارباب و رعیتی به جامعه نگاه میکنند.فلسفه تشکیل دولت در جوامع انسانی تنها خدمت رسانی هرچه بهتر در جهت تامین حداکثری عموم مردم است.نه استفاده رانتی و جناحی هر چه بیشتر برای مسئولان مدام العمر.وظیفه دولت بالا بردن حداکثری رفاه اجتماعی در تمام حوزه های زندگی مردم است.از آموزش و پرورش رایگان و بهداشت و درمان رایگان و....
  • آبتین A1 ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    2 0
    جناب آقای فلاحتیان لطفا میانگین درآمد شهروندان ایرانی و فرانسوی و هلندی و سوئدی و... را هم اعلام کنید حقوق در ایران ماهیانه250 دلار هستش اونجا چقدره؟؟؟؟؟؟؟
  • یک کارگر IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    5 0
    سلام اقای وزیر که اینقدر اطلاعات دارند لطف کنن در مورد تفاوت حقوقی و سطح درامد در ایران و سایر کشورها هم مخصوصا حقوق کارگران توضیحاتی ارائه کنند انصاف هم خوب چیزیه
  • بی نام A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    5 0
    عجب مقایسه ای ایا درامد سرانه انها مثل ایرانیان است این همه بیکار دارند بعضی از کارگران این مملکت برای نان شب محتاجند .اقایان مدیران نجومی مارا با خود مقایسه نکنید . شما الان 30 سال است کارتان بالا بردن قیمت است بس باید شما را مدیران افزایش قیمتی نامید.مارا با ایتالیا وبلژیک مقایسه می کنید نانی که دست مردم می دهید بعد از دو ساعت تبدیل به لاستیک می شود .دائما " هم می گویید همه چی را مفت در اختیار مردم قرار می دهید . ایا رفاهیات ما با کشور های ذکر شده یکی است اغلب معابر برق ندارد .وقتی قبوض اب وبرق و گاز وتلفن را نگاه می کنی یک ستون از عوارض وحق حقوقی که هر کی برای خودش قائل شده به اضافه مالیات و ابونه منهای هزینه مصرفی را می بینی که معلوم نیت به چه حقی از مردم می گیرن
  • رحيم A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    5 0
    مسئولان ياد گرفته اند هميشه هزينه ها را در مقايسه با ايران ذكر كنند؟ كه فلان جا اينقدر است ولي در ايران پائين است. ولي آنها ياد نگرفته اند كه درآمد هاي آنان را با ما مقايسه كنند؟ هر كشوري بايد با درآمد و هزينه هاي آن كشور مقايسه شود. مثال ساده ميزنم قيمت هر ليتر بنزين در اروپا حدود 6 هزار تومان است در حالي كه حداقل درآمد كارمندان حدود 7 ميليون و دويست هزار تومان است. يعني در اروپا يك نفر بابت يك ليتر بنزين 1.2 از درآمد خود را صرف يك ليتر بنزين ميكند. در حاليكه در ايران فرضاً حقوق كارمند را 1.5 ميليون تومان در نظر بگيريم بايد 1.5 از درآمد خود را صرف يك ليتر بنزين بكند. پس نتيجه ميگيريم كه نسبت به درآمد و هزينه در ايران، ما هزينه بيشتري را بابت يك ليتر بنزين ميپردازيم.
  • آرمان IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    5 0
    اگه حقوق هامون رو هم همین طوری با ایتالیا و انگلیس مقایسه کنن خیلی خوب میشه
  • مرتضی A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    1 0
    نمیدونم چه حسابیه نظر منو که مثل بقیه بود نگذاشتند
  • برق خوار A1 ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
    1 0
    لطفا درامد ایرانی ها رو هم با کشورهایی که قیمت بالای برق دارند تطبیق بدین

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین