به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این مطلب در جمع نمایندگان رسانه های گروهی افزود: ۲۰ هزار کیلومتر بزرگراه و راه اصلی است که ۱۷ هزار کیلومتر آن، بزرگراه است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه بهره برداری شده داریم، تصریح کرد: ۱۳ هزار و ۳۵۰ کیلومتر راه آهن های موجود ما است و ۴۱ هزار کیلومتر انواع مختلف ریل و راه آهن باید بسازیم که ۱۵ هزار کیلومتر به بهره برداری رسیده است.
خادمی عنوان کرد: بیش از ۱۴ هزار کیلومتر در مرحله اجرا است که ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه می خواهد و اجرای ۱۱ هزار کیلومتر نیز شروع شده است.
وی با اشاره به این که ۲۷ هزار میلیارد تومان قرارداد در حوزه ریلی و راه آهن داریم، متذکر شد:۱۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل ۴۱ هزار کیلومتر شبکه ریلی نیاز است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که سالانه در مجموع نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان دولت تزریق می کند، گفت: ۲ هزار میلیارد تومان بخش خصوصی می دهد و این پروژه ها اشتغالزایی بسیار بالایی دارد. ۷۰ هزار نفر در پروژه هایی که گفته شد، اشتغال دارند.
خادمی با بیان این که اولویت ما اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد:طول پروژه هایی که با هدف گذاری اقتصاد مقاومتی انجام می شود، ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر است که از این میزان، هزار کیلومتر روستایی، ۸۵۰ کیلومتر بزرگراه، ۲۳۷ کیلومتر آزادراه و ۵۱۶ کیلومتر ریلی است.
وی یادآور شد: پیشرفت فیزیکی این پروژه ها ۷۷ درصد است و یک هزار و ۲۲۷ کیلومتر به بهره برداری رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که پروژه های ریلی اولویت ما است، تصریح کرد: طرح های آزادراهی قرار بوده از محل اوراق مشارکت تامین اعتبار شود و در پروژه های ریلی ۶۷ درصد و آزادراه ۲۲۰ درصد اعتبار تخصیص داده شده است.
خادمی عنوان کرد: ۲ هزار و ۷۷۵ کیلومتر تا پایان سال انواع راه های کشور برای بهره برداری آماده می شود که ۲ هزار و ۶۵۱ کیلومتر مسیر ریلی است و یک هزار و ۹۴۲ کیومتر راه روستایی بهره برداری خواهد شد.
وی متذکر شد:قطعه اول آزادراه کنار گذر جنوبی تهران آماده بهره برداری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت:۲ هزار و ۳۲۰ از محل منابع مختلف برای این پروژه هایی که گفتیم سال جاری اجرا شده، هزینه شده است.
خادمی افزود: یک هزار و ۱۷۰ کیلومتر آزادراه داریم که می توان با برنامه ریزی یک هزار کیلومتر را تا ۳، ۴ سال آینده بهره برداری کنیم.
چینی ها و آزادراه تهران- شمال
وی در پاسخ این پرسش که ورود چینی ها به آزادراه تهران - شمال قطعی شده است؟ تصریح کرد: آنچه که بنیاد مستعضعفان اعلام کرده، مربوط به قطعه سوم آزادراه است. قطعه دوم آزادراه پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و همه پیمانکاران ایرانی هستند. قطعه یک راه هم ایرانی ها دارند به پایان می رسانند. در رابطه با قطعه سوم قرار است برای کمک، از منابع خارجی استفاده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: قطعه سوم، سنگین ترین و البته موثرترین بخش آزادراه (کوتاه شدن و ایمنی مسیر) است.
خادمی متذکر شد: ما به عنوان ناظر و مدیریت عالی عمل می کنیم. در این بخش کارفرما بنیاد مستضعان است.
وی با بیان این که در آزادراه تهران - شمال پیش بینی زمان برای اتمام و نهایی شدن سخت است، ادامه داد: اطمینان داریم امکان بهره برداری از قطعه یک تا پایان امسال وجود ندارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: آورده دولت در آزادراه یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از منابع مختلف بوده است و در کل آزادراه ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه اش شده است. آورده بنیاد مستضعفان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ما تقریبا تمام مصالح پروژه ها را از داخل خریدیم، افزود: امیدواریم با شدت کاری که وجود دارد و با وجود تاخیر، قطعه یک آزادراه زیر بار ترافیک برود.
35223
نظر شما