مهر نوشت:
معاون مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم رایانه ای پلیس آگاهی گفت: در طول سه ماه سال جاری میزان وقوع جرایم رایانهای در کشور روندی رو به رشد داشته به نحوی که وقوع این جرایم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5/1 برابر افزایش یافته است.
سرهنگ مهرداد امیدی در تشریح آمار سه ماهه مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم یارانهای پلیس آگاهی گفت: در طول این مدت حدود دو هزار و 900 پرونده با موضوع جعل رسیدگی شده که 35 درصد آنها به جعل اسناد بانکی و اوراق بهادار، 34 درصد اسناد شناسایی، 9 درصد اسناد مالکیت، 15 درصد اسناد غیردولتی و 7 درصد سایر اسناد بوده است. وی ادامه داد: رسیدگیهای صورت گرفته منجر به شناسایی و دستگیری جاعلان و استفاده کنندگان در 75 درصد از پروندهها شده است.
سرهنگ امیدی با اشاره به آمار جرایم رایانهای در سه ماهه نخست سال جاری گفت: 111 پرونده در این زمینه به پلیس ارجاع شد که 43 درصد به شکایت افراد از برداشتهای غیرمجاز از حساب بانکی آنان، 26 درصد نشر اکاذیب و هتک حیثیت افراد، 12 درصد کلاهبرداری اینترنتی، 11 درصد دسترسی غیرمجاز به سیستمها و دادههای رایانهای و 8 درصد به سایر انواع جرایم اختصاص داشت.
وی گفت: 20 درصد این پروندهها منجر به شناسایی و زندانی شدن متهمان، 49 درصد شناسایی و معرفی متهمان به مراجع قضائی، 26 درصد معرفی متهمان به مراجع قضائی خارج از حیطه فعالیت پلیس و 5 درصد نیز به هیچ نتیجهای منجر نشد. معاون مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم یارانهای پلیس آگاهی افزود: در مجموع 69 درصد از پروندههای سال جاری در جرایم رایانهای از سوی پلیس کشف شده است.
معاون مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم یارانهای پلیس آگاهی با اشاره به تشکیل پلیس رایانهای در کشور گفت: در حال حاضر شکل جرایم در کشور در حال دگرگون شدن است و نوع جرایم روز به روز پیچیده تر میشود بر همین اساس این موضع پلیس را بر آن داشت تا برای ایجاد امنیت در این فضا فکری اساسی کند. لذا در سال جاری پس از بررسیهای انجام شده پلیسی با عنوان پلیس رایانهای تشکیل می شود تا از این طریق اشراف بیشتری بر امنیت فضای مجازی داشته باشیم.
نظر شما