۰ نفر
۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۲
معاوضه گرانی با ایجاد اشتغال

بنزین چقدر گران می شود؟ این سئوالی است که بحث داغ این روزهای اقتصاد ایران است.اگرچه برخی خبرها حکایت از افزایش قیمت بنزین به لیتری 1500 تومان خبر می دهد،اما هنوز هیچ کدام از مسئولان به صورت رسمی از قیمت های تازه رونمایی نکرده اند.

به گزارش خبرآنلاین،هفته گذشته در خلال رونمایی از لایحه بودجه سال 97 کل کشور،زمزمه هایی مبنی بر افزایش قیمت بنزین مطرح شد.موضوعی که البته به سرعت از سوی محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه بودجه تکذیب شد و او در نشست خبری بررسی لایحه بودجه هرگونه افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد. اما به فاصله زمانی کوتاهی، بیژن زنگنه تلویحا این افزایش را تایید کرد،با این حال زمان این افزایش را اعلام نکرد.او تنها گفت :« اینکه چه زمانی و چگونه افزایش قیمت بنزین اعمال شود، هنوز مشخص نیست.» (اینجا)

بنزین 1500 تومانی با طعم تورم 1.2 درصدی

اگرچه محمدباقر نوبخت تلاش کرد تابا موضع گیری های خود این خبر را به تدریج اعلام کند،اما خبرها آنچنان پررنگ بود که شاید او هم به ناچار لب به سخن گشود.(اینجا)

به نظر می رسد،تلاش نوبخت برای اعلام مستقیم قیمت بنزین،جلوگیری از شوک به بازار و انتظارات تورمی باشد که به دنبال این افزایش به وقوع می پیوندند.

کارشناسان بودجه سازمان برنامه و بودجه شوک تورمی ناشی از افزایش قیمت بنزین 1500 تومانی را 1.2 درصد برآورد می کنند،اما برخی کارشناسان اقتصادی هم در عین حال می گویند تورم انتظاری ناشی از این افزایش بیش از 2 درصد خواهد بود.

هنوز هم رسما مشخص نیست که قیمت بنزین چقدر تعیین شده؛دایره این افزایش از 1200 تا 1500 تومان در نوسان است.البته بیشترین نرخی که به گوش می رسد،1500 تومان به ازای هر لیتر است.

قانون چه می گوید؟

به دنبال اعلام افزایش قیمت بنزین موج انتقادها به سوی دولت روانه شد.برخی از نمایندگان مجلس هم در همراهی با این نقدها عنوان کردند که این میزان افزایش را برنمی تابند.(اینجا

این در حالی است که مجلس سال گذشته  در قانون بودجه مجوز افزایش قیمت بنزین را به دولت داده است.

نوبخت در این رابطه گفته است:«درقانون بودجه سال جاری و لوایح گذشته همیشه ظرفیتی برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در نظر گرفته می‌شود، در بودجه سال 96، دولت اجازه دارد تا سقف 48 هزار میلیارد تومان نسبت به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی اقدام و درآمدی کسب کند، در حال حاضر بر اساس قیمت‌های موجود چیزی حدود 32 هزار میلیارد تومان کسب کرده ایم.»

گرانی در عوض اشتغال

بی شک یکی از چالش های اساسی کشور رفع بحران بیکاری است. اما حل مشکل بیکاری نیاز به سرمایه گذاری دارد.حتما با درآمدهای موجود کشور،ایجاد 700 هزار فرصت شغلی در سال امکان پذیر نیست.

پایگاه اطلاع رسانی دولت دو روز گذشته با انتشار گزارشی از دلایل افزایش قیمت بنزین نوشت:« یکی از برنامه های دولت برای تامین منابع برای اشتغالزایی در بودجه سال ۹۷ افزایش قیمت بنزین و گازوئیل است. در حال حاضر شکاف زیادی بین قیمت سوخت در کشورمان با کشورهای اطراف وجود دارد. به عنوان نمونه در حالی که قیمت گازوییل در کشورمان ۳۰۰ تومان است این قیمت در بسیاری از کشورهای اطراف ۶۰۰۰ تومان است واین مساله زمینه را برای افزایش قاچاق و مشکلات دیگر فراهم کرده است.»

بررسی ها نشان می دهد که دنبال کردن سیاست‌های یارانه‌ای در ایران موجب شده که بعد از ونزوئلا و عربستان ارزان‌ترین بنزین دنیا در کشور توزیع ‌شود. ایران با نرخ ۱۰۰۰ تومان معادل ۸/ ۲۳ سنت برای بنزین معمولی و نرخ ۱۲۰۰ تومان معادل ۲۸ سنت برای بنزین سوپر سومین بنزین ارزان دنیا را در داخل کشور توزیع می‌کند.(اینجا)

جدول زیر تحولات افزایش قیمت بنزین را از سال 1380 تا آخرین تصمیم به تغییر قیمت نشان می دهد:

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 738943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضاا IT ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    3 0
    اینها اگه کارشناس اقتصادی بودن وضع مملکت اینجوری نبود .هر آدم بیسوادی میفهمه که با گرونی بنزین بیشتر از دو درصد تورم داریم. مگر اینکه باز هم از اون آمار قشنگا رو به ما تحویل بدن
  • كاكو IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    4 0
    گراني بنزين هيچ تاثيري در اشتغال ايجاد نميكند فقط تورم را افزايش اسباب ناراحتي واعتراض ملت ميشود
  • كاكو IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    2 0
    نمايندگاني كه با وضع قوانين موجب گراني وبد بختي ملت ايران مي شوند.از خدا بترسند واز روزي كه مورد غضب خدا ومردم قرار گيرند
  • بی نام RO ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    2 0
    ماباورنمیکنیم برایاشتغال باشه راضی نیستیم قبض هم درآینده پرداخت نمیکنیم زوردارین مگه متاسفم
  • بی نام A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    4 0
    معاوضه گرانی با اشتغال به عنوان حامی دولت عرض میکنم این فرضیه وطرح کاملا اشتباه و مطرح کردن آن با مردم صدمات زیادی به بدنه اعتماد مردم به دولت وارد می کنددولت میتوانست از طریق کاهش بودجه جاری و یا نظارت برای بودجه های که هر سال بدون هیچ نظر کارشناسی تخصیص اعتبار می گیرند برنامه ریزی داشته باشد
  • بی نام A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    3 0
    معاوضه گرانی با ایجاد اشتغال، گران شدن بنزین یعنی فشار بیشتر بر مردم و مطلقا از ایجاد شغل هم خبری نخواهد بود دیگر هر کسی که فقط چند سال در ایران زندگی کرده باشد می فهمد این حرف ها جوک است فقط هدف پر شدن جیب دولت است برای هزینه بیشتر در جاهایی است که همه خوب می دانند کجاست.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۳۰
    2 0
    آیا افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنرین با جو روانی که ایجاد می‌کند، منجر به تورم 1.2 درصدی خواهد شد؟ واقعاً؟
  • بی نام DE ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    1 0
    افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین باعث تورم شدید می شود و قشر حقوق بگیر و کارگر را ضعیف تر می کند . برای ایجاد اشتغال باید برنامه بلندمدت داشت و هم چنین موانع تعامل و ارتباط با دنیا را برداشت . به نظر من اگر قرار است دولت جایی از افزایش قیمت بنزین و گازوییل هزینه کند ‌ . بهتر است جهت سیستم حمل و نقل شهری مثل ریل و مترو هزینه کند .
  • علی از خرم اباد A1 ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    1 0
    سلام این کارشناسها چندین سال است که می‌گویند افزایش نرخ بنزین و کلا حامل های انرژی اثر چندانی در حدود ۱/۲ تورم دارد اما به عینه در بازار اقتصاد از هر لحاظ چیزی بیشتر از ده درصدی دارد واقعیت را بگید چون اثر روانی بر بازار میگذارد