احمد رحمانيان در اختتاميه هفتمين جشنواره نوجوان سالم ويژه دانش آموزان فارس، با بيان اينكه از جمله معضلات پيش روي نسل جوان به ويژه دانش آموزان ما، موضوع آسيب هاي اجتماعي است، گفت: تشريح آثار سوء اين آسيب ها و آموزش نحوه پيشگيري از آن و همچنين تبليغ و ترويج راهكارهاي پيشگيري و مقابله در قالب برنامه هاي فرهنگي، در كنار مشاركت دانش آموزان و والدين آنها در اين امر و نيز ارائه طرح ها و ايده هاي نو مي تواند نقش موثري در كاهش آسيب هاي اجتماعي داشته باشد.
اين مقام قضايي با اشاره به اينكه تعليم و تربيت، حوزه گسترده اي است و به رغم مشكلات فعلي جامعه نمي توان مراقبت هاي همه جانبه از دانش آموزان به عمل آورد، تصريح كرد: حتي در شرايط عادي نيز آموزش و پرورش به كمك ديگر دستگاه ها و نهادها براي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در بين دانش آموزان نياز دارد و همه بايد براي آگاهي بخشي به ياري نسل جوان و دانش آموزان بشتابند.
سرپرست اداره كل آموزش و پرورش فارس نيز در اين جشنواره با بيان اينكه در برخورد با ناهنجاري هاي اجتماعي دانش آموزان، تنها نگاه سنتي كافي نيست، گفت: براي برخورد با آسيب هاي اجتماعي بايد به دنبال راهكارهاي نو باشيم تا دانش آموزان به خودباوري برسند و با توانمندسازي و غني كردن اوقات فراغت آنها، زمينه رشد و تعالي آينده سازان جامعه را فراهم كنيم.
عبدالرسول احمدي با اشاره به ديدگاه هاي متفاوت در برخورد با آسيب هاي اجتماعي، بيان كرد: يكي از روش هاي برخورد با ناهنجاري هاي موجود در جامعه، روش سنتي مبتني بر تشويق و تنبيه است. در اين روش دانش آموز درس مي خواند تا نمره بگيرد و راننده از ترس پليس و جريمه نشدن پشت چراغ قرمز مي ايستد، اما اين شيوه به رغم كارسازبودن، چندان در باورها نمي ماند و پايداري چنداني ندارد.
وي اضافه كرد: ديدگاه دوم در اين زمينه، معرفي افراد شاخص و نمونه جامعه با مدل سازي و الگوپذيري در زمينه هدايت افراد به سمت انجام رفتارهاي شايسته است. اين روش خوب است اما كامل نيست و الگوها در ادامه به خطا مي روند. اين الگوهاي فرهنگي، ورزشي، سياسي و اجتماعي، افرادي نيستند كه بتوانند ثبات عقيده دائمي الگويي براي جامعه و به ويژه جوانان داشته باشند.
سرپرست نهاد تعليم و تربيت فارس افزود: در كنار اين روش ها، روش تاثيرگذار و درست، دروني كردن ارزش هاست كه برگرفته از الگوي اسلامي است و بايد تلاش كنيم كه گسترش يابد و رفتارهاي درست و دوري از تخلف و آسيب هاي اجتماعي را براي دانش آموزان به ارمغان آورد.
احمدي يادآور شد: دين اسلام به دليل برخورداري از معنويت، دستورها و آموزه هاي عقلاني مي تواند بهترين راهكار براي دروني كردن اخلاق و معنويت در بين دانش آموزان و كاهش آسيب هاي اجتماعي باشد.
وي گفت: با بهره گيري از روش تشويق و تنبيه و الگوسازي از ائمه معصومين(ع) در كنار بهره گيري از معنويات دين اسلام، مي توان به روشي كارآمد در كاهش ناهنجاري هاي اجتماعي دست يافت.
رئيس گروه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي وزارت آموزش و پرورش نيز خواستار پوشش حداكثري دانش آموزان در فعاليت هاي اين حوزه و نيز شركت در جشنواره هاي نوجوان سالم شد.
علويه مريم رحيمي با تاكيد بر اهميت پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي، گفت: براساس فرامين مقام معظم رهبري، همه نهادها بايد در امر جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي به كمك آموزش و پرورش بيايند.
وي افزود: دانش آموزان منتخب در اين جشنواره و نظاير آن مي توانند سفيران شايسته اي براي ترويج فعاليت هاي اين حوزه و كاهش معضلات اجتماعي در بين دانش آموزان باشند.
رئيس اداره مراقبت در برابر آسيب هاي اجتماعي آموزش و پرورش فارس نيز در ادامه كار اين جشنواره گفت: در سال جاري هفتمين جشنواره دانش آموزان نوجوان سالم و جشنواره ابتكارات مدرسه اي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در دو بخش در سطح ادارات آموزش و پرورش برگزار شد.
ليلا نورافشان با بيان اينكه آثار ارسالي دانش آموزان به جشنواره نوجوان سالم از رشد 6 درصدي نسبت به جشنواره ششم برخوردار بوده، بيان كرد: در مجموع 319 فيلم كوتاه، 911 عكس و تعداد هزار و 397 مقاله از دانش آموزان سراسر استان به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شد.
وي اضافه كرد: در بخش ويژه فرهنگيان و والدين دانش آموزان نيز 638 مقاله از فرهنگيان و 329 مقاله از والدين دريافت كرديم كه نشان دهنده استقبال خوب آنهاست.
نورافشان همچنين از ارسال 3 هزار و 775 روزنامه ديواري، 25 هزار و 296 نقاشي، 619 نرم افزار چندرسانه اي، 10 هزار و 691 انشا، 386 ابتكار، 87 تئاتر و نمايش و يكهزار و 328 ايده به اين دبيرخانه خبر داد.
وي گفت: در مجموع 52 هزار و 765 نفر از دانش آموزان، كاركنان و والدين موفق به ارسال آثار خود به دبيرخانه اين جشنواره شدند كه نسبت به سال گذشته از رشد 12 درصدي برخوردار بوده است.
در پايان مراسم اختتاميه جشنواره جوان سالم از 500 نفر از دانش آموزان، فرهنگيان و اولياي دانش آموزان سراسر استان فارس به عنوان منتخبين، تقدير به عمل آمد.
46
نظر شما