ایسنا نوشت: معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هشدار داد: اگر اروپایی‎ها ظرف چند هفته نتوانند تضمین‎های لازم و عینی را به ما بدهند که منافع ما در برجام تامین می‎شود؛ قطعاً روش‎های دیگری را اعمال می‎کنیم و مشخص می‎شود که حاضر نیستیم در هر شرایطی در برجام بمانیم.

مجید تخت روانچی در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد احتمالی اروپا برای فرسایشی کردن مذاکرات تاکید کرد: پس از اعلام خروج آمریکا از برجام،​ مهلتی که آقای رئیس جمهور برای مذاکرات تعیین کرد چند هفته بود، روشن است که چند هفته، چند ماه نیست و اگر کسی فکر کند که مثلا می تواند از طریق فرسایشی کردن مذاکرات، موضوع را لوث کند اشتباه کرده است.

وی گفت: البته نمی خواهم بگویم که این قصد را دارند اما هم در زبان فارسی و هم در زبان های مختلف اروپایی مشخص است که چند هفته چه معنی دارد. بنابراین موضوع برای ما و اروپایی ها روشن است که مذاکرات نمی تواند طولانی باشد.

اهم اظهارات تخت روانچی به شرح زیر است:

* در مذاکره با طرف های اروپایی به دنبال آن هستیم که در قبال پایبندی کامل ایران به تعهدات برجام، تحریم ها لغو شود و کشورمان بتواند به فعالیت های اقتصادی که قبلاً در چارچوب محدودیت های تحریمی امریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت با آن مواجه بود کارهایش را انجام دهد.

* برای نمونه در فروش نفت، قبل از برجام با محدودیت ها و تحریم هایی مواجه بودیم که پس از برجام این تحریم ها رفع شد. اگر تحریم های آمریکا برگردد و ما نتوانیم صدور نفتمان را مانند الان ادامه دهیم این نقض آشکار برجام و نوعی محدودیت است که نمی توانیم قبول کنیم. اگر بر اثر تحریم های آمریکا در صدور نفت ما خدشه وارد شود این را باید کسی جبران کند. چه کسی می خواهد جبران کند؟ اگر اروپایی ها ادعا دارند که می توانند از طریق روش هایی که دارند این را تضمین کنند باید به ما بگویند که تضمین های عینی چیست.

* نمونه دیگر این که در زمینه تبادلات بانکی است، ما در معاملاتمان طبعا نیاز داریم که با بانک های دنیا ارتباط داشته باشیم اکنون به علت اقدامات آمریکایی ها برخی محدودیت ها وجود دارد و بانک های بزرگ به میدان نمی آیند و می ترسند که با تحریم آمریکا مواجه شوند. با این حال اکنون نوعی ارتباط بانکی با بانک های دنیا برقرار است، اگر تحریم ها برگردد و روابط کنونی میان بانک های ایران و بانک های دنیا دچار اختلال شود چه کسی باید آن را جبران کند و چطور جبران می شود؟ اینها پرسش هایی است که ما داریم و تضمین هایی می خواهیم که اینها کاملا روشن و شفاف شود.

*ما در هر شرایطی در برجام نخواهیم ماند، این را هم مقام معظم رهبری فرمودند و هم رئیس جمهور و سیاست نظام این است که شأن و عزت ملت ایران بالاتر از این چیزهاست. نمی توانیم قبول کنیم که چیزی بر ما تحمیل شود؛ برجام را پذیرفتیم، حسن نیتمان را نشان دادیم و به آن متعهد بودیم اما طرف مقابل نقض عهد و بدعهدی کرد و در نهایت از آن خارج شد. موضع ما روشن است به طرف های مذاکراتی به ویژه اروپایی ها اعلام کرده ایم که چند هفته به آنان فرصت می دهیم؛ چون چین و روسیه که موضعشان مشخص است و دیدگاهشان را در حمایت از برجام به صراحت اعلام کرده اند.

* سناریوهای اعلامی آقای ظریف مربوط به زمان پیش از خروج آمریکا از برجام بود، الان با وضع جدیدی مواجهیم اما انتخاب های مختلفی داریم که آن را بررسی کرده ایم این که در نهایت چه گزینه ای را بخواهیم انتخاب کنیم منوط به تصمیم مسئولان عالی نظام است. اکنون تمرکز ما بر این است که این چند هفته، مذاکرات طبق اصولی که تعیین کردیم به کجا می رسد.

* پمپئو هم در سخنان اخیرش گفت که برجام قابل مذاکره نیست و یک بار دیگر آمریکایی ها دست ردی به سینه برخی زدند که فکر می کردند می توانند از طریق این موضع گیری ها، کاخ سفید را راضی کنند. موضع ما هم که از ابتدا روشن بود و همواره اعلام کردیم که مفاد برجام کاملا مشخص است و ابهامی در آن نیست بنابراین از نظر ما مباحث موشکی، منطقه ای و مباحث دیگر قابل طرح در برجام نیست.

*{در پاسخ به اینکه چه تضمینی وجود دارد که مذاکره با اروپایی ها به سرنوشت مذاکرات سال های ۸۲ تا ۸۴ منجر نشود؟}: اگر بخواهم خیلی روشن پاسخ بدهم، تضمینی نمی بینیم که بخواهم بگویم این مذاکرات در چند هفته آینده به تضمین روشنی می رسد؛ اتفاقا ما در پی گرفتن تضمین روشن از آنان هستیم. اگر پرسشتان این است که پیش بینی ما دریافت قطعی تضمین است، خیر؛ نمی توانیم الان پیش بینی کنیم که مذاکرات ما و اروپایی ها قطعاً به نتیجه می رسد اما آنچه بر آن تاکید داریم و آن را خیلی روشن و صریح در موضع گیری ها و مذاکرات با اروپایی ها مطرح کردیم این است که ما تضمین قطعی و روشن می خواهیم تا کارهایی که در برجام می تواند انجام شود پس از خروج آمریکا به راحتی ادامه یابد اما اینکه به نتیجه می رسیم یا نه در چند هفته آینده روشن می شود.

*به اروپایی ها گفتیم که فقط اظهار حمایت زبانی فایده ندارد، یعنی تاکید بر اجرای برجام از طریق بیانیه کافی نیست؛ آنان باید به طور ملموس، روشن و شفاف مشخص کنند که با بازگشت تحریم های آمریکا، تعاملات ایران با دیگر کشورها به چه نحو تحت تاثیر قرار نمی گیرد و به طور عادی ادامه خواهد یافت.

واکنش معاون سیاسی سپاه به اظهارات وزیر خارجه آمریکا

تسنیم نوشت: 

سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم درباره اظهارات ضد ایرانی اخیر وزیر خارجه آمریکا گفت: صحبت‌های وزیر امور خارجه امریکا حکایت از این دارد که ایشان گویا 40 سال گذشته را در خواب به سر می‌برده است و با اتفاقاتی که در این سال‌ها در جهان و منطقه رخ داده است آشنایی نداشته و از تحولات میدانی بی خبر هستند.

وی افزود: صحبت‌های پمپئو با این تصور صورت گرفته که آمریکا هنوز همان آمریکای قبل از پیروزی انقلاب است و ایران هم همان ایران تحت سلطه آمریکا است و دچار نوعی توهم شده و یک سلسله بایدهایی را از جایگاه آمریکای آن دوران دیکته می‌کند و فکر می‌کند ملت ایران باید این کارها را انجام دهد.

معاون سیاسی سپاه ادامه داد: در 40 سال گذشته واقعیت‌هایی رقم خورده که بهتر است آقای پمپئو با آنها آشنا بشود. آنچه وی بر زبان آورده جمع بندی چیزهایی است که رئیس جمهور و وزرای پیشین آمریکا، برخی از سناتورها و نمایندگان آمریکا در طی این سال‌ها بر زبان آورده‌اند که پمپئو این حرف‌ها را فهرست وار پشت سر هم ردیف کرده و تصور می‌کند که می‌تواند به یک چنین خواسته‌هایی دسترسی پیدا کند.

سردار جوانی با اشاره به واقعیت‌های موجود در شرایط منطقه‌ای و جهانی تصریح کرد‌: دوران پایان حضور آمریکا در منطقه راهبردی غرب آسیا فرا رسیده است و این ملت‌های منطقه هستند که آینده منطقه غرب آسیا را رقم خواهند زد. دوران نفوذ استعمارگران غربی و اروپایی در منطقه پایان پیدا کرده و این موضوعی است که چند سال قبل آقای ریچارد هاوس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا بیان کرد و خوب است که آقای پمپئو به صحبت برخی از شخصیت‌های واقع بین آمریکایی مراجعه کند تا ببیند آنها در رابطه با احوال آمریکای امروز چه می‌گویند. ریچارد هاوس صریحا بیان کرد که دوران امپراطوری آمریکا بر منطقه غرب آسیا پایان پیدا کرده و لذا کشوری که دوران ابر قدرتی‌اش به پایان رسیده بهتر است که واقع بین باشد و اعتبار خودش را از دست ندهد.

وی با بیان اینکه صحبت‌های پمپئو موجب بی اعتباری بیشتر آمریکا می‌شود، اظهار داشت: نه آمریکا امروز در موقعیتی است که وزیر خارجه‌اش بتواند چنین نطقی را بکند و نه جمهوری اسلامی در شرایطی قرار دارد که تحت تاثیر چنین ادبیاتی قرار بگیرد. امروز ملت ایران یک ملت توانمند در منطقه است و جبهه مقاومتی در منطقه وجود دارد که همانطور که طومار داعشی را که آمریکایی‌ها بوجود آورده‌ بودند را برچید، قطعا طومار مداخله گران خارجی در منطقه را هم جمع خواهد کرد.

معاون سیاسی سپاه در پایان تاکید کرد: حضور ایران در عراق و سوریه به دعوت دولت‌های قانونی این کشورها وبرای همراهی با ملت‌های این منطقه بر اساس منافع مشترک کشورها بوده است و اگر کسی باید از این منطقه خارج بشود، آمریکای مداخله‌گر است که طی این سال‌ها جز خسارت چیزی را برای منطقه رقم نزده وامروز هم ملت و دولت سوریه حضور آمریکا در این کشور را غیر قانونی و غیر مشروع می‌دانند و این آمریکا است که باید از سوریه برود.

27214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 779333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام US ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۴
    3 0
    حرف حساب صادق زیباکلام درباره تقلای بی حاصل حسن روحانی برای حفظ فتح الفتوح/ با کدام منطق اروپا باید تجارت با آمریکا را فدای ایران کند؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۴
    4 1
    متاسفانه وقتي برجام با تمام پيچيدگي هايش مورد موافقت قرار گرفت عده اي در داخل که پاسخگو هم نيستند دست به اقدامات تحريکي از جمله بزرگتر کردن فعاليت هاي موشکي زدند با شعار نابود گردد روي آن که فقط دودش برچشم مردم رفت و.
  • عليرضا A1 ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۴
    0 0
    با توجه به محتواى سخنرانى اقاى پمپوء به اين نتيجه رسيدم كه ايشان از نظر درك سياسى بسيار كوته بيين هستن و براحتى اقاى ظريف ايشان را محكوم و شرمنده ميكند وقتى اقاى جان كرى حريف اقاى ظريف نشد اين مرد ساده لوح كه الفباى سياست رو نميدونه چطور ميخواهد جلو ظريف قد علم كنه