وقتی شنوندهای می فهمد بعضی از این نت های چیده شده کنار هم در اواخر عمر بتهوون در زمانی که وی کاملاً ناشنوا شده بود، نوشته شده است شگفتیاش بیشتر از گذشته میشود و همچنین وقتی میفهمد این نتها به دلایلی و با اهداف خاصی نوشته شده است نه برای برای تفریح و لذت موسیقیایی.
سمفونی نهم بتهوون که نیاز به نوازنده های جداگانه و دسته خوانندگان و نغمه سرایان هماهنگ دارد یکی از آخرین کارهای این نابغه موسیقی است که با همین اهداف نوشته شده است به طوری که در زمینهای تاریک و پر از صداهای هرج و مرج گونه شروع میشود و به نشاطی پرهیاهو و جشنی جهانی اوج پیدا میکند تا برادری و اتحاد را بازگو کند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از واشنگتن پست، «هاروی ساش» نتایج مطالعات گسترده خود درباره این سمفونی را در کتابی با عنوان «نهم: بتهوون و جهان در سال 1824» منتشر کرده و سمفونی نهم بتهوون را به اتفاقات مهمی مثل بازشدن سازمان ملل، امضاء معاهده صلح بعد از یک جنگ و تخریب دیوار برلین مرتبط میداند و آن را به مجرایی تشبیه کرده که می تواند پیامی غیر از موسیقی و تفریح به شنونده انتقال دهد.
ساش که به عنوان نویسنده و تحلیل گر آثار و زندگی آهنگ سازان بزرگ دنیا شهره است در این کتاب سمفونی نهم بتهوون را از دیدگاههای مختلف مورد بازبینی قرار داده است ولی غیر از دنیای موسیقی و شناخت تکنیک نتهای آهنگ ساز، مهمترین موضوع کتاب وی را باید سال نگارش این سمفونی دانست که اولین بار سمفونی نهم بتهوون در وین و در سال 1824 برای عموم مردم اجرا شد.
در آن سال اتفاقات سیاسی حساسی در اروپای آن زمان اتفاق افتاده بود که از جمله آنها می توان به شورش های کشور یونان برای آزادی و استقلال اشاره کرد.
ساش در این کتاب مینویسد بتهوون اولین آهنگ سازی بوده است که در نتهای خود زندگی بشریت را به تصویر میکشد و حوادث و اتفاقات جوامع انسانی نمیتواند برای آهنگسازی او بی تاثیر باشد. در آن سال حوادث و اتفاقات سیاسی اروپا به گونهای بود که بتهوون ظاهراً سمفونی نهم خود را در سال 1824 در راستای جنبش های مردمی در کشورهای اروپا ساخته است.
وی خاطر نشان میکند که اگر ارتباطی بین این سمفونی بتهوون و سایر کارهای آهنگ سازان هم عصر او در حواشی سال 1824 وجود داشته باشد آن را باید همسرایی در درخواست برای آزادی سیاسی و آزادی بیان خطاب کرد.
نظر شما