معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش از توسعه و افزایش شمار پایگاههای تغذیه سالم در مدارس از ابتدای مهر ماه خبر داد.
عباس حیصمی درباره ساماندهی بوفههای مدارس، گفت: تغذیه ارائه شده در بوفههای مدارس به سه دسته تقسیم میشود که توزیع و ارائه مواد تغذیه در بوفهها تنها بخشی از تغذیه دانشآموزان را تشکیل میدهد.
وی افزود: برای توزیع تغذیه بین دانشآموزان آییننامهای وجود دارد که براساس آن اقلام غذایی مجاز و مغذی و مفید در بوفهها ارائه میشود و کارشناسان نیز بر عملکرد آنها نظارت داشته، از روند آنها گزارش تهیه میکنند و در صورتی که تخلفی صورت بگیرد، به آن رسیدگی میشود.
معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بخش دیگر از تغذیه دانشآموزان مربوط به تغذیهایست که با خود مدرسه میآورند که بیشتر در مقاطع ابتدایی مطرح است که در این بخش با برگزاری جلسات توجیهی در انجمنهای اولیا و مربیان، نسبت به تغذیه سالم دانشآموزان اطلاع رسانی می شود.
به گفته وی، بخش دیگری از تغذیه دانشآموزان مربوط به تغذیه رایگان است که دولت متعهد شده و در طول سال تحصیلی آن را طی برنامهای اجرا میکند که توزیع شیر و نان غنی شده از جمله این برنامه ها است.
حیصمی در ادامه این گفتوگو، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکلی که در بوفههای برخی مدارس وجود دارد ، مربوط به مدارسی است که در سنوات قبل احداث شدهاند و فضاهای کوچک و قدیمی یا اتاقکهایی به عنوان بوفه در نظرگرفته شده، لذا تعریف پایگاه تغذیه سالم به علت مشکل سختافزاری در این مدارس یکی از این مشکلات است.
وی ادامه داد: در مدارس جدیدالتاسیس بوفههای استاندارد تعبیه شده و امکان توسعه پایگاههای سالم نیز در آنها وجود دارد.
معاون دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در پایان اضافه کرد: قبول داریم در برخی مدارس بوفه ها از استاندارد مناسب برخوردار نیستند اما یکی از برنامههای جدی وزارت آموزش و پرورش در بخش سلامت دانشآموزان از سال تحصیلی جدید توسعه پایگاههای تغذیه سالم برای دانشآموزان در مدارس سراسر کشور است و هر ساله حدود یک هزار پایگاه به پایگاههای قبلی افزوده میشود.
نظر شما