داوود دانش جعفری که هم اکنون دهه ششم عمر خود را میگذراند دهمین وزیر اقتصاد و دارایی ایران بود که به علت سابقه دوستی و نزدیکی با محمود احمدینژاد رئیس دولت نهم به عنوان یکی از وزرا به کابینه نهم فراخوانده شد.
وی که ابتدا برای پست جهاد کشاورزی به دولت نهم آمد و با قبول آن برنامههای خود را به دولت ارائه داد به خاطر احساس کمبود مدیران اقتصادی نامزد تصدی سازمان مدیریت و برنامهریزی شد، اما در نهایت وارد ساختمان وزارت اقتصاد در باب همایون شد و مشغول فراهم ساختن مقدمات طرح تحول اقتصادی دولت.
به مرور زمان اختلاف رئیس و تیم مشاوران دولت با وزرای دولت بیشتر شد که دانش جعفری نیز ازبروز این اختلافها در امان نماند. این که وزیر اقتصاد از همان زمان که بحث عزل یکباره تمام اعضای هیأت مدیره بیمه ایران مطرح شده بود، آمادگی خود را برای کنارهگیری از این سمت به رئیسجمهوری اعلام کرد و پس از شایعات بسیار برای فرد جایگزین وی در وزارت اقتصاد هشتمین تغییر در نهمین دولت بود.
داوود دانش جعفری در سال 58 مهندسی عمران خود را از دانشگاه کشمیر هند کسب میکند در سال 71 از کارشناسی ارشد رشته اقتصاد دانشگاه تهران فارغالتحصیل میشود وبا کسب دکترای اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی به عضویت هیأت علمی این دانشگاه در سال 80 درمیآید. وی به دلیل فعالیتهای مهندسی مرتبط با رفع محاصره آبادان (عملیات ثامنالائمه) از مقام معظم رهبری نشان فتح اخذ و در سال 1374 به عنوان مدیر اجرایی نمونه کشور انتخاب شده است.
این عضو جامعه اسلامی مهندسین که روزگاری عضو کمیته چهارنفره گزینش کابینه دولت نهم بود پس کنار گذاشته شدن از دولت و اعتراض دخالتهای رئیس دولت در وزارتخانه خویش به منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت نهم پیوست و پس از مدتی به عنوان دبیر کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع معرفی شد.
وی به دلیل عضویت در دبیر خانه مجمع تشخیص مصلحت نظام که ریاست آن بر عهده محسن رضایی است از نزدیکان دبیرمجمع شد پس از اعلام کاندیداتوری رضایی ریاست ستاد انتخابات دبیر مجمع تشخیص مصلحت را بر عهده گرفت.
نظر شما