علامه فضل‌الله، مرجع تقلید شیعیان لبنان، امروز (یکشنبه) در سن 75 سالگی و به دلیل بیماری درگذشت. پیکر این مرجع عالی‌قدر شیعه، بعد از نماز ظهر روز سه‌شنبه در بیروت تشییع و به خاک سپرده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد عمرو، مسئول اطلاع رسانی علامه فضل‌الله، پیش از ظهر امروز در تماسی با ایسنا از درگذشت این مرجع شیعه خبر داد.

وی از چندی پیش با مشکلاتی در ناحیه کبد مواجه بود و از روز جمعه نیز به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بهمن در بیروت بستری بود.

حاج هانی عبدالله، مدیر دفتر علامه محمد حسین فضل الله نیز اظهار داشت‌: پیکر ایشان بعد از نماز ظهر روز سه‌شنبه تشییع و در مسجد الامامین الحسنین در "حاره حریک" واقع در ضاحیه جنوبی بیروت به خاک سپرده می‌شود.

واکنش‌ها به درگذشت علامه فضل الله

سعد الحریری، نخست وزیر لبنان، در بیانیه‌ای ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت علامه محمد حسین فضل‌الله، اظهار داشت: لبنان با از دست دادن علامه فضل‌الله، به عنوان یک مرجع ملی و معنوی خود ضربه شدیدی را متحمل شد.

سعد الحریری تاکید کرد: علامه فضل‌الله نقش بسزایی در تحکیم ارزش‌های حق و عدالت و حمایت از مقاومت در برابر ظلم داشت.

در این بیانیه آمده است: نسل‌های آینده هم چنان از تفکر اسلامی این عالم برجسته استفاده خواهند کرد.

نخست وزیر لبنان افزود: لبنانی‌ها و مسلمانان در سراسر جهان می‌دانند که علامه فضل‌الله موضعی سرسختانه و شجاعانه داشت و در تمامی مراحل و شرایط بر حفظ وحدت لبنانی‌ها و مسلمانان تاکید می‌کرد.

نخست وزیر لبنان اظهار داشت: علامه فضل‌الله همواره مخالف آشوب داخلی و طایفه‌ای بود و فتواهایی را در زمینه حرام دانستن این مساله صادر کرده بود و معتقد بود که مذاکرات باید تنها راه‌ حل و فصل مسائل مورد اختلاف باشد.

فوزی صلوخ وزیر امور خارجه سابق لبنان، ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت علامه فضل‌الله اظهار داشت: لبنان، جهان عرب و اسلام عالم برجسته‌ی خود را از دست داده است. علامه فضل‌الله شخصیتی عرفانی داشت که فقدان ایشان شدیدا حس می‌شود.

وی عنوان داشت: علامه فضل‌الله چندین موسسه اجتماعی، آموزشی و بهداشتی را در جهت خدمت به یتیمان تاسیس کرده بود.

حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ جهان اسلام و جهان عرب و کشور لبنان، امروز یک عالم برجسته‌ را از دست داده است که همواره با شجاعت و صراحت در کنار مقاومت علیه دشمن صهیونیستی و مستکبران ایستاد و از مبارزان قهرمان دفاع کرد، آن هم در شرایطی که اشغالگران همواره به اقدامات جنایتکارانه خود ادامه می‌دهند.

حزب‌الله لبنان عنوان داشت:‌ علامه محمد حسین فضل الله همواره با مواضع خود به رویارویی با اشغالگران می‌پرداخت و مخالف سرسخت توطئه‌های استکبارگران بود. وی از برجسته‌ترین مبلغان و طرفداران وحدت اسلامی و مخالفان تفرقه و آشوب بود.

در این بیانیه آمده است: با از دست دادن چنین الگویی که لبنان به آن نیاز داشت، متحمل خسارت بزرگی شدیم. جهان امروز یک مبارز و رهبر واقعی را از دست داده است، اما راه او را تمامی مبارزان آزاده ادامه خواهند داد.

حزب‌الله لبنان در ادامه ضمن تسلیت به محضر امام زمان (عج)، خانواده و تمامی دوستداران علامه فضل الله، مشارکت گسترده در مراسم تشییع و عزاداری وی را خواستار شد و سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز در پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت علامه فضل‌الله، اعلام کرد که وی یکی از طلایه داران، مبلغان و طرفداران وحدت اسلامی و حامی مسائل حق و عدالت و مقاومت در برابر ظلم بود.

رئیس پارلمان لبنان، در این پیام به امت عربی و اسلامی و مردم لبنان تسلیت گفت و اظهار داشت:‌ علامه محمد حسین فضل الله از مهمترین ستون‌های حامی مقاومت در برابر ظلم و تجاوزگری بود و او لبنان را به یک نمونه هم‌زیستی میان تمدن‌ها و ادیان تبدیل کرد.

میشل عون، رهبر مارونی‌های لبنان و رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح نیز اظهار داشت که علامه محمد حسین فضل الله نقش بسیار گسترده‌ای در وحدت ملی داشت و رفتن او خسارت بزرگی برای لبنان تلقی می‌شود.

میشل عون، اجرای وصیت علامه محمد حسین فضل الله و تفکر وی را خواستار شد و گفت: ‌علامه فضل الله از جایگاه بسیار بالایی در میان گروه‌های مسیحی قرار داشت.

وی به شبکه تلویزیونی لبنان گفت:‌ علامه محمد حسین فضل الله، همسو با دنیای جدید حرکت می‌کرد.

جنبش امل نیز در بیانیه‌ای ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت علامه محمد حسین فضل الله، به جهان اسلام و اعراب و لبنانی‌ها تسلیت گفت.

جنبش امل اعلام کرد که علامه فضل الله از خصوصیات اخلاقی شجاعت و‌ جسارت برخوردار بود.

همچنین محمد رشید قبانی، مفتی لبنان نیز ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت علامه فضل الله، گفت: لبنان، جهان عرب و اسلام، یک عالم برجسته را از دست داد که جایگاه والایی را داشت و نقش بسزایی را در زمینه خدمت به اسلام ایفا کرد.

مجلس اعلای لبنان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ علامه فضل الله از پیشگامان جنبش‌های اسلامی بود و درگذشت او به منزله از دست دادن یک الگو در زمینه نزدیک ساختن دیدگاه‌ها میان مذهب‌های مختلف است.

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت نیز در پیام تسلیتی به خانواده علامه فضل الله، خانواده علامه وی را به صبر و بردباری دعوت کرد.

غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان نیز ضمن حضور در سالن الزهرا، اعلام کرد:‌ درگذشت علامه فضل الله تنها برای لبنان و ایران یک خسارت محسوب نمی‌شود، بلکه خسارتی است که به تمام جهان وارد شده است.

وی عنوان داشت:‌ علامه فضل الله تلاش گسترده‌ای را برای نزدیک ساختن دیدگاه‌های مختلف به کار گرفت و هیچ کس نمی‌تواند حمایت علامه فضل الله از مسائل مربوط به مقاومت در لبنان، فلسطین و حمایتش از جمهوری اسلامی ایران را فراموش کند.

رکن آبادی در پایان گفت:‌ من از طرف حضرت آیت الله سید علی خامنه‌ای و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، این مصیبت را به خانواده علامه فضل الله و ملت لبنان تسلیت می‌گویم.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خوگردان فلسطین نیز در پیام تسلیت به میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان، اعلام کرد که به نام ملت فلسطین و نیز از جانب شخص خودم، این مصیبت را تسلیت می‌گویم.

خبرگزاری وفای فلسطین به نقل از محمود عباس، دولت‌، ملت و خانواده علامه فضل الله را به صبر و بردباری دعوت کرد.

کد خبر 72952

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین