اقدامات حفاظتی و مدیریتی چون تهیه طرح جامع مدیریتی بم و منظر فرهنگی آن، تکمیل نقشه‌ها و مطالعات باستان شناسی، استحکام بخشی و محافظت از ارگ بم به منظور خارج کردن این بنا از فهرست میراث در خطر انجام شد.

به گزارش فارس:

مسعود علویان صدر، معاون حفظ، احیا و ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی به منظور حفاظت و پاسداشت این اثر مهم جهانی پس از زلزله افزود: به استناد مصوبات تصویب شده در کمیته میراث جهانی در نیوزیلند و قرار گرفتن این بنا در فهرست میراث در خطر، مقرر شد کشورمان اقدامات حفاظتی و مدیریتی را در این منطقه اعمال کند.

علویان صدر اضافه کرد: بدین منظور کشور ایران پیش نویس نهایی سند به روز ثبت جهانی بم و منظر فرهنگی آن را تهیه و ارسال کرد.

وی دومین اقدام انجام یافته را تهیه و تصویب طرح جامع مدیریتی بم و منظر فرهنگی آن عنوان کرد و گفت: این طرح به انجام وظایف مشخص و معین تمامی دستگاه‌های مدیریت شهری در ارتباط با حفاظت از این اثر جهانی نظارت دارد.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: این طرح پس از تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران، به عنوان یک سند به کمیته میراث جهانی ارائه شد.

علویان صدر تکمیل نقشه‌های باستان شناسی و ژئومورفولوژی(زمین ریخت شناسی)برای تدقیق حدود بیرونی مناطق میراثی در بم را سومین اقدام مطرح کرد و بیان داشت: برای این منظور نقشه‌های یک پانصدم تهیه و در این نقشه علاوه بر علامت‌ گذاری، محدوده اثر نیز کاملا مشخص شد.

وی از دیگر اقدامات انجام یافته به تأمین امنیت کافی برای مناطق میراثی و اثر جهانی ارگ بم اشاره کرد و افزود: برای این منظور یگان حفاظت در این منطقه مستقر و تجهیزات کافی امنیت فراهم شد.

وی با اشاره به استحکام بخشی و محافظت از ارگ بم و سایر آثار مهم میراث جهانی و متعلقات ارزشمند واقع در محدوده این اثر به ویژه بخش عامه نشین و حاکم نشین به عنوان اقدامات دیگر بیان داشت: بدین منظور قرار دادهایی با دانشگاه صنعتی درسدن آلمان برای تهیه طرح استحکام بخشی انعقاد شد.

به گفته این مقام مسئول علاوه بر این قرارداد، از تمام ظرفیت‌ها و تجارب کشورهای آلمان، ژاپن، ایتالیا در ارتباط با استحکام بخشی خشت استفاده شد به جرأت می‌توان گفت کشورمان یک پایلوت مهم و الگویی جهانی در موضوع استحکام بخشی آثار خشتی به شمار می‌رود و تجربه‌های خوبی را در این مورد کسب کرده است.

وی از دیگر اقدامات انجام یافته از تکمیل مطالعات باستان شناسی در حریم میراث جهانی نام برد و اظهارداشت: هم اکنون مطالعات باستان شناسی دارستان و تل آتشین و همچنین بررسی باستان شناسی و تعین حریم مناطق باستانی بیدارزین و دارزین انجام شده است.

علویان صدر در پایان با بیان اینکه گزارش ادواری در طی سال 2009 به طور کامل تهیه و اسناد آن به یونسکو ارسال شد، افزود: امید است با طرح در اجلاس کمیته میراث جهانی و مبادله تجربیات و اقداماتی که کشور در این مورد انجام داده بتوانیم به رهیافت‌های جدی در احیای مجدد این اثر ارشمند جهانی دست یابیم.

کد خبر 78101

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین