یادداشت نویس یک روزنامه آمریکایی در مطلبی به دلایل عدم حمله رژیم صهیونیستی به ایران، تاکنون پرداخته و نوشته است چرا با وجود اعتقاد چند ساله نویسندگان این روزنامه مبنی بر حمله به ایران، این حمله هنوز محقق نشده است.

به گزارش "تابناک"، روزنامه "وال استریت ژورنال" در ادامه یادداشت، چهار دلیل در مورد عدم حمله رژیم صهیونیستی به ایران ذکر کرده است که هر کدام از این دلایل در جای خود قابل توجه است. اولین فرضیه که درباره این عدم حمله مطرح است، جمع بندی طراحان حمله نظامی اسرائیل مبنی بر این است که این حمله نظامی احتمالا موفقیت آمیز نخواهد بود و یا هزینه های آن بر منفعتش فزونی نداشته باشد.

دومین فرضیه در این زمینه، اینکه اسرائیل در صدد است تا با خرید زمان تجهیزات تهاجمی و تدافعی خود را برای تدارک چنین حمله ای آماده و فراهم کند. چرا که اخیرا اسرائیل موشک ضد موشک خود را آزمایش کرده، موشکی که علیه موشک های کوتاه بردی که ممکن است توسط حماس و حزب الله و در حمایت از ایران به سوی مناطق اشغالی در سرزمین فلسطین شلیک شود، عمل می کند.

علاوه بر این اسرائیل خرید جنگنده های اف 35 را لغو کرده است و به خرید جنگنده های اف 15 اکتفا کرده است، چرا که جنگنده های اف 35 بسیار گرانقیمت تر  و وعده تحویل آنان به اسرائیل در سال 2115 موکول شده بود.

بر پایه این گزارش، سومین فرضیه در این زمینه، به سیاست داخلی تل آویو بر می گردد. اگر چه ممکن است نتانیاهو با حمله به ایران موافقت داشته باشد، اما وی فرمان حمله را بدون حصول اجماع با کسانی چون ایهود باراک وزیر دفاع، شیمون پرز رئیس جمهور، گابی اشکنازی رئیس ارتش و داگان رئیس موساد صادر نخواهد کرد. این در حالی است که گفته می شود اغلب این افراد، به جز ایهود باراک با این حمله مخالف هستند.

 به همین خاطر به نظر می رسد که، تلاش بنیامین نتانیاهو برای برکنار کردن اشکنازی و داگان در ماه های اخیر و در نظر داشتن افراد موافق حمله به ایران برای جایگزین نمودن با این دو چهره مخالف حمله در همین راستا باشد.

این گزارش می افزاید: فرض چهارم نیز این است که اسرائیلی ها به شدت و عطف به تجربیات سابق خود از جمله حمله به نیروگاه هسته ای عراق در اوسیراک به شدت بیمناک هستند، چرا که در آن حمله و همچنین حمله مشترک فرانسه، انگلیس و اسرائیل به مصر در زمان جمال عبدالناصر و در جنگ سوئز، آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا به حمایت از اعراب پرداخت و به همین بهانه از اسرائیلی ها دوری گزید لذا اسرائیلی ها در این مقطع نیز می ترسند که با حمله به ایران، آمریکا را از خود دور کرده و بین خود و این کشور فاصله اندازند. به خصوص که باراک اوباما نیز با چنین حمله ای موافقت ندارد.

آنچه در این میان جالب توجه است اینکه نویسنده چهار دلیل خود مبنی بر عدم حمله رژیم صهیونیستی به ایران را به صورت یکجانبه و در حد دولت صهیونیستی توضیح داده است و به قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی، مناسبات منطقه ای و بین المللی و پیامدهای گریز ناپذیر این حمله برای جامعه جهانی اشاره ای نکرده است.

 گو اینکه می توان یکی از مهم ترین دلایل عدم حمله اسرائیل به ایران را، ترس این کشور از واکنش های کوبنده جمهوری اسلامی و ملتی دانست که تاکنون هرگونه تجاوز خارجی را با شدیدترین شکل ممکن پاسخ داده اند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 77166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =