5 اطلاعیه بانک مرکزی در راستای سیاست‌های اخیر ارزی کشور منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس اطلاعیه شماره 7 بانک مرکزی، در راستای اجرای تصویب‌‌نامه شماره 4353/ ت/ 55300 مورخ 1397.01.22 هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاست‌های جدید ارزی، بدین وسیله به اطلاع می‌‌رساند مقررات مربوط به شرایط و نحوه تامین ارز برای ۳۳ مورد نیاز ارزی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است.
همچنین براساس اطلاعیه 8 بانک مرکزی، در راستای اجرای تصویب‌نامه شماره 4353/ت/55300 مورخ 1397.01.22 هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاست های جدید ارزی بدین وسیله ضوابط فعالیت صرافی‌ها به شرح زیر به اطلاع عموم می‌رسد:
۱. عملیات مجاز صرافی‌ها به شرح زیر است:
- انتقال ارز به دستور هر یک از بانک‌های دارای مجوز ارزی
- خرید ارز ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی از صادرکنندگان
- فروش ارز خریداری شده به متقاضیان از طریق سیستم بانکی
۲. تمام صرافی‌ها تا اطلاع ثانوی مجاز به خرید و فروش اسکناس به صورت فیزیکی نبوده و این امر از طریق بانک‌ها انجام خواهد شد.
در ضمن تمام دارندگان ارز به صورت اسکناس می‌توانند نسبت به سپرده‌گذاری آن نزد بانک‌ها اقدام کنند و بازپرداخت سپرده‌های مزبور و سود آنها توسط بانک مرکزی تضمین می‌شود.
در اطلاعیه شماره ۹ بانک مرکزی آمده است؛ در راستای اجرای تصویب‌نامه شماره 4353/ت/55300 مورخ 1397.01.22 هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاست‌های جدید ارزی بدین وسیله کلیات تامین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور را به شرح زیر به اطلاع عموم می‌رساند:
۱. تامین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور صرفا پس از انجام ثبت سفارش و ثبت خدمت امکان‌پذیر است.
۲. انتقال ارز از طریق سیستم بانکی و یا صرافی‌های مجاز با تقاضای بانک عامل انجام خواهد شد.
در اطلاعیه شماره ۱۰ بانک مرکزی آمده است؛ در راستای اجرای تصویب‌نامه شماره 4353/ت/55300 مورخ 1397.01.22 هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاست‌های جدید ارزی بدین وسیله کلیات تامین ارز برای واردات کالا و خدمات از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی را به شرح زیر به اطلاع عموم می‌رساند:
۱. واردات کالا و خدمت از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشمول بخش اول مجموعه مقررات ارزی است.
۲. رفع تعهد ارزی واردکنندگان کالا و خدمت به مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی منوط به ارائه پروانه ترخیص قطعی کالا و یا اصل صورت حساب های قطعی انجام کار و ارائه تاییدیه کارفرما (در موارد خدماتی) است.
۳. چنانچه سررسید اعتبارات اسنادی / بروات اسنادی مدت‌دار که به مقصد مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی گشایش /ثبت شده‌‌اند، بعد از تاریخ 1397.01.21 باشد، تامین ارز آنها پس از انجام ثبت خدمت در بانک عامل امکان‌پذیر خواهد بود.
جزییات و ضوابط مربوط به تامین ارز برای واردات کالاها و خدمات خدمات از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، طی بخشنامه به بانک‌های عامل ابلاغ شده است.
همچنین براساس اطلاعیه شماره ۱۱، در راستای اجرای تصویب‌نامه شماره 4353/ت/55300 مورخ 1397.01.22 هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاست‌های جدید ارزی بدین وسیله نحوه تامین ارز برای حواله‌ها و اعتبارات اسنادی مربوط به قبل از تاریخ 1397.01.21 به اطلاع عموم می‌رسد:
۱. در مواردی که ارز حواله قبل از تاریخ 1397/1/21 توسط بانک مرکزی تامین و حواله صادر شده و اسناد حمل در مهلت مقرر به بانک عامل ارائه شود، نرخ ارز تسویه همان نرخ ارز تامین شده است.
۲. در صورتی که اسناد مزبور پس از مهلت مقرر واصل شود، پذیرش اسناد ارائه شده منوط به موافقت بانک مرکزی و پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز از زمان صدور حواله تا تاریخ تحویل اسناد حمل به بانک عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) خواهد بود.
۳. در مواردی که ارز مربوطه به نرخ مبادله‌ای توسط بانک مرکزی تامین، لیکن حواله صادر نشده باشد، حداکثر شش ماه از تاریخ تأمین ارز باید اسناد حمل به بانک عامل ارائه شود و در این صورت، نرخ ارز تامین شده ملاک تسویه خواهد بود.
۴. در صورت انجام حواله و عدم ارائه اسناد حمل ظرف مهلت مزبور، پذیرش اسناد منوط به موافقت بانک مرکزی و پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز زمان تامین ارز تا تاریخ ارائه اسناد حمل به بانک عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) خواهد بود.
۵. در صورت عدم انجام حواله ظرف مهلت مذکور، بانک عامل موظف است ارز مربوطه را به بانک مرکزی برگشت دهد.
۶. تامین ارز بابت باقی‌مانده تمام اعتبارات اسنادی گشایش یافته و بروات اسنادی ثبت شده قبل از تاریخ 1397.01.21 به نرخ روز اعلامی از سوی بانک مرکزی است.
جزییات و ضوابط مربوط به تامین ارز برای نحوه تامین ارز برای حواله‌ها و اعتبارات اسنادی طی بخشنامه به بانک‌های عامل ابلاغ شده است.

35225

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 769687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali CA ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    3 4
    ببینیم واقعا دولت میتونه جلوی یک سری از دلال ها رو بگیره یا نه. هروقت عمده مردم به جای دلالی کردن و پول مفت درآوردن دنبال کار باشند چه خودشان کار کنند و چه برای دیگران کار کنند ، اونوقت میشه انتظار داشت وضع بهتر بشه. شما به افراد اطراف خودتون نگاه کنین. خیلی ها هستند که از طریق دلالی درامد دارند. یک سری از این دلالها فقط دلار می خرند و می فروشند. اون سری دیگه فلان چیز رو می خرند و میفروشند. یک عده فقط با تلفن می خرند و می فروشند بدون اینکه حسابرسی بشن. جالبه که همین افراد از همه بیشتر اظهار ناراحتی می کنن. اگر بگی خودت چرا شفاف نیستی ، هزار تا بهانه میاره . گرونی دلار و بیچارگی ملت ، نتیجه عملکرد خودمان است. خودمان حاضر نیستیم تحت ضابطه کار کنیم ولی انتظار داریم بقیه ضابطه مند باشند.
  • بی نام A1 ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    10 1
    تعريف شغل صرافي مگر غير از تبديل اسكناس است؟ من چنين چيزي در دنيا نديده ام. شما نانوايي بدون نان تا حالا ديده ايد؟
  • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    1 0
    دولت هنر کرده که نرخ ارز رو آورده 4200 تومان .قبل سال تولید کنندگان صنایع داخلی ارز رو ارزونتر میخردیند با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که سال تولید از حمایت ملی است.اما دلار 3700 تومنی مبادله ای الان باید 4200 بخرند .این یعنی 500 تومان گرانتر از سال قبل البته اگه دلاری مانده باشد .متاسفانه کسی از مسولان عمیقا به فکر اطلاح نظام بانکی و ارزی کشور نیست و استراتژی در این مورد وجود ندارد وفقط بصورت تاکتیکی و مسکن عمل میکنند که دوای درد جامعه نیست
  • بی نام GB ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    1 0
    صورت مساله رو کلا پاک کرد ارز رو تبدیل به کالای غیر قانونی کرد که نرخ رسمی و غیر رسمی نداشته باشه. راحت. خلاص