رییس کل بانک مرکزی در پنجاه و هفتمین مجمع عمومی بانک مرکزی که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، دلایل التهاب اخیر بازار ارز را حمله سفته بازانه به این بازار اعلام کرد.

 به گزارش خبرآنلاین، رئیس شورای پول و اعتبار، گفت:با وجود نتایج بررسی‌های داخلی و نهادهای معتبر بین‌المللی مبنی بر تایید حرکت نرخ ارز در مسیر سازگار با متغیرهای بنیادین اقتصادی کشور، با شکل‌گیری التهاب و حملات سفته‌بازانه در بازار ارز در ماه‌های اخیر که به دلیل فضای روانی خارجی و تزریق جو انتظاراتی داخلی رخ داد، نوسانات بازار ارز افزایش یافت و با واکنش بانک مرکزی روبرو شد.

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد که این بانک با همکاری مناسب سایر دستگاه ها و شبکه بانکی، مجموعه اقداماتی را در قالب یک بسته سیاستی کوتاه‌مدت اتخاذ کرد که پیامد آن بازگشت ثبات و آرامش در بازار ارز و کلیّت اقتصاد بود.

وی ادامه داد: بسته اخیر بانک مرکزی، با هدف زدودن التهابات کوتاه‌مدت اخیر بازار ارز صورت گرفت و با اجرای موفق آن، شرایط و فضای سیاست‌گذاری پولی و ارزی کشور به وضعیت عادی خود بازخواهد گشت.

سیف تاکید کرد: بانک مرکزی مصمم است تا نرخ‌های کلیدی اقتصاد، از جمله نرخ ارز و نرخ سود بانکی در مسیر مناسب و سازگار با اقتضائات اقتصادکلان حرکت کند تا موجب تعادل در اقتصاد شود.

تقدیر از همراهی دولت با نظام بانکی

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: همراهی دولت در کنار تلاش مجموعه نظام بانکی و اتخاذ سیاست های مناسب پولی و مالی، عامل استمرار دستاوردهای مثبت در زمینه های مهار تورم و دستیابی به رشد مطلوب اقتصادی در سال های اخیر است.

این مقام مسئول سال 1395را سال شاخص دستیابی به توفیق های اقتصادی دانست و افزود: تحقق وعده تورم تک رقمی پس از ربع قرن و دستیابی به رشد اقتصادی دو رقمی، به عنوان بالاترین رشد اقتصادی جهان با وجود بروز شوک‌های ارزی و تاثیرات محدودکننده آن بر رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت، نمونه‌های بارزی از این موفقیت ها بود.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به دستاوردهای مثبت سال 95 گفت: استمرار ثبات در بازار ارز و کنترل نوسانات آن، تامین به موقع نیازهای ارزی واردکنندگان و مدیریت انتظارات تورمی، آغاز برنامه جامع اصلاح نظام بانکی، تعمیق بازار بین بانکی و هدایت بانک‌ها به رفع مشکلات نقدینگی از طریق این بازار، کاهش نرخ سود مورد عمل بانک‌ها از طریق مصوبات شورای پول و اعتبار، حمایت از تولید در قالب تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط و در نهایت توقف فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز از دیگر دستاوردهای مهم بانک مرکزی در این سال بود که همه آنها در راستای تحقق اهداف و عمل به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی حاصل شد.

وی استمرار در صیانت از دستاوردهای حاصل شده و حرکت در راستای اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را یک ضرورت و موجب استمرار دستاوردهای مثبت مهار تورم و رشد مطلوب اقتصادی عنوان کرد.

انضباط، هماهنگی و هم افزایی

رئیس کل بانک مرکزی افزود: با حل و فصل مناقشات بین‌المللی و رفع تحریم‌های ظالمانه مالی و اقتصادی در سال 95، تحولات مثبتی در حوزه تعاملات بانکی بین‌المللی و تامین مالی خارجی صورت گرفت که آثار مثبتی بر افزایش روابط کارگزاری و تسهیل عملیات تسویه بین‌المللی به همراه داشت.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی، وجود فضای همدلی و همراهی در همه عرصه‌های اقتصادی کشور را زمینه ساز استمرار نتایج مثبت در سال جاری عنوان کرد و گفت: نمونه‌های مشخص این همراهی و هماهنگی در تشکیل کمیته سه نفره مدیریت و نظارت بر انتشار اوراق بهادار ریالی برای تقویت انضباط، هماهنگی و هم‌افزایی میان سیاست‌های پولی و مالی، مطابق با تبصره '5' بند 'ل' قانون بودجه سال 1396 نمود پیدا کرد.

وی افزود: ایجاد هماهنگی‌های لازم با وزارت امور اقتصادی و دارایی برای انتقال معاملات ثانویه اوراق دولتی سخاب به بازار سرمایه، تعدیل سهم گواهی سپرده و سپرده‌های بانکی از مجموع دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و دستیابی به توافق و تعامل سازنده با خودروسازان را از جمله اقدامات این بخش برشمرد.

ساماندهی موسسات غیر مجاز

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه رفع مشکلات درونزای نظام بانکی نیز گفت: ساماندهی و تعیین تکلیف سپرده گذاران موسسات اعتباری غیرمجاز در حد دارائی های شناسایی شده آنها، مشارکت فعال بانک مرکزی در بازار بین‌بانکی ریالی، تبدیل اضافه‌ برداشت بانک‌ها به خطوط اعتباری با نرخ‌های مناسب، سپرده‌گذاری در بازار بین بانکی و تمدید سپرده‌های قبلی، زمینه کاهش فشار نقدینگی بر بانکها را فراهم کرد.

سیف، اجرای این اقدامات هماهنگ را زمینه ساز ابلاغ بخشنامه هشت‌ بندی نرخ سود بانکی در میانه سال جاری عنوان کرد و گفت: ابلاغ این بخشنامه، گامی اساسی در انتظام‌بخشی مجدد به بازار پول،‌ کاهش هزینه تجهیز بانکها و به تبع آن کاهش هزینه‌های تامین مالی اقتصاد به شمار می‌رفت که آثار مثبتی در کاهش سیّالیّت، افزایش ماندگاری سپرده‌های بانکی و جلوگیری از التهاب بازارهای دارایی به ویژه طلا و ارز به همراه داشت.

به گفته رییس کل بانک مرکزی، بررسی‌های میدانی و بازرسی بیش از 5 هزار شعبه بانکی، از عملکرد مناسب بانک‌ها و موسسات اعتباری در رعایت سقف‌های نرخ سود ابلاغی از سوی بانک مرکزی حکایت داشت که این امر، توان برنامه‌ریزی بانک‌ها برای استفاده مطلو‌ب‌تر از منابع سپرده‌ای برای اعطای تسهیلات به واحدهای اقتصادی را افزایش ‌داد.

رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به استمرار دستاوردهای سال 95 در سال جاری گفت: پایداری نرخ تورم در سطوح تک‌رقمی(دستیابی به نرخ تورم متوسط 9.9 درصد و نقطه به نقطه 4.9 درصد در بهمن‌ماه سال 1396) و حصول به رشد اقتصادی 4.4 درصد در فصل بهار،6.4 درصد در فصل تابستان و 5.4 درصدی در شش ماهه نخست سال در کنار وجود توازن و مثبت بودن رشد ارزش افزوده تمامی بخش‌های اقتصادی و تراز تجاری مثبت، حاکی از تدبیر برای تثبیت شرایط اقتصادی و تزریق روحیه امید در بدنه اقتصادی کشور و نوید‌بخش تداوم رشد مناسب بخش غیرنفتی اقتصاد در سال 1396 است.

 

35223

کد خبر 759861

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قرهاد IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    65 4
    نه بابا پس شما این وسط چیکاره هستین و ایمه این قیمت ۴۷۰۰۴۸۰۰ چی هست میشه توضیح بدین من ۲۰۰۰دلار میخوام بایر ۶ صبح برم وایستم تو صف مملکت با این همه نفت و گاز این هست وضعش
  • بی نام DE ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    18 1
    « مبارک خیلی خوشگل بود ، آبله هم درآورد » بعد از کاهش سود بانکی و قد کشیدن قیمتها ، پول ملی هم سقوط کرد جای این آقا بودم از خجالت ، سکوت میکردم .
  • فرشادی A1 ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    2 4
    اقای سیف سفته بازان چرا ارز می خرند چون قیمتش واقعی نیست و امیدوارند که قیمتها رشد کند و درست فکر می کنند. اگر بانک مرکزی با سیاست پوپولیستی قیمت ارز را به تدریج افزایش می داد دلالان غلط می کردند بحران درست کنند. کل اقتصاد و تولید تو رکود و کما هست بعد بانکها سود 20 درصدی می دهند خوب این نقدینگی ها معلوم هست ارزش پول ملی را تضعیف می کند. همین قدر که پول تولید می شود تو بانکها همینقدر هم که تولید افزایش پیدا نکرده اینجاست که نقدینگی ظغیان می کند.
  • رضا ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    18 0
    خوب هر دفعه گناه رو گردن این و آن انداختن و دزد رو بگیرید ، دزد رو بگیرید راه بیاندازید ، مردم هم کور و کر و نفهمند دیگه
    • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
      6 0
      چی میگی اونا میگن تقصیر دلالاست تو هم باورت شده؟ یعنی دلالا زورشون از بانک مرکزی که به چاه نفت وصله بیشتره؟
  • بی نام SE ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    5 1
    چند نرخي بودن يك ارز در صرافيهاي مختلف عامل اصلي سفته بازي مردم است
  • بی نام SE ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    2 3
    عدم نظارت و كنترل مؤثر روي صرافيها و دلالان عامل اصلي فساد و بي نظمي در بازار ارز شده است
  • بی نام A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    12 0
    فقط جان هر کی دوست دارید نذارید این استاد اسدیه بانک مرکزی حرف تازه بزنه.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    9 0
    دوباره بهم ریخت دلار . به نفع دلالا . سیف جان سود رو ببر رو 25
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    6 0
    ازاولش هم معلوم بود این تجربه قدیمی بگیروببند نتیجه بلند مدت نداره
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    7 0
    مارو مسخره كردين، الان بندر صرافى هادلار رو مى گن ٤٨٠٠ و يورو رو ميدن ٤٩٠٠ گردنشون هم كلفته، لطفا يه صرافى تو بندرعباس معرفى بفرماييد به اين قيمتها بفروشن كدوم نظارت
  • بی نام A1 ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    4 0
    حالا پیدا کنید بازرسان بانک مرکزی را.......
  • بی نام A1 ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    1 5
    بهترین سرمایه گذاری بی تردید بازارمسکن است که بعداز5 سال رکودواردفاز رونق شده سرمایه گذاری در ارز و طلا هم سودآوراست اما سرمایه گذاری در مسکن ریسک آنهاراندارد تکلیف بورس هم که روشن است و بدلیل بازگشت نرخ سودبانکی به 20 درصد و آینده ناخوشایند برجام سرمایه گذاری دربورس یعنی ضرر
  • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    3 3
    اینبار باید دلال ها رو همون جا کنار خیابون در جا اعدام کنید. با کتک کار درست نمیشه.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    4 0
    لطفانوع اعدام راهم مشخص بفرمایید
  • بی نام A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    5 1
    اصلا این ها به کنار بیایید فرض کنیم همین قیمت نیز باشد دلار هزار تومان گران میشه بعدش 200 تومان ارزون میکنند همه سر و دست می شکنند.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    4 0
    بیچاره اونهاییکه دلارشان را بااین قیمتهای الکی میفروشند
  • بی نام A1 ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    0 0
    اصل مسئله این است که اجازه بدهید با شیب ملایم تر نرخ واقعی باشد تا با یک جهش، شوک غیر قابل کنترل اقتصادی اتفاق نیفتد آیا مگر افزایش نرخ ارز دستوری است که می گویید مخالفید اصل مشکل این است که با تئوری های نادرست ثابت ماندن نرخ ارز به صورت دستوری و با حراج منابع ملی اتفاق می افتد، اما افزایش هم بدون شک رخ خواهد داد و هر چه بیشتر نرخ واقعی سرکوب شود، افزایش هم شدیدتر خواهد بود.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    5 0
    این سرکوب و حراج منابع ملی باعث می شود اشکالات در اقتصاد نمایان نباشد و ناکارآمدی پشت سرکوب غیر واقعی نرخ ارز مخفی شود.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    4 1
    اگر مدیریت دولت در واقع تلاش برای سرکوب نرخ ارز در چند ماه آینده جواب نداد و ارز نرخ واقعی خودش را تحمیل کرد، آیا آقای اقتصاد دان پاسخگو خواهند بود که از سرکوب و ثابت ماندن نرخ ارز چه سودی می برده اند و چطور منتفع می شده اند که اینطور به دیگر اقتصاددان ها برچسب می زده اند و مانع ارائه تحلیلی صحیح از واقعیت نرخ ارز می شده اند؟
  • بی نام A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    10 0
    اين افزايش قيمت كار جمشيد بسم الله است با ده هزار دلار دارايي قيمت موجودي دلار كل مملكت رو بالا پايين ميكنه شما ها اقتصاد نميدونيد فقط روحاني و احمدي نژاد و ...اقتصاد ميدونن
  • بی نام A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
    10 0
    بهرحال به مرگ گرفتند تا مردم به تب راضی باشند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین