ایلنا نوشت: رییس دانشگاه علم و صنعت از افزایش درخواست دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور خبر داد.

علی برخورداری (رییس دانشگاه علم و صنعت)، درباره وضعیت خروج دانشجویان و نخبگان این دانشگاه از کشور، اظهار داشت: در اینکه خیلی‌ها می‌روند، تردیدی نیست. در گذشته دانشجویانِ کار‌شناسی ارشد برای تحصیل در مقطع دکتری می‌رفتند، اما اکنون درخواست‌ها برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع ارشد از سوی دانشجویان کار‌شناسی بیشتر شده است.

وی افزود: توصیه‌نامه‌هایی که دانشجویان از استادان و بنده می‌گیرند، نشان می‌دهد که درخواست برای تحصیل در خارج از کشور زیاد است، البته اگر این دانشجویان بروند و برگردند، خوب است و در همه جا هم این روند وجود دارد، اما مشکل اینجاست که برخی از این‌ها می‌روند و می‌مانند که در این بخش وزارت علوم باید کاری کند؛ یعنی در ابتدا شرایطی مهیا کند که در درجه اول دانشجویان همین جا ادامه تحصیل بدهند تا کمتر به خارج از کشور بروند و به فرض اینکه به هر دلیلی می‌روند، به امید تسهیلات و امکانات به ایران برگردند و در همین جا خدمت کنند.

رییس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید بستر اشتغال پس از تحصیل برای دانشجویان فراهم باشد تا شاهد فرار مغز‌ها و نخبگان از کشور نباشیم، خاطرنشان کرد: به طور مثال در کشور آمریکا تحقیقی انجام شده و نشان داده که دانشجویانی که از کشور مالزی برای تحصیل به آمریکا می‌روند، ۱۰۰ درصدشان به کشورشان بازمی‌گردند و حتی یک نفر هم نمی‌ماند در حالی که آمار ماندگاری دانشجویان ایرانی بسیار بالاست.

وی در ادامه تصریح کرد: کشور ما برای ادامه تحصیل در دوره‌های مختلف امکانات خوبی دارد، اما مشکلی که دانشجویان دارند و منجر به رفتن آن‌ها از ایران می‌شود، بحث اشتغال و درآمد است که وضعیت مبهمی دارد و این بخش آن‌ها را به بیرون از کشور می‌کشاند.

برخورداری با اشاره به اینکه بستر و شرایط در مقطع دکتری در خارج از کشور بهتر از ایران است، گفت: بیشتر دانشجویان که به خارج از کشور می‌روند، در مقطع دکتری هستند؛ وقتی در خارج از کشور بورس می‌شوند؛ شرایط و امکانات خوبی برایشان مهیا و خیالشان راحت است، اما در اینجا به برخی‌ها کمک هزینه داده می‌شود و به برخی‌ها نه، و بعضا مجبور هستند که از جیب هم هزینه کنند.

رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: پس از تحصیل در مقطع دکتری نیز دانشجو می‌بیند که نمی‌تواند کاری گیر بیاورد و آینده مبهمی دارد؛ بنابراین تصمیم به ترک ایران می‌کند و در همانجا هم می‌مانند.

گفتنی است؛ چند روز گذشته رییس دانشگاه شریف نسبت به خروج نخبگان در کشور ابراز نگرانی کرده بود. فتوحی پیشنهاد داده بود که اگر بتوان دانشجویان ارشد و دکتری را از میان متقاضیان نخبه این دانشگاه انتخاب کرد و انتخاب از طریق کنکور حذف شود، درصد بیشتری از دانشجویان در داخل کشور خواهند ماند و ماندگاری آن‌ها بیشتری خواهد شد.

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 742401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    3 0
    وضعیت نگران کننده نیست؛ مرز هشدار رو هم رد کرده. من هر کی رو میشناسم اگه نرفته چون نتونسته نه که نخواسته. تو ایران، امکانات آزمایشگاهی دانشگاه ها خیلی ضعیفه طوری که دانشجو رو پیر میکنه. امید به آینده وجود نداره. دانشجوی دانشگاه تاپ مملکت باید با ماهی 1 تومن کار کنه تازه کارفرمای بی سواد کلی هم منت سرش می ذاره. با این شرایط طرف باید خل باشه که بتونه بره و نره
  • بی نام A1 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    1 0
    دوست عزیز بنده 6 سال در یکی از بهترین دانشکاهای فنی دنیا تحصیل کردم دکتری و 2 سال پست داک دارم. مدت کوتاهی است فقط و فقط به خاطر مسائل خانوادگی مجبور به برگشت شدم و عضو هیئت علمی دانشگاه دولتی. همین رو بگم که حقوقی که میگیرم 4 تومن برابر با حقوق دوره دکتری و 1/3 حقوقی که در پست داک میگیرفتم. جدا از حواشی و هزار آقا بالاسر و امکانات صفر پژوهشی. روزی 100 بار به بخت خودم لعنت میفرستم و در اولین فرصت عطایش را به لقایش میبخشم.
  • بی نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    1 1
    مغزها که خیلی وقته رفتن. الان عادی ها هم دارن فرار میکنن
  • بی نام GB ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    1 1
    فقط و فقط سه دلیل موجه بیارید که دانشجویانی که یه عمر تلاش کرده اند و امیدی به شغل مناسب با درامد مناسب ندارند، داخل کشور بمانند آن وقت من هم نظر خودم و هم نظر مابقی دوستانم که قصد خروج از کشور برای درس و سپس مهاجرت دارند را تغییر میدم که در کشور بمانند.
  • بی نام DE ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
    1 0
    الان تعدادی از بچه ها بعد از گرفتن دیپلم راهی کالج های اروپایی یا امریکا و استرالیا و کانادا می شون مخصوصا از مدارس تیزهوشان ، برای بعضی از رشته ها هیچ اینده ای نیست مثل رشته های مهندسی و هنر