۰ نفر
۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۸:۱۶

ابراهیم جمیلی

روزگاری تجارت در دبی رونقی داشت، همان روزهایی که بخش اعظمی از تجار ایرانی بار و بنه خود را در ایران بستند و در دبی باز کردند.

آن زمان در دبی کسب و کار می‌توانست یک تاجر ایرانی را تا سر حد رفع نیاز و تأمین منابعی برای سرمایه‌گذاری در همان دبی و خرید واحدی در برج‌های سر به فلک کشیده دبی، اغنا کند، اما از آن زمان تاکنون فاصله زیاد شده است. شرایط اقتصادی دبی با ایران متفات‌تر از گذشته شده است. نخستین ویژگی‌ که سرزمین خاک و بیابان را تغییر داد و به«دبی» با آن همه وزن در معنا تغییر داد، مزیت ری اکسپورت یا همان صادرات مجدد بود که در حال حاضر به دلیل کاهش تولیدات جهانی در دنیا با کاهش ری اکسپورت مواجه شده است که این خود به تنهایی تبعات جبران ناپذیری دارد. از دیگر سو بانک‌های دبی هم با سیاست‌های خاصی در حال گذر از یک مرحله به مرحله دیگر و‌گذار به موقعیتی جدید هستند. بحران مالی جهان دامن بانک‌های دبی را هم گرفته است و دیگر این بانک‌ها تسهیلات گذشته را نمی‌دهند.

شرکت‌های بین‌المللی هم که روزگاری در دبی پادشاهی می‌کردند و عمدتاً بازار خاورمیانه و خاور دور را ساپورت می‌کردند، امروزه روز دیگر توان حمایت از کشورهای این مناطق را ندارند و در نتیجه کشورهای مورد حمایت با کاهش واردات از دبی مواجه شده و بیکاری خارجی‌های مقیم دبی، نتیجه این فرآیند است. برج‌های متعدد دبی هم که این بندر تجارت آزاد با قامت آنها به جهان شناسانده شده بود و نماد ساخت و ساز در دبی بود، این روزها نمی‌تواند بحران اقتصادی موجود در دبی را زیر قامت خود پنهان کنند. ساخت و سازها که در دبی کاهش یافت، قیمت مسکن نیز به شدت رو به افول نهاد و قیمت مسکن وارد رکود شد که همین امر برای خروج بخشی از سرمایه گذارانی که در بخش ساختمان‌سازی در دبی سرمایه‌گذاری کرده بودند، کفایت می‌کرد. مجموع رخداد‌هایی که در این سال‌ها در دبی رخ‌داد باعث شد تا بیکاری در امارات تشدید شود. دبی در حال حاضر مزیت ارزانی را هم که سال‌ها قبل داشت از دست داده است و در عمل زندگی برای کسانی که مشکل درآمدی دارند به صرفه نیست، به همین دلیل هم است که تعداد زیادی از حقوق بگیران دبی را ترک کردند و بازار کار دبی را نیز وارد شرایط بحرانی کردند.

مشکل عمده فعلی ایرانیان سرمایه‌گذار در دبی نیز این‌ است که بسیاری تحت تأثیر تبلیغات وسیع رسانه‌ای که گاهی از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای ایرانی هم انجام شد، سرمایه‌گذاری هنگفتی در دبی کرده‌اند اما در حال حاضر این سرمایه گذاری‌ها در خطر است، چه آنکه برخی از سرمایه‌گذاران که با قوانین و مقررات دبی آشنا نیستند در عمل دور خورده‌اند و قراردادهای یکطرفه بستند. همین امر باعث پایمال شدن حقوق ایرانیان سرمایه‌گذار در دبی شده است. به نظر می‌رسد که در اسرع وقت سفارت ایران در دبی باید شورای حقوقی احقاق حق ایرانیان را در دبی تأسیس کند تا زمان بیش از این از دست نرفته بتوان حقوق واقع ایرانیان مقیم دبی و تجار و بازرگانان فعال در آنجا را ستانید.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی

کد خبر 7246

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین