فیلم | امضای قراردادهای مهم میان ۲ قدرت آسیایی همزمان با اجلاس جی۷

همزمان با نشست رهبران گروه صنعتی جهان، روسیه و چین قراردادهای مهمی را امضا کردند.

 

 

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با اجلاس جی هفت (گروه کشورهای صنعتی جهان اول)، شی جینگ رئیس جمهوری چین و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قرار دادهای مهمی را امضا کرده اند. این دو رئیس‌جمهور بر امضای چندین توافقنامه از جمله بودجه مشترک سرمایه گذاری صنعتی یک میلیارد دلاری نظارت داشتند. شی جینپینگ متعهد شد که چین و روسیه به تعمیق همکاری‌هایشان در عرصه جهانی ادامه دهند.

وی افزود: چین و روسیه اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند و هر دو کشورهای بسیار مسئولی به شمار می‌آیند. من و پوتین توافق  کردیم که در مواجهه با وضعیت پیچیده بین‌المللی همکاری‌های دوجانبه‌مان را در امور بین‌المللی افزایش دهیم و به تعمیق همکاری‌های استراتژیک بپردازیم.

همچنین قرار است شرکت روس اتم وابسته به دولت روسیه 4 راکتور هسته ای 1200 مگاواتی در نیروگاه های هسته ای تیانوان و شودابائو چین بسازد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، روسیه و چین توافقنامه‌هایی در زمینه انرژی هسته‌ای امضا کردند که در آن ساخت چهار راکتور هسته ‌ای در چین از سوی شرکت دولتی روس اتم پیش بینی شده است.


شرکت دولتی روس اتم در بیانیه ای اعلام کرد: مسئولان هسته ای روسیه و چین مجموعه‌ای از چند قرارداد مهم در تاریخ مشارکت هسته‌ای دو کشور را امضا کردند. این توافقنامه‌ها همزمان با  سفر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به پکن امضا شد.

در این قراردادها  ساخت چهار واحد مجهز به راکتورهای نسل سوم با ظرفیت 1200 مگاوات، یعنی دو راکتور در نیروگاه هسته‌ای موجود در تیانوان و دو راکتور در نیروگاه هسته ای شودابائو، پیش بینی شده است.

در قرارداد دیگری نیز تامین تجهیزات، سوخت و خدمات از سوی روسیه برای یک پروژه راکتور سریع چین لحاظ شده است.
در پایان، قراردادی درباره تامین تجهیزات ژنراتورهای ترموالکتریک مورد استفاده برای برنامه فضایی چین به ویژه به منظور اکتشافات در ماه از سوی روسیه امضا شد.

الکسی لیخاچف، مدیرعامل روس اتم در این بیانیه اعلام کرد: امروز روسیه و چین رهبران صنعت هسته ای جهان هستند. امضای این توافقنامه‌ها بهترین تأیید  برای مشارکت ما با شرکای چینی است.

وی افزود: ما چارچوبی را برای طراحی و ساخت مشترک توسط متخصصان روس و چینی در سایت تیانوان ایجاد کرده ایم و به ساخت مدرن ترین واحدهای نسل سوم ادامه می دهیم.

بنا بر اعلام روس اتم، روسیه و چین در پروژه های هسته ای متعددی از جمله در ساخت نیروگاههای هسته ای و همچنین عرضه محصولات پزشکی هسته‌ای همکاری دارند.

هم اکنون دولت چین قصد دارد ظرفیت انرژی هسته‌ای خود را تا 58 گیگاوات تا سال 2020 افزایش دهد. چین در طول سال‌های 2002 تا 2014 از 20 راکتور اتمی جدیدی بهره‌برداری کرده است.چین هم‌چنین در زمینه صادرات فن‌آوری هسته‌ای نیز بسیار فعال بوده و قراردادهای همکاری هسته‌ای زیادی را با بسیاری از کشورها را از جمله با انگلیس امضا کرده است.هم اکنون چین دارای 38 راکتور هسته ای فعال با ظرفیت 34.5 گیگاوات است .همچنین 18 راکتور دیگر با ظرفیت تولید 21 گیگاوات برق نیز در این کشور در حال ساخت است.

منبع: دیلی میل

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 782408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =