رییس سازمان امور مالیاتی گفت: اتحادیه‌ها و مجامع امور صنفی کار توزیع اعداد، ارقام و تعیین مالیات واحدهای صنفی را براساس واقعیت و شناختی که از اعضای خود دارند، انجام بدهند.

ایسنا: رییس سازمان امور مالیاتی گفت: اتحادیه‌ها و مجامع امور صنفی کار توزیع اعداد، ارقام و تعیین مالیات واحدهای صنفی را براساس واقعیت و شناختی که از اعضای خود دارند، انجام بدهند.

علی عسکری در نشست شورای اصناف کشور از توافق مالیاتی اصناف و سازمان‌ امور مالیاتی طی جلسه روز گذشته خبر داد و گفت: در این جلسه که با حضور دکتر غضنفری آقایان نوده فراهانی، ضیغمی و مسوولان سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد، چارچوب و نتیجه‌ی حاصله این شد که با فرصت محدودی که در اختیار داریم، امسال کار دریافت مالیات انجام شود، به‌نحوی که اتحادیه‌ها و مجامع کار توزیع اعداد و ارقام مالیات واحدهای صنفی را براساس واقعیت و شناختی که از اعضای خود دارند، انجام داده و تعیین مالیات کنند.

وی گفت: هنوز نمی‌دانیم آنچیزی که روز گذشته به تصویب رساندیم، به طور عینی چه نتیجه‌ای دارد و زمانی می‌توان قضاوت کرد که لیست‌های اصناف را ملاحظه و با اعداد سال‌های قبل مطابقت داده و ارزیابی کنیم.

عسکری خاطرنشان کرد: کار دریافت مالیات با توجه به میزان فعالیت و درآمد واقعی هر یک از صاحبان مشاغل مربوط به اتحادیه‌ی خود، درآمد مشمول مالیات و مالیات واحدهای صنفی مربوط را برای صاحبان مشاغل موضوع بندهای الف و ب ماده 95 تا تاریخ 31 تیرماه 89 و برای مشاغل بند «ج» ماده 95 تا تاریخ 31 مردادماه 89 تعیین و مراتب را ضمن تسلیم فهرست مربوطه تا تاریخ مذکور به اداره‌ی امور مالیاتی ذی‌ربط ارسال کنند.

رییس سازمان امور مالیاتی متذکر شد: در شهر تهران فهرست درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه‌های صنفی به تفکیک ادارات کل امور مالیاتی به رییس امور مالیاتی شهر تهران که خود عضو کارگروه شهر تهران است، تحویل و توسط ایشان بررسی و به ادارات کل امور مالیاتی ذی‌ربط تهران ارسال خواهد شد.

وی با بیان این که موضوع مالیات موضوع جدیدی نیست و هر ساله رویه‌ی معمول کاری ما بوده خاطرنشان کرد: تعیین مالیات امسال هم برمبنای شرایط اقتصادی، اجتماعی و تکالیف قانونی ما صورت می‌گیرد و تمهیدات اجرایی لازم را برای تعیین و پرداخت مالیات تنظیم می‌کنیم.

عسکری گفت: امسال هم کار از این قاعده خارج نیست و تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات اتحادیه‌های صنفی در تهران و سراسر کشور به اعضای شورا و اتحادیه‌ها واگذار شده است.

وی ادامه داد: طی جلسات متعددی که با شورای اصناف کشور داشتیم، دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصناف را از زبان مسوولان شورای اصناف شنیدیم و بحث‌های مفصل و موضوعات متعدد را مورد کار کارشناسی قرار دادیم.

رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: جمع‌بندی ما در تاریخ 22 اردیبهشت‌ماه 89 به این موضوع انجامید که اتحادیه‌های صنفی 70 درصد باید مالیات بدهند. اما متاسفانه برخلاف نظر ما فضا از کنترل خارج شد. لذا فکر کردیم که باید این فضا متعادل شود و در یک فضای توام با همدلی و تفاهم این مساله را حل و فصل کنیم.

وی اضافه کرد: پس از فرصت کوتاهی مقرر شد تا تشکیل جلسه‌ مجدد بدهیم که چنانچه نقصی در جمع‌بندی‌های قبلی بود آن را بررسی و برطرف کنیم.

به گفته او در نهایت جلسه‌ی ما در تاریخ 10 تیرماه 89 با حضور آقایان شکری، متین، پورمزرعه، نوده فراهانی، شیرازی و رأسی به این امر منجر شد که بودجه امسال کشور هر قدر که باشد، صرف نظر از سهم سایر مشاغل مثل وکلا، پزشکان و دفترخانه‌داران سهم اصناف در استان‌های مختلف مشخص و برآورد شود و براساس آن برآورد سهم اصناف جدا شود و این سهم به کارگروه شهری برود و از آنجا میان کارگروه‌های استانی تقسیم شود.

عسکری افزود: کارگروه‌های استانی هم مطابق بضاعت و توانایی و فعالیت هرکدام از اعضا این سهم را توزیع کنند و در نهایت نتیجه به کارگروه استانی ارائه و میزان دقیق سهم هر یک از صنوف مشخص شود.

رییس سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: دغدغه‌ی اصناف این بود که مبلغی را تخصیص بدهیم که ما پیش‌بینی کردیم تا 15 درصد را هم بپذیریم. لذا برآوردهای خود را تا 35 درصد هم از این عدد کنار زدیم.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این بود که اگر انحراف از این رقم بیش‌تر شد، براساس قانون مالیات‌های مستقیم به خصوص گروه‌های الف و ب رسیدگی‌هایمان را دقیق‌تر کنیم و تا 10 درصد وارد رسیدگی شویم، در صورتی که انحراف حاصله بیش از این بود براساس توافق خوداظهاری از مجموعه خارج و بعدها در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

کد خبر 73777

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =