نخست‌وزیر انگلیس دیروز در اقدامی از پیش اعلام نشده، وارد افغانستان شده و سپس از آنجا عازم پاکستان شد.

نخست‌وزیر انگلیس که وزیر امور نیروهای مسلحش پریروز جنگ افغانستان را سخت‌تر از جنگ جهانی دوم دانسته بود دیروز در اقدامی از پیش اعلام نشده، وارد افغانستان شده و سپس از آنجا عازم پاکستان شد. دیدار و گفت‌وگو با حامد کرزای، بازدید از پایگاه نظامیان انگلیسی در هلمند و گفت‌وگو با فرماندار این ولایت که یکی از پرتنش‌ترین مناطق این کشور به حساب می‌آید از برنامه‌های دیروز گوردون براون در افغانستان بود. نخست‌وزیر انگلیس که گفته می‌شود برای روحیه‌بخشی به سربازان انگلیسی مستقر در جنوب این کشور و نشان دادن حسن نیت کشورش در مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری به افغانستان سفر کرده در یک کنفرانس خبری مشترک با رئیس‌جمهور افغانستان بر ضرورت مقابله با تروریسم و مناطق مرزی نزدیک پاکستان و کمک به توسعه این کشور تأکید کرد.

نخست‌وزیر انگلیس در این دیدار امنیت کشورش را با امنیت افغانستان گره زده و اظهار کرد که شکست تروریست‌ها، تأثیر مستقیمی بر امنیت کشورهای دیگر از جمله انگلیس دارد. این اظهار نظر براون از این جهت حائز اهمیت است که افراطی‌گرایی از نوع ریشه‌دار در تفکر وهابی‌ها در انگلیس به شدت افزایش یافته و کانون همه آنها نیز افغانستان و پاکستان است.

از سوی دیگر رواج مواد مخدر در اروپا و بویژه انگلیس نگرانی‌های فزاینده‌ای را برای دستگاه امنیتی و قضایی این کشور‌ها پدید آورده که باز ریشه اصلی آن در اینجا است. با این همه نخست‌وزیر انگلیس به خوبی می‌داند که حضور نیروهای نظامی کشورش در افغانستان برای حفظ امنیت نمی‌تواند موضوعی ابدی باشد چه اینکه حتی ممکن است تا حد زیادی فتنه‌انگیز نیز باشد از این رو براون در دیدار با کرزای بر ضرورت تقویت نیروهای انتظامی و امنیتی افغانستان برای برعهده گرفتن مسئولیت‌های بیشتر در نقاط مختلف آن کشور تأکید کرد.

پرداختن به قانون احوال شخصیه تشیع نیز که به تازگی در محافل غربی اعتراضاتی را در پی داشته یکی دیگر از موضوعاتی بود که براون در دیدار با کرزای به آن علاقه نشان داد و آنها در این باره باهم گپ زدند. قانون احوال شخصیه تشیع که حدود یک ماه پیش توسط پارلمان افغانستان تصویب و به امضای حامد کرزای رسید به نوعی در غرب بد تفسیر شده و آن را مغایر با حقوق زن تفسیر کرده‌اند. از جمله مواردی که در این قانون سبب شده تا غربی‌ها و مدافعان حقوق زن اعتراضاتی را به آن به عمل آورند.

تصریح بر حق تمکین زن از شوهر، یکی از بندهای این قانون است که غربی‌ها از آن به نوعی تجاوز جنسی تعبیر کرده‌اند. انگلیس در حال حاضر بیش از هشت هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد که عمدتاً در استان ناامن هلمند مستقر هستند و قرار است به زودی تعداد آنها به ده هزار نفر افزایش یابد. از ابتدای جنگ افغانستان تاکنون بیش از ۱۵۰نیروی نظامی انگلیس که دومین لشکر بزرگ نظامی را در این کشور دارد کشته شده‌اند. براون عصر دیروز افغانستان را ترک کرد و برای دیدار و گفت‌وگو با آصف علی زرداری رئیس‌جمهوری پاکستان وارد کشور همسایه شد. براون در دیدار با رئیس‌جمهور پاکستان بر ضرورت مبارزه با افراط گرایی طالبان تأکید کرد.

کد خبر 7253

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین