براساس اعلام وزارت اقتصادی نرخ واقعی خانه های خالی در کشور از رقم ۴.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۱۱.۳ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است و ۲.۶ میلیون واحد خانه خالی در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرآنلاین، وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی از  ظرفیت های اخذ «مالیات بر خانه‌های خالی» اعلام کرد: در ادبیات اقتصاد مسکن، وجود خانه‌های خالی به میزان نرخ طبیعی، امری ذاتی برای تعادل در بازار مسکن تلقی می شود.

آنچه بر هم زننده تعادل و جزء غیرذاتی این بازار تلقی می‌ شود، فاصله قابل توجه نرخ واقعی خانه‌های خالی(نسبت تعداد خانه‌های خالی به تعداد کل واحدهای مسکونی) نسبت به نرخ طبیعی آن است که این امر به دلیل وجود «تقاضای سوداگرانه خانه‌های خالی» رخ می‌دهد.

در چنین شرایطی، دخالت دولت در بازار (دخالتی حداقلی و کارآمد) از طریق ابزارهای تنظیم‌گری امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. یکی از مهمترین و مؤثرترین ابزارها برای تنظیم‌ بازار و مقابله با تقاضای سوداگرانه مسکن خالی، وضع مالیات بر خانه‌های خالی است زیرا این نوع مالیات با افزایش هزینه خالی نگه داشتن واحدهای مسکونی، انگیزه‌های سوداگرانه مالکان املاک مذکور را کاهش می‌دهد.

طبق گزارش معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، بررسی روند خانه‌های خالی در کشور طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ حاکی از آن است که نرخ واقعی خانه‌های خالی در کشور از رقم ۴.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ (معادل ۶۳۳ هزار واحد خالی) به ۸.۳ درصد در سال ۱۳۹۰ (معادل ۱.۶ میلیون واحد خالی) و ۱۱.۳ درصد در سال ۱۳۹۵ (معادل ۲.۶ میلیون واحد خالی) افزایش یافته است.

این در حالی است که نرخ طبیعی خانه‌های خالی طی دوره زمانی مذکور، براساس محاسبات گزارش حاضر که به کمک مدلسازی‌های اقتصادسنجی برآورد شده، معادل ۴ درصد است؛ بنابراین می‌توان اذعان داشت که در شرایط حاضر، شکاف قابل توجهی بین نرخ طبیعی و نرخ واقعی خانه‌های خالی در بازار مسکن ایران وجود دارد (حدود ۷ واحد درصد اختلاف) و این شکاف در گذر زمان در حال افزایش است.

بر این اساس، مالیات بر خانه‌های خالی در چارچوب اصلاحات قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و در قالب حکم ماده (۵۴) مکرر وضع شد.
طبق حکم این ماده، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون) به عنوان «واحد خالی» شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات به نسبتی از مالیات بر اجاره خواهند شد.
شایان توجه است مالیات واحدهای خالی در سال دوم معادل یک دوم مالیات متعلقه، سال سوم برابر مالیات متعلقه و سال چهارم و به بعد ۱.۵ برابر مالیات متعلقه خواهد بود.

به گزارش ایرنا، مالیات بر خانه‌های خالی تا پایان سال ۱۳۸۰ به موجب مواد (۱۰) و (۱۱) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ اخذ می شد اما با توجه به برخی اشکالات قانونی و اجرایی آن بویژه اشکالات مربوط به شناسایی خانه‌های خالی و ارزش‌گذاری در چارچوب اصلاحات قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۳۸۰ لغو شد.

تجربه کشورهای پیش‌رو در اخذ مالیات بر خانه‌های خالی همانند انگلستان، اسکاتلند، فرانسه و آمریکا در استفاده از این ابزار مالیاتی نشان می‌دهد که این کشورها در کنترل این بخش از تقاضای سوداگرانه بازار مسکن عملکرد مثبتی داشته‌اند به شکلی که این کشورها دارای نرخ خانه‌های خالی پائین‌تری نسبت به کشورهای فاقد این ابزار هستند.

برای مثال کشورهای انگلستان و اسکاتلند از پایین‌ترین نرخ خانه‌های خالی در بین کشورهای اروپایی (معادل ۳ درصد) برخوردارند. همچنین کشور فرانسه نیز با نرخ خانه‌های خالی معادل ۷ درصد دارای نرخی پائین‌تر از متوسط کشورهای اروپایی مذکور است.
اگرچه هدف اصلی از وضع مالیات بر خانه‌های خالی، کسب درآمد مالیاتی نیست. اما برآورد ظرفیت درآمدی این نوع مالیات در راستای بدست آوردن معیاری جهت هزینه - فایده کردن وضع آن اهمیت دارد.

براساس محاسبات انجام شده، ظرفیت بالقوه کل مالیات بر خانه‌های خالی کشور در سال اول اخذ این نوع مالیات (سال ۱۳۹۷ یا سال دوم موضوع ماده ۵۴ مکرر) رقمی معادل ۳.۲ هزار میلیارد ریال است.

لازم به ذکر است دلیل اصلی پایین بودن ظرفیت این نوع مالیات در شرایط حاضر، اختلاف قابل توجه ارزش اجاری تعیین شده توسط کمیسیون تقویم املاک نسبت به ارزش اجاری روز املاک است که حدود یک سوم ارزش اجاری روز برآورد می شود و درصورت رفع این نقص، ظرفیت بالقوه این نوع مالیات در سال اول اجرای آن به ۹ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.

کارآمدبودن ابزار مالیات بر خانه‌های خالی مستلزم رفع چالش‌های مترتب بر وصول این نوع مالیات خواهد بود. در این ارتباط یکی از مهمترین چالش‌های اجرای این نوع مالیات، مقوله شناسایی خانه‌های خالی است.

اگرچه در راستای رفع این چالش بر شناسایی خانه‌های خالی توسط سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر قانون اصلاحی مالیات‌های مستقیم مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴) و ایجاد این سامانه طی شش ماه پس از تصویب این قانون تاکید شده ولی تاکنون این سامانه توسط وزارت راه و شهرسازی راه‌اندازی نشده است.

نکته دیگر در این خصوص آنکه انتظار می رود حتی در صورت راه‌اندازی این سامانه اطلاعاتی، تا حدود زیادی چالش مربوط به شناسایی خانه‌های خالی باقی خواهد ماند. زیرا در حکم تبصره مذکور جهت ایجاد این سامانه بر نقش ویژه شهرداری‌ها و همچنین دیگر دستگاه‌های دارنده اطلاعات املاک نظیر شرکت های آب، برق و گاز منطقه‌ای و شرکت‌های پست و مخابرات در امر شناسایی خانه‌های خالی تأکید نشده است.

در این ارتباط لازم به ذکر است، تجربیات کشورهای پیش‌رو در اخذ این نوع مالیات حاکی از نقش اصلی شهرداری‌ها در امر شناسایی خانه‌های خالی است؛ علاوه بر این، نبود تعریف خانه خالی در ماده ۵۴ مکرر از دیگر چالش‌های اجرای این مالیات است به طوری که براساس حکم این ماده، خانه‌هایی که به دلیل نداشتن شرایط اسکان (همانند خانه‌های فرسوده) و وجود موانع قانونی خالی نگه داشته می‌شوند، مشمول پرداخت مالیات موضوعه خواهند شد که این امر علاوه بر ایجاد اختلافات میان مؤدیان و سازمان امور مالیاتی کشور، به نوعی ناعدالتی مالیاتی را در پی خواهد داشت.

یکی دیگر از موارد ابهامی موضوعه، معافیت درآمد اجاره با توجه به متراژ مستغل مسکونی استیجاری موضوع تبصره (۱۱) ماده (۵۳) قانون مذکور است؛ به موجب این حکم، آپارتمان‌های کمتر از ۱۵۰ مترمربع در تهران و کمتر از ۲۰۰ مترمربع در سایر شهرها، از پرداخت مالیات اجاره معاف هستند که منطقاً این معافیت نیز در خصوص خانه‌های خالی موضوعیت ندارد.

در راستای اجرای صحیح و موفق مالیات بر خانه‌های خالی و شکست نخوردن مجدد این نوع مالیات توصیه می شود راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور با سرعت پیگیری شود؛ ضمن آنکه با اصلاح تبصره (۷) ماده (۱۶۹) مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴، می بایست امکان استفاده از ظرفیت‌های اطلاعاتی نهادها و دستگاههای دارنده اطلاعات املاک بویژه شهرداری‌ها و همچنین شرکت‌های آب، برق و گاز منطقه‌ای و شرکت‌های پست و مخابرات فراهم شود.

اصلاح ماده ۵۴ مکرر به شکلی که در آن «خانه‌های خالی مطابق با قوانین موضوعه کشورهای پیشرو در اخذ این نوع مالیات تعریف شود» و همچنین «معافیت مربوط به متراژ واحدهای مسکونی استیجاری (موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳) درخصوص خانه‌های خالی تعلق نگیرد» ضرورت دارد.

همچنین باید اصلاح ارزش اجاری املاک تعیین شده توسط کمیسیون تقویم املاک به نحوی که ارزش اجاری معادل ارزش روز اجاره املاک شود، در دستور کار سیاستگذاران باشد.

 

3535

کد خبر 750366

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    25 3
    اخذ مالیات از خانه های خالی مشکل تکراری فرار و معافیت های مالیاتی را خواهد داشت. اگر به کسانی که بیش از یک واحد مسکونی در ثبت اسناد سند دارند فرصتی برای فروش آن داده شود و مجبور به این کار شوند بسیاری از مشکلات مسکن بدون نیاز به سرمایه گزاری بیشتر و طرح های ساختمانی جدید حل خواهد شد. مسکن ضرورت زندگی همه است و نباید وسیله سودجویی و فرصت طلبی شود. قیمت فعلی مسکن بیش از دو برابر قیمت واقعی است.
    • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
      4 28
      محسن جان قشنگم داری اشتباه میزنی اپارتمان 40 متری توی پاریس تقریبا 400 500 هزار یورو قیمتش هست که میشه 15 سال سرانه یک فرانسوی.اپارتمان 40 متری توی تهران به طور میانگین 300 200 میلیون قیمتش هست که اون میشه تقریبا 10 سال سرانه یک ایرانی
    • بی نام A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
      1 15
      دوست عزیز برچه اساسی میگی قیمت فعلی دوبرابر قیمت واقعیه . با توجه به هزینه های بالای شهرداری مثل تراکم و جواز ساخت و... و قیمت بالای مصالح و زمین قیمت ساخت هرمتر آپارتمان در منطقه با کیفیت متوسط تهران ۶ تا ۷ میلیون تومنه . اگر جلوی هزینه های خیلی بالای شهرداری برای ساخت و افزایش قیمت مصالح و زمین رو دولت میگرفت و با رسیدگی شهرهای کوچکتر جلوی مهاجرت بی رویه به کلانشهرهارو میگرفت این وضعیت پیش نمیومد
    • ناصر IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
      0 0
      اگه این طرح ها اجرایی بشه بیشتر افرادی متضرر میشن که خونه های مسکن مهر و یا خونه هایی در مناطق کم برخوردار دارند. چون این خونه ها جای زندگی نیست و هیچ متقاضیی ندارند و خونه هاشون رو باید با یک دهم قیمت بفروشن اما خونه هایی در مناطق خوب شاید ضرر نکند هیچ سود هم ببرند. به هر حال همیشه خوشبحال پولدارهاست
  • بی نام IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    24 1
    واقعا باید برای معزل خانه‌های خالی یه فکری کرد. تاثیر خوبی روی کاهش بهای اجاره خواهد داشت. قانونش هست. اما چرا اجرا نمی‌شه؟
    • حمید RO ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
      3 7
      البته به این توجه داشته باشید که ۷۰درصد این املاک خالی همون مسکن مهر هایی که تو بیابان ساختن و قابلیت سکونت نداره
  • صادقی A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    26 0
    در بین اقوام و همکاران خود من تعداد زیادی هستند که تک فرزند هستند ولی چندین آپارتمان خالی خریدند و خاک میخوره کسی هم ازشون نمیخره هر روز هم تخفیف بیشتری میدهند ولی ظاهراً باز هم بازار کشش این قیمتها را نداره و سرمایه هاشون راکد مونده کاری هم نمیشه کرد جز اینکه یک موج ارزانی قیمت راه بیافته تا خریداران بتوانند خرید کنند
  • گلی A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    25 0
    این رکورد بیشتر از اینها میتونه ادامه پیدا کنه چون که این همه خونه خالی داریم ولی خریداری که بتونه خرید کنه نداریم مگه این که قیمتها افت بیشتری پیدا کنه
  • قادر A1 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    22 2
    با این همه خونه خالی حالا میخوان چیکار کنند بزارن برا وراثشون خب ارزونتر بدن چارتا جوون خونه دار بشن احتکار که میگن حرومه که فقط گندم و جو نیست خونه هم احتکارش حرومه چرا مراجع معزم تقلید ملت را ارشادشون نمی کنن بابا داداش من رفته چهارتا آپارتمان خریده انداخته اونجا هم سرمایه خودشو خوابونده بدون هیچ سودی چون کسی دیگه با این قیمتها ازش نمیخره هم مایحتاج ملت را احتکار کرده فکرش را بکن هرچی ادم پولداره بره چهارتا خونه بخره بزاره گرون بشه چی میشه دیگه اقتصاد که هیچی ازش باقی نمی مونه لقمه های سر سفرتون هم حرام اندر حرامه چون مایحتاج ملت را احتکار کردید علما باید مردم را نصیحت کنند چرا ده ساله مردم را ارشاد نمیکنند از این دلالی و دلال بازی دست بردارند
    • بی نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
      5 26
      ای کاش به جای حسودی و تو کار داداشت گذاشتن یک مقدار رو خودت کار میکردی مطمئن باش که با حسودی و فضولی به هیچ جا نمیرسی برادرت هم یا کار کرده و جون کنده یا خوش شانس بوده یا حروم بوده و ریسک جهنم خریده در تمام این موارد قراره تو قبر خودش بخوابه
  • خیامی A1 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    25 0
    رکورد خونه خالی ها بیشتر میشه چون مردم پول ندارن بخرن و هر روز به خونه های خالی افزوده میشه
  • بی نام A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    25 0
    با وجود تک فرزندی و عدم ازدواج جوانان و بالا بودن نرخ ناباروری در اینده خانه خالی بیشتری هم خواهیم داشت
  • بی نام A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    23 0
    فقط می تونم بگم مایه تاسف است. هم از جنبه فرهنگی و هم از جنبه مدیریت اقتصادی. اچاره نشین ها تاوانش را می پردازند.
  • بی نام A1 ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    1 14
    بدوید خانه های مردم حراج شد اما بعد از ابنکه نوشتید معظم نه معزم بابا جان اجاره داری هم نوعی سرمایه گذاری است .
  • ناشناس IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    13 0
    لطفا مالیات بر عایدی سرمایه را اجرا کنید از خدا بترسید مال دنیا به هیچکی وفا نکرده و نخواهد کرد .
  • رضا A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    5 17
    دوران سودخوری تمام شد..دوران اینکه خونه ات رو بفروشی بزاری بانک سود بگیری تمام شد...
    • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
      8 0
      میشه وقتی این جور بحثها مطرح میشه,نظرات به سمت و سوی خوبی نمیره و اکثریت با طعنه از فاصله طبقاتی و احتمال وجود راه خلاف برای رسیدن به این ثروتها نام میبرن که صد البته درست هم هست چون همه ما ایرانی هستیم و میدونیم راه درست معمولا با سختی بسیار زیاد به ثروت میرسه در ایران ,چون راه درست مالرو و راه کج اتوبان است
  • بی نام A1 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    19 0
    چیه الکی جو میدید با اینکارا میخواهید به چی برسید الان ۴ ساله دارید از لحاظ روانی رو مردم کار میکنید وقتی توان خرید نیست چرا خودتون رو اذیت میکنید ۲۰ تا ۴۰ درصد جامعه که املاک هم دارند دارن واسه هم نوشابه باز میکنند و خاله بازی میکنند با خریدن خانه های همدیگه اینقدر آمار الکی ندید اقتصاد ایران برای همیشه نابود شده است
  • بی نام A1 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    11 0
    این همش جو سازیه الکیه، اتفاقا امسال هم همچون چند سال اخیر، اوضاع اجاره بها بخوبی کنترل شد و فقط در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشتیم، از طرفی بعد از تابستان و با فرا رسیدن پاییز و همچنین فرا رسیدن محرم و صفر قیمتها به مراتب کاهش و افت پیدا کردند
  • بی نام A1 ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    18 0
    مسکن حالا حالاها رونق نمیگیره جون مردم پول ندارن
  • بی نام A1 ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    15 0
    خداازمعاملات ملکیهاوبسازبفروشهاومختکران ودلالان مسکن و حامیان دولتی وغیردولتی آنهانگذردکه همیشه مترصدگرانسازی مسکن وارتزاق ازخون دل ملت مستضعف ومظلوم هستند
  • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    7 0
    ایران و یه علت اینکه اکثر افراد ثروت خودشونوبر خلاف جاهای دیگه دنیا مخفی میکنند همینه که از اختلاف شدید طبقاتی با خبرند و میدونند نگاه جامعه منفی هست, البته منظور همه نیست اما درصد بالایی همینهدایم میگن باید نگاه تغییر کنه ومانند غرب به ثروت وکار آفرینی دید مثبت داشت,بله اگر ثروتمند با رانت و فساد واختلاس پول در نیورده باشه ومالیات هم شبیه کارمند و کارگر بپردازه ,تاج سر جا
  • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    12 0
    اگر ماهی ۲ میلیون پس انداز کنم در ۱۲ سال اینده میتوانم یکی از ان اپارتمانها را رهن کنم و در ۸۰ سال اینده میتوانم یکی از ان اپارتمانها را بخرم فکر کنم باید همین مقدار سال کار کنم تا وسایلی در حد ان اپارتمان تهیه کنم در کل ۱۶۰ سال باید ماهی ۲ میلیون پس انداز کنم :
  • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    14 0
    مسکن کاملا از یه کالای سرمایه ای خارج شده و دیگه کسی پولشو توو میکن و علی الحصوص در مسکن لوکس سرمایه گذاری نمیکنه چون عملا هیچگونه بازدهی نداره
  • بی نام A1 ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    23 1
    طبق داده‌های "سامانه اطلاعات بازار املاک ایران" که سایت رسمی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی است، تعداد معاملات مسکن تهران در مهر 96 به میزان 9682 مورد و در مهر 95 به میزان 9263 مورد بوده. یعنی 4 افزایش داشته نه 34.
  • بی نام A1 ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    6 1
    طبق داده‌های "سامانه اطلاعات بازار املاک ایران" که سایت رسمی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی است، تعداد معاملات مسکن تهران در مهر 96 به میزان 9682 مورد و در مهر 95 به میزان 9263 مورد بوده. یعنی 4 افزایش داشته نه 34.
  • بی نام A1 ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    12 0
    میانگین متری 5 میلیون پول بابت مسکن توی شهر بحران زده و پر از جمعیت و آلودگی هوا و ترافیک تهران چیزی تا بازنشستگی نمونده. با پول یه آپارتمان 50 متری توی تهران میرم یه خونه ویلایی یه جای خوش آب و هوا میخرم توی آرامش لذت میبرم. زندگی در تهران اشتباست
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    13 1
    میزان معاملات تهران در مهر ۹۶ زیر ۱۰۰۰۰ مورد بوده که هیچ تفاوتی با مهر ۹۵ ندارد و حاکی از سکته معاملات در مهرماه و کسادی بازار دلالان دارد، به دروغ ۱۳۴۰۰ اعلام میشود.مافیای مسکن مشغول دامن زدن به گرانی مسکن است که مردم نباید گول بخورند
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    15 2
    مسکن تا آخر سال نه تنها گران نخواهد شد بلکه ارزان هم خواهد شد
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    14 2
    مسکن تا آخر سال نه تنها گران نخواهد شد بلکه ارزان هم خواهد شد
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    14 2
    مسکن تا آخر سال نه تنها گران نخواهد شد بلکه ارزان هم خواهد شد
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    13 1
    مسکن تا آخر سال نه تنها گران نخواهد شد بلکه ارزان هم خواهد شد
  • بی نام A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    12 0
    آقایون مسئولین مسئله اینجاست اقساط وام 80میلیونی را گرفتیم چطوری باز پرداخت کنیم چون بیکاری و رکود امان مردم را بریده مشکل دروام گرفتن نیست مشکل در بازپرداخت آن هست وقتی کار و درامدی نداریم چطور وام مسکن بگیریم
  • بی نام A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    12 0
    اقتصاد بیمارایران تنها برای دلال ها جا دارد. منتظر بمانند تا یکی نیاز به پول داشته باشد به قیمت کمتر بخرند و بعد با جو دادن به بازار به قیمت گرانتر بفروشند.
  • بی نام A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    10 0
    آقایون مسئولین مسئله اینجاست اقساط وام 80میلیونی را گرفتیم چطوری باز پرداخت کنیم چون بیکاری و رکود امان مردم را بریده مشکل دروام گرفتن نیست مشکل در بازپرداخت آن هست وقتی کار و درامدی نداریم چطور وام مسکن بگیریم
  • بی نام A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
    13 0
    حضرت عباسی کجای دنیا برای گرفتن وام باید وام بخرند.. کجای دنیا..؟ 5 کشور را نام ببرد.. چه اسم قشنگی هم داره... اوراق تسهیلات مسکن.. خدایا به داد برس..
  • بی نام FI ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
    3 0
    هیچ صنفی مثل صنف بسازبفروشی توکشورازحمایت قانون ودولت برخوردارنیست ....تمام اصناف زیرتیغ مالیات تعطیل شدن چون کسی درسیستم باهاشون هم صنف نیستن ولی بابسازبفروش همدردی می شه وحمایت تمام قد.....
  • بی نام A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۷
    0 0
    واقعا جالبه که با وجود ۲۶۰۰میلیون خانه خالی در سطح کشور، چطور بعضی از دلالان محترم همچنان رویای رونق مسکن را در سر میپرورانند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین