برقراری رابطه با کشورهای امریکا لاتین همچنان رویایی بسیاری از امریکایی هاست . برای دولتی که به منظور حفظ منافع خود حاضر است به کشورهایی نظیر افغانستان و عراق لشگرکشی کند یا بارها برای دوستی با روسیه چراغ سبز نشان دهد چندان برخورداری از روابط سرد با کشورهای همسایه و هم قاره حسن محسوب نمیشود. باراک اوباما رئیسجمهوری تازه نفس ایالات متحده اما از همان نخستین روزهای حضور در رقابتهای انتخاباتی تلاش میکرد تا تغییر را در عرصه سیاست خارجی در ارتباط گیری با کشورهایی نظیر کوبا و ونزوئلا معنا کند. گام هایی هم تا کنون در این راستا برداشته شده است و این در حالیست که هنوز هیچ کدام از این دستاوردها را نمیتوان به عادی سازی روابط تعبیر کرد.
شاید به همین دلیل باشد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه ایالات متحده در تازه ترین اظهار نظر خود در خصوص رابطه با امریکا لاتین به صراحت از این ناکامی سخن میگوید . هیلاری برای تاکید بر اهمیت عادی سازی روابط با کشورهای امریکا مرکزی و لاتین به دستاوردهای چین و ایران در این زمینه اشاره کرده و آن را مخرب میداند. هیلاری در ادامه سخنانش تاکید کرد که دولت اوباما تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با سرسختترین کشورهای منطقه نظیر ونزوئلا و کوبا ارتباط بگیرد . هیلاری کلینتون همچنین تاکید میکند که دولتش منتظر پاسخ برادران کاسترو به لغو پاره ای از محدودیتها عیله ساکنان این کشور توسط ایالات متحده است.
هیلاری این بار هم از متهم کردن دولت جورج بوش واهمه ای ندارد و به صراحت سیاستهای دولت پیشین در قبال کشورهای امریکا لاتین را اشتباه محض میخواند. هیلاری روسیه، چین و ایران را سه کشوری میداند که رقبای اصلی ایالات متحده در منطقه امریکا لاتین هستند.
کلینتون در دیدار با مقامهای ارشد وزارت امور خارجه کشورش در این خصوص افزود : این سه کشور موفقیت های چشمگیری در زمینه های اقتصادی و سیاسی در کشورهای امریکا لاتین داشته اند. این جریان هم به هیچ وجه به نفع ما نیست.
هیلاری همچنین به اختلافهای سیاسی ایالات متحده با کشورهایی نظیر کوبا اشاره کرده و تاکید کرد که رابطه گیری با کشورهایی تا این اندازه متفاوت کار چندان سادهای نیست . هیلاری ترجیح کشورهای دوردست به کشورهایی را که به نوعی همسایه ایالات متحده محسوب میشوند را اشتباهی استراتژیک دانست.
هیلاری به حضور گسترده ایران در پایتخت نیکاراگوئه اشاره کرده و آن را برای سیاست خارجی دولتش مصیبت بار خواند . هیلاری در اشاره ای کوتاه به عادی سازی رابطه با کوبا هم اعلام کرد که دولتش گام های اولیه را برداشته است و حالا نوبت هاوانا است تا استاندارهای خود در حوزههای حقوق بشر و آزادی بیان را ارتقا دهد.
نظر شما